Przestał mnie kochać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przestał mnie kochać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Przestał mnie kochać

Cześć wszystkim,

Byłam w bardzo szczęśliwym związku przez 4 ostatnie lata. Z moim partnerem znaliśmy się praktycznie od zawsze i byliśmy przyjaciółmi już od dzieciństwa. Przyjaźń w pewnym momencie przemieniła się w dojrzała miłość. Ogółem, naprawdę, jesteśmy połączeni na poziomie dusz. Wiadomo, były jakieś kłótnie, mini rozstania i inne nieporozumienia jak w każdym związku, ale ostatnie dwa lata było idealnie. Mój partner był zawsze we mnie bardzo zakochany, wręcz nikt by nie pomyślał, że mógłby mnie ot tak zostawić.
Otóż z dnia na dzień powiedział mi, że nie wie czy mnie kocha i ze pragnie po prostu wolności (z góry mówię, że w naszym związku nie było zazdrości ani jakiś nieuzasadnionych spin z mojej strony). Nie kłóciliśmy się, on myślał o tym od jakiegoś pół roku. Znam go bardzo dobrze i nie oklamal mnie, więc inna kobieta nie wchodzi w grę. A jednak boli mnie to o wiele bardziej, wolałabym żeby odszedł do innej. Nie kontaktuję się ze mna od miesiąca, nie odpisał mi na neutralna wiadomość, traktuje mnie jakbym go conajmniej zdradziła. Nie czuję żebym sobie na to zasłużyła, im więcej czasu mija tym coraz bardziej uświadamiam sobie, że on już nie wróci.
Czy jest jeszcze jakaś szansa żebym go odzyskała? Co mam robić? Nie chce jechać do niego do domu, robić afery albo brać go na litość.
Proszę pomóżcie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przestał mnie kochać

Nie da się kochać za kogoś.

3

Witam.Nic nie da się zrobić w tym przypadku jeśli chłopak przestał Cię kochać. Do uczuć i do miłości nie da się nikogo zmusić.Tak czasem w życiu jest. Dobrze przynajmniej,że szczerze Ci o tym powiedział.

4

Twój eks już partner, powiedział jasno i otwarcie: nie chce z Tobą być. Zerwał z Tobą kontakt. Mimo to snujesz plany z nim związane.

Pytasz o to, co masz robić. Zobaczyć rzeczywistość. I przestać myśleć o jakimkolwiek nękaniu go. On z Tobą zerwał. Nie chce z Tobą być. Nie chce utrzymywać z Tobą jakichkolwiek kontaktów.

5

Daroize napisał/a:

Nie kontaktuję się ze mna od miesiąca, nie odpisał mi na neutralna wiadomość, traktuje mnie jakbym go conajmniej zdradziła. Nie czuję żebym sobie na to zasłużyła,

W miłości czasem tak bywa, uczucie się wypala i nic na to nie poradzisz. Nie rozpatruj tego w kategoriach winy, bo nikt nie musi być winny. Chłopak pewnie wyczuł,żze nie radzisz sobie z sytuacją i nie chce tego przeciągać, tłumaczyć się, przepraszać. Czasem lepiej wszystko przeciąć bez pozostawiania drugiej stronie złudzeń. Użalanie się nad sobą nic Ci nie da, może tylko przedłużać cierpienie. Lepiej zrobisz gdy pogodzisz się z faktem i zaczniesz organizować sobie życie bez niego.

6

Przeanalizuj wasz związek,  co mogło mieć wpływ przez ostanie pół roku co zaważylo na jego decyzji. Wyciągaj wnioski, żeby nie popełnić przy kolejnych związkach. Też usłyszałam słowa, że się wypalił ze juz nie czuje miłości. Co Ci pozostaje ?
Nie kontaktuj się z nim, może sobie przemysli daj mu przestrzeń a Ty zajmij się sobą życie jest jedno. Pamiętaj nie zmusisz nikogo do miłości.
Nie blagaj go o powrót.
No i związki idealne nie istnieja.
Faceci naprawdę są słabi żeby nie potrafic podać powodów tylko nie kocha i juz odchodzi.

Potrzeba czasu. Powodzenia.

7 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-02-29 20:18:03)

weroska33 napisał/a:

Przeanalizuj wasz związek,  co mogło mieć wpływ przez ostanie pół roku co zaważylo na jego decyzji. Wyciągaj wnioski, żeby nie popełnić przy kolejnych związkach. Też usłyszałam słowa, że się wypalił ze juz nie czuje miłości. Co Ci pozostaje ?
Nie kontaktuj się z nim, może sobie przemysli daj mu przestrzeń a Ty zajmij się sobą życie jest jedno. Pamiętaj nie zmusisz nikogo do miłości.
Nie blagaj go o powrót.
No i związki idealne nie istnieja.
Faceci naprawdę są słabi żeby nie potrafic podać powodów tylko nie kocha i juz odchodzi.

