Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością?

Witajcie,
wracam po latach, po różnorakich doświadczeniach, które mnie wzmocniły a także pozwoliły poznać siebie. Jednakże moje życie byłoby zbyt piękne gdyby już problemy z facetami się skończyły. Chyba jestem typem, który przyciąga problemy. Jednakże mam nadzieje,że po raz kolejny pomożecie mi rozwiązać i zrozumieć problem oraz dacie wsparcie.

Opowiem w skrócie moją historię. Generalnie ponad rok temu rzuciłam pracę w Polsce i wyjechałam do Ameryki Południowej, dla faceta oraz możliwości poznania nowej kultury, otoczenia, zdobycia doświadczenia, doszkolenia języka oraz postawienia wszystkiego zwyczajnie na jedną kartę. Na początku było cudownie, podróżowaliśmy, poznawałam wszystko wokół, uczyłam się języka, byłam najszczęśliwszą osobą na świecie. Nie pracowałam, po prostu korzystałam z życia.
Dawał mi wszystko czego potrzebowałam, dbał o moje ciało (wsparciem i motywacją w bieganiu, na siłowni). Wszystko się zakończyło gdy wylądował w szpitalu-ja nie znałam przyczyny i nie wiedziałam co się dzieje. Wcześniej (ok. poł roku mieszkania razem !!! ) świetnie to ukrywał... nigdy mi nic nie wspominał. Jedynie czasami czuł się źle, ale wiadomo, że czasami stres w pracy i nadmiar obowiązków nas dobija więc uznałam to za normalne. A pytając czy zawsze tak ma, słyszałam odpowiedź:"Czasami tak ale to normalne, przejdzie mi nie ma się czym przejmować".
Ja 26 lat i mój facet 37 lat, cudowny, troskliwy, opiekuńczy, pomocny i co tylko dusza zamarzy. Po tym czasie z wyłączeniem dwóch cech: skąpstwo oraz choroba która znacznie komplikuje nasze życie - lęki i zbytnia wrażliwość lecz zatrzymywana i duszona w sobie wywołująca wzmocnione skutki. 
Między innymi:
-bóle głowy i klatki
-częściowe omdlenia
-problemy z jelitami
-obniżone libido (2,3 razy seks w miesiącu bądź rzadziej)-ale o tym później.

Skutki się nasilają, przez 5 miesięcy (po wizycie w szpitalu poszedł do lekarza i  brał tabletki uspakajające i przeciwlękowe o nazwie "ezentius 10", później gdy już czuł się świetnie, zwyczajnie bez konsultacji z lekarzem zostawił tabletki. Ja widziałam każdego dnia, że czuje się gorzej, namawiałam aby wrócił do ich brania, bądź poszedł do lekarza na konsultację lecz twierdził że ma się świetnie i nie potrzebuje pomocy. Uwierzcie, że każdego dnia wyglądał gorzej, starzej, bez energii i chęci na cokolwiek (oprócz siłowni - to kocha i uważa, że mu pomaga), wszystko się zmieniło diametralnie...
Ja tracąc siłę przez tą sytuację i nie znając żadnego sposobu aby mu pomóc, sama w obcym kraju, bez pracy, z ograniczonymi środkami finansowymi nie wiedząc co robić? Jak mieć cierpliwość? Ile można wytrzymać? Jak do tego podejść?

Po ponad 2 miesiącach przerwy zaczął brać kolejne tabletki tylko dlatego ze są "tańsze o 10$ :-O" o nazwie "escitalopram" (dla mnie osobiście to absurd oszczędzać na zdrowiu, lecz każdy wybiera) . Mówili, że to samo lecz nie widzę żadnej poprawy po 3 tyg zażywania tabletek...Wiem że efekty nie są widoczne od razu, lecz uwierzcie że widziałam po wcześniejszych tabletkach znaczne różnice, a teraz nic. Czy może to być konsekwencja odstawienia poprzedniego leku i zmiany bez konsultacji z lekarzem??? sad
Drugie co mnie irytuje niemiłosiernie jest seks... moje libido jest chodzącą bombą a on totalna znieczulica... nie wiem jak to zrozumieć, jak opanować swoje libido i jak go zachęcić? Próbowałam chyba wszystkiego : rozmowy, dotyku, i z czasem jak już moja cierpliwość się kończyła-złości.

Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością?

Czekam na odpowiedzi, do usłyszenia wkrótce! Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-03-07 08:16:50)

Odp: Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością?

Czy on ma zdiagnozowana depresje czy tylko anxiety?
Te wszystkie objawy fizyczne sa normalne w jego stanie chorobowym i niskie libido tez.
Nie wiem do czego Ty tutaj chcesz go zachecac? Problemem nie jest, ze mu nudno. Problemem jest choroba, a choroba uniemozliwa mu podniecenie.

By the way,  'ezentius 10' i escitalopram to jest to samo lekarstwo, kolezanko... Tak wiec nie wiem jaka Ty roznice widzisz, skoro myslisz, ze tamto dzialalo, a to nie.
Roznica moze byc w dawce. Takze roznica jest w cenie poniewaz 'ezentius' to nie jest podstawowa tabletka tylko lek z jakies konkretnej brand. Zwykle takie sa drozsze, a sama substancja tzw 'generic' jest tansza. Lek jednak jest TEN SAM.

Gdzie Ty jestes, w Peru?

3

Ma zdiagnozowane lęki i problemy z ukladem nerwowym.

Tylko zapytalam, zwyczajnie nigdy sie nie spotkalam z takim przypadkiem i nie wiem w czym jest dokladnie problem. I jak temu zaradzić.

Ekwador

4 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-03-07 08:40:13)

Ty temu nic nie zaradzisz.
To jest wlasnie problem caly. Tylko on moze cos poradzic. Na jego problemy trzeba lepszej jakosci leczenia niz ma teraz. Nie kazdy lek dziala na kazdego.
Na niego nic nie poradzisz. Mozesz jedynie sie z tym pogodzic.
A jak Ty sie czujesz w obcym kraju?
Jak sobie radzisz? Czy masz z co wyjechac w razie czego?

5

Co znaczy "wracam po latach"?
Czy możesz to wytłumaczyć jaśniej proszę?

6

Witam, tak ponieważ wcześniej miałam inne konto, to było gdy miałam 18 lat. Niestety zapomniałam hasła do konta na stronie i  do e-maila wiec nie miałam jak się dostać więc otworzyłam nowe konto.

7

Tą kwestię musimy wyjaśnić mailowo. Dublowanie kont jest niezgodne z naszym regulaminem.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak żyć z mężczyzną z lękami (ansiedad) i zbytnią wrażliwością?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024