Rodzina patchworkowa i ex żona a w tym wszytskim ja. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rodzina patchworkowa i ex żona a w tym wszytskim ja.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-02-06 13:39:48)

Temat: Rodzina patchworkowa i ex żona a w tym wszytskim ja.

Przychodzę po rade, a wszystkie Panie które mają spazmy i krwotok z nosa na myśl o nowych  narzeczonych mężczyzn po rozowdzie proszę o opuszczenie posta już teraz.
Za rady typu "Wiedziałaś, w co sie pakujesz" również dziękuję.
Jako moderator pozwolę sobie dodać, iż jesteś na forum otwartym, gdzie każdy z użytkowników może wypowiadać się zgodnie ze swoim zdaniem i poglądami, nawet jeśli te odbiegają od Twoich oczekiwań.
Cenimy sobie to na równi z grzecznością.

Mój narzeczony rozwiódł się 4 lata temu. Ja z nim jestem od 3 lat. Po rozwodzie, ale przede mną spotykał się jeszcze z innymi kobietami, ale nie wychodziło.
Z pierwszego małżeństwa, które trwało 12 lat ma 11 letnią córkę. Ja Z córką dogaduję sie bardzo odbrze, mamy wspólne tematy, wygłupiamy się razem itd. No jest tak naprawde bardzo dobrze. Nie ma problemu żeby ona do mnie przyszła i się zwierzyła z jakiegoś tematu.
W tym wszystkim pojawia się EX  żoncha, która regularnie podburza córkę mojego narzeczonego, ciągle jej na mnie nadaje, wyszukuje jakieś rzeczy z internetu na mój temat i sie ze mnie śmieje i nabija przy córce. Ja razem z córką często nagrywamy TIK TOKI takie krótkie filmiki do muzyki gdzie sie wygłupiamy. Ostatnio kazała córke wszystkie filmiki pokazać i przy niej sie ze mnie śmiała i komentowała " ja wulgaryzm". Pasierbica mi o wszystkim powiedziała i przyznam, że  zrobiło mi się mega przykro i się wściekłam, z e ta kobieta sie po prostu mnie uczepiła.
Pracuję w butiku i kiedyś jak EX Ż była z pasierbicą i nowym facetem na zakupach to przeszli obok mojego sklepu ja się do niej uśmiechnęłam i przywitałam z pasierbicą a ona zaczęła sie ze mnie śmiać i spojrzała na mnie z wyższością. Gdzie nie powinna tak sie zachowywać skoro biorę udział w życiu jej córki która mnie lubi.
Ex żoncha ma faceta od 1,5 roku z którym mieszkają. Także to nie jest tak, że ona jest samotna i nieszczęsliwa. Dodam, że to ona złożyła papiery o rozwód.
No i teraz nadchodzi impreza rodzinna na której OBIE mamy być.

EX Ż jest przyjaciółką żony brata mojego narzeczonego. ( Narzeczony ma brata , brat ma żone  big_smile )
Bratu i żonie urodziło się dziecko no i trzeba chrzciny.
Do restauracji jest zaproszona sama rodzina no i ONA Z NOWYM FACETEM.
A w tym wszystkim ja. Będe czuła się tam zduszona, zaszczuta. Będe czuła, że ona ze mnie po prostu kpi.
Jestem osobą z natury delikatną i unikam konfliktów bo ze względu na słabe nerwy sie mogę się denerwować. I teraz sie zastanawiam czy iść.
Jeśli nie pójdę to dam za wygraną. Jeśli pójdę będe sie bardzo stresować. Wiadomo, rodzina mojego narzeczonego stoi po mojej stronie i mnie w pełno akceptują ale będe sie czuła po prostu źle. Że ta kobieta sie ze mnie śmieje.
Co byście kobiety zrobiły na moim miejscu? Czy któraś z Was też musi się zmagać z jeb*iętą ex żonchą? Ja tej kobiecie NIC nie zrobiłam, a uczepiła się mnie i odczepić nie chce.
Dodam, że ja mam lat 25 a ona 35. Narzeczony 33.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rodzina patchworkowa i ex żona a w tym wszytskim ja.

Będziesz na tych chrzcinach z partnerem? To niech on w końcu załatwi sprawę krótko i powie EX Ż kilka dobitnych, choć nie niegrzecznych słów na temat jej zachowania i będziesz mieć spokój. Po prostu z nim porozmawiaj i wyłóż mu sprawę tak, jak to zrobiłaś na forum. Myślisz, ze to niczego by nie zmieniło?

3 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2020-02-06 12:57:31)

Taka jesteś cicha, delikatna i bezkonfliktowa, ale musisz ex żonę nazywać "żonchą", co inaczej się nie da?
Tutaj też od razu weszłaś z uprzedzeniami w naszym kierunku, chociaż nikt tu nie dał Ci do nich żadnych podstaw. Nikt tu źle nie traktuje kolejnych partnerek rozwiedzionych facetów. Takimi samymi uprzedzeniami kierujesz się w stronę ex żony Twojego faceta?

Może po prostu pora przestać się wygłupiać w mediach społecznościowych, skoro razi Cię to, że ktoś to komentuje. Skoro to wrzucasz w sieć, to trochę dajesz jej do tego prawo.

A na chrzciny idź. Przecież nie musisz z nią rozmawiać. Chociaż dla mnie jest dziwne, że zaprosili cała rodzinę plus ją na doczepkę. Średnio to wygląda i jest średnio taktowne z perspektywy rodziców chrzczonego dziecka. Niech Twój facet załatwi sprawę jeżeli faktycznie będzie co załatwiać.

4

Była żonka ma widocznie straszną spinę o to, że jej "niedobry" mężulek śmiał sobie ułożyć z kimś życie. Nie jest w stanie się pogodzić z faktem, że mu się wiedzie i teraz stara się dopiec jemu, robiąc Tobie na złość. Niech narzeczony porządnie rąbnie pięścią w stół i powie " Dość!" Jedną imprezę jakoś przebolejesz a potem wcale nie musicie się spotykać regularnie.

5 Ostatnio edytowany przez madoja (2020-02-06 18:11:09)

Lady Loka napisał/a:

Taka jesteś cicha, delikatna i bezkonfliktowa, ale musisz ex żonę nazywać "żonchą", co inaczej się nie da?
Tutaj też od razu weszłaś z uprzedzeniami w naszym kierunku, chociaż nikt tu nie dał Ci do nich żadnych podstaw. Nikt tu źle nie traktuje kolejnych partnerek rozwiedzionych facetów. Takimi samymi uprzedzeniami kierujesz się w stronę ex żony Twojego faceta?

Może po prostu pora przestać się wygłupiać w mediach społecznościowych, skoro razi Cię to, że ktoś to komentuje. Skoro to wrzucasz w sieć, to trochę dajesz jej do tego prawo.

To samo pomyślałam.

Autorko, jesteś buntowniczo nastawiona.

I jaką winę miała ex-żona że córka powtórzyła, że tamta w domowym zaciszu się zaśmiała? Szczerze to mnie żenada ogarnia gdy widzę dzieci na TikToku, a co dopiero gdybym zobaczyła dorosłą kobietę. Większość osób by się zaśmiała oglądając to w domu, nawet widząc swoją dobrą koleżankę, niekoniecznie wroga.

I drugi przykład z butiku - w sumie nie wiadomo co zaszło. Spojrzała z wyższością?
A może ona ma to zdanie o Tobie.

Myślę że gdyby było tak źle jak sie Tobie wydaje, nie puszczałaby tak łatwo córki do Ciebie i utrudniałaby Wam życie.
A póki co to są jakieś wydumane Twoje odczucia.
O czym niby Twój narzeczony ma z nią porozmawiać na poważnie jak ktoś wyżej radził? Że obejrzała film jak się wygłupiasz i śmiała się z tego? Że Tobie się wydawało że spojrzała z wyższością? No to dopiero sobie zrobicie wroga, a Ciebie będzie traktowała jak wariatkę...

6

Popieram Lady Loka. Robