Eh, wielcy odchodzą.
Herman, zapalisz wreszcie te 5 markowe cygara z Hansem w niebie. Szacunek.
1 2020-03-18 19:03:58 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-03-18 22:59:40)
2 2020-03-18 19:14:11 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2020-03-18 19:21:13)
Eh, wielcy odchodzą.
Herman, zapalisz wreszcie te 5 markowe cygara z Hansem w niebie. Szacunek.
Strasznie mi przykro. Dzis mam wolne i oglądam Stawkę, w imię Jego pamięci.
A wiecie, że Stawka ma swoja niemiecka wersję? Próbowalam obejrzeć, ale sie nie dalo
W Niemczech wszystkie filmy się dubbinguje i te głosy, którymi obdarzono głownych bohaterów, po prostu były niestrawne. Kloss brzmi jak stary zardzewiały Niemiec, a Brunner (Karewicz) nie ma tej żyłki, tego "czegoś" i jest po prostu nie do słuchania.
Dowiedzialam się rano. Córka przysłała mi sms.
Smutno.
A jaki był piękny z niego Władysław Jagiełło.
Salomonko rozbawiło mnie wyobrażenie sobie niemieckiego dubbingu, a jeszcze lepszy byłby pewnie japoński .
Salomonko rozbawiło mnie wyobrażenie sobie niemieckiego dubbingu, a jeszcze lepszy byłby pewnie japoński
.
Żałuj że nie oglądałaś westernu jak Indianie po niemiecku mówią.
Ajko napisał/a:Salomonko rozbawiło mnie wyobrażenie sobie niemieckiego dubbingu, a jeszcze lepszy byłby pewnie japoński
.
Żałuj że nie oglądałaś westernu jak Indianie po niemiecku mówią.
Nawet po "enerdowsku"
Emila Karewicza nie zapomni go wielu .
Rozmawialiśmy na temat jego śmierci w domu wspominając role jakie grał, gdy nagle padło:
-a pamiętacie jak grał niemieckiego oficera w filmie " Jak rozpętałem drugą wojnę światową"?
i wszyscy wybuchnęliśmy śmiechem.
Był doskonałym aktorem.
7 2020-03-19 00:07:44 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-03-19 00:14:17)
Rozmawialiśmy na temat jego śmierci w domu wspominając role jakie grał, gdy nagle padło:
-a pamiętacie jak grał niemieckiego oficera w filmie " Jak rozpętałem drugą wojnę światową"?
i wszyscy wybuchnęliśmy śmiechem.
-Name?
-Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, Chrząszczyrzewoszyce, powiat Łękołody..
Niezapomniana rola z Kociniakiem.
Wielka szkoda
Wspaniały i zasłużony aktor, poza "Stawką" czy "Jak rozpętałem...?" nie zapomnę go z roli Jagiełły w "Krzyżakach"...
Janix2 napisał/a:Eh, wielcy odchodzą.
Herman, zapalisz wreszcie te 5 markowe cygara z Hansem w niebie. Szacunek.Strasznie mi przykro. Dzis mam wolne i oglądam Stawkę, w imię Jego pamięci.
A wiecie, że Stawka ma swoja niemiecka wersję? Próbowalam obejrzeć, ale sie nie dalo
![]()
W Niemczech wszystkie filmy się dubbinguje i te głosy, którymi obdarzono głownych bohaterów, po prostu były niestrawne. Kloss brzmi jak stary zardzewiały Niemiec, a Brunner (Karewicz) nie ma tej żyłki, tego "czegoś" i jest po prostu nie do słuchania.Dowiedzialam się rano. Córka przysłała mi sms.
Smutno.
Biorąc pod uwagę, że fabuła "Stawki" obraca się przeważnie w niemieckim środowisku, to ten dubbing brzmi pewnie nawet bardziej naturalnie