Potrzeba czasu. Powodzenia.

To za słaby powód żeby odejść - nie kocha ,brak miłości co jest jeszcze bardziej konkretnego ?Czy ktokolwiek odchodząc ma powiedzieć dokładnie za co i dlaczego nie kocha już raz to subiektywne a dwa dość niepotrzebnie okrutne,a trzy facet sam pewnie nie do końca wie bo to się bardziej czuje niż wie a racjonalizowanie to próba ominięcia uniknięcia wzięcia na klatę rozstania takie niby łagodzenie na otarcie łez.
Pod warunkiem że facet Autorki nie zdradzał i nie ma nikogo na oku.
Nie było by raczej Autorce lepiej lżej jak by była oszukiwana okłamywana i zdradzana uraza daje pozór siły .Czas pokarze lub nie prawdę jeśli był ktoś trzeci faktycznie to na ogół wychodzi przeważnie dość szybko.
Boli zawsze po rozstaniu zwłaszcza że Autorka kocha jeszcze po swojemu nie wiem czy da się przygotować idealnie na taki cios i czy można kogoś super do tego przygotować tak żeby nie cierpiał.
Co do reszty nie ma co błagać,prosić o miłość i fakt związki idealne nie istnieją.

8

Ja myślę, ze duże znaczenie ma fakt, iż znali się od dzieciństwa, przyjaźnili od zawsze. Takim związkom może brakować żaru i namiętności. Nie ma czaru nowości, tajemnic do odkrywania, zagadki. Spotkałam się z teorią, że sama natura tak na nas działa, aby uchronić ludzi przed związkami kazirodczymi. Po latach znajomości kolega bardziej jest jak brat niż kochanek.

9

[quote=paslawek

To za słaby powód żeby odejść - nie kocha ,brak miłości co jest jeszcze bardziej konkretnego ?

Chyba coś musiało spowodowac skoro byli w szczęśliwym związku a tu nagle słowa ze jej nie kocha  ? Nie dał jej wcześniej odczuć. Chyba ze facetów natura jest taka że po czssie po prostu przestają kochać... co mnie nie zdziwi.

10

Autorko czy partner dal po sobie poznać ze coś się psuje ? Dziwnie się zachowywał nie jak zawsze ?

11

Nie ma co się droczyć nasze natury są bardzo podobne ,tysiąc wątków jest tu na forum gdzie ona odchodzi a dzień wcześniej mówiła że kocha a na następny dzień mówi "no wiesz potrzebuje czasu lub przerwy  żeby przemyśleć nie wiem czy kocham" - dokładnie to samo co usłyszała Autorka od faceta.
Zanim dochodzi do rozstania niektórzy potrzebują czasu i odwagi żeby znieść reakcję niektórzy kluczą ściemniają a niektórzy nie takie życie płeć nie ma tu nic do rzeczy za bardzo.
Mogło być tak jak napisała Dominika z resztą ciekawa teoria mogło być tak że chłopak się zaniedbał w uczuciach i postawie zakochanie się wypaliło i uznał że to koniec a to tylko zmiana i odpłynął winy Autorki w tym nie musi być.

12

Jeśli dwoje ludzi łączy przede wszystkim miłość, to wręcz decyduje o tym, żeby taką relację nazywać związkiem. Skoro miłość i uczucie się kończy, to jak bardziej konkretnie i dosadnie można uzasadnić powód rozstania? Nikt nie będzie wypisywał na papierze całej listy powodów.Czy te kilka słów więcej by coś zmieniło? Pewnie miałyby równie oklepane brzmienie, jak proste: "Już Cię nie kocham!" Czytając to forum, widać że postępują tak osoby obu płci. Facet zakończył widocznie pewien etap w swoim życiu, nie ma co na siłę zmuszać kogoś do powrotu..

13

Wg mnie chodzi jednak o inną osobę.
Inaczej zauważyłabys wcześniej.

14

Miłość czasem się wypala. Tak bywa. Coś w nas gaśnie. Poczułam to kiedyś bardzo wyraźnie i po prostu musiałam odejść. Nie było żadnej siły, która mogłaby wpłynąć na zmiane mojej decyzji.

Tak wiec.. uszanuj ten fakt. Powiedział Ci o tym szczerze i tak, jak należy. Skup się teraz na tym, by to rozstanie przerobić a nie na tym, jak sprawić żeby on wrócił. Do miłości nikogo nie da się zmusić ani przekonać.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przestał mnie kochać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024