30 stycznia miałam urlop. Nie napisalam na papierze wniosku urlopowego tylko przez maila dogadałam się z kierowniczką. Mój wymiar czasu pracy wynosi 40h tygodniowo, a w styczniuprzepracowalam 21 dni (w tym ten urlop). Czy przysluguje mi wyplata za ten jeden nadprogramowy dzień?
Wszystko zależy jak to zostało zgłoszone. Ja poprzedniemu pracodawcy, przy u mowie o pracę, pisałam tylko kiedy chce wolne a on zgłaszał to księgowemu
Ale jaki nadprogramowy dzień?
Zaczęłaś pracę w styczniu czy jeszcze w zeszłym roku?
Jeżeli to był płatny urlop to tak, a jeżeli nie był płatny to nie.
30 stycznia miałam urlop. Nie napisalam na papierze wniosku urlopowego tylko przez maila dogadałam się z kierowniczką. Mój wymiar czasu pracy wynosi 40h tygodniowo, a w styczniuprzepracowalam 21 dni (w tym ten urlop). Czy przysluguje mi wyplata za ten jeden nadprogramowy dzień?
To działa tak, że czy w miesiącu jest 19, czy 23 dni robocze, zarabiasz tyle samo. Wynagrodzenie miesięczne. Za urlop masz płacone jak za czas pracy.
W twoim przypadku nie ma dnia dodatkowego. To jest normalny dzień pracy zastąpiony dniem urlopu.
Inaczej jest przy pracy na akord, ale jak dokładnie nie wiem, bo nigdy w tym systemie nie pracowałem.
Jeśli praca na akord jest na umowie to dzień urlopu jest liczony jako średnia bodajże z 3 ostatnich miesięcy. Jeśli to miałby być pierwszy miesiąc pracy to już niestety nie pamiętam.
Nie ma dnia nadprogramowego, albo miałaś urlop i nie było cię w pracy albo byłaś i pracowałaś - nie rozumiem skąd pomysł że masz dzień nadprogramowy?