Moja pierwsza praca na umoweo prace jak to działa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Moja pierwsza praca na umoweo prace jak to działa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Moja pierwsza praca na umoweo prace jak to działa

30 stycznia miałam urlop. Nie napisalam na papierze wniosku urlopowego tylko przez maila dogadałam się z kierowniczką. Mój wymiar czasu pracy wynosi 40h tygodniowo, a w styczniuprzepracowalam 21 dni (w tym ten urlop). Czy przysluguje mi wyplata za ten jeden nadprogramowy dzień?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja pierwsza praca na umoweo prace jak to działa

Wszystko zależy jak to zostało zgłoszone. Ja poprzedniemu pracodawcy, przy u mowie o pracę, pisałam tylko kiedy chce wolne a on zgłaszał to księgowemu

3

Ale jaki nadprogramowy dzień?
Zaczęłaś pracę w styczniu czy jeszcze w zeszłym roku?
Jeżeli to był płatny urlop to tak, a jeżeli nie był płatny to nie.

4

emila22 napisał/a:

30 stycznia miałam urlop. Nie napisalam na papierze wniosku urlopowego tylko przez maila dogadałam się z kierowniczką. Mój wymiar czasu pracy wynosi 40h tygodniowo, a w styczniuprzepracowalam 21 dni (w tym ten urlop). Czy przysluguje mi wyplata za ten jeden nadprogramowy dzień?

To działa tak, że czy w miesiącu jest 19, czy 23 dni robocze, zarabiasz tyle samo. Wynagrodzenie miesięczne. Za urlop masz płacone jak za czas pracy.
W twoim przypadku nie ma dnia dodatkowego. To jest normalny dzień pracy zastąpiony dniem urlopu.
Inaczej jest przy pracy na akord, ale jak dokładnie nie wiem, bo nigdy w tym systemie nie pracowałem.

5

Jeśli praca na akord jest na umowie to dzień urlopu jest liczony jako średnia bodajże z 3 ostatnich miesięcy. Jeśli to miałby być pierwszy miesiąc pracy to już niestety nie pamiętam.
Nie ma dnia nadprogramowego, albo miałaś urlop i nie było cię w pracy albo byłaś i pracowałaś - nie rozumiem skąd pomysł że masz dzień nadprogramowy?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Moja pierwsza praca na umoweo prace jak to działa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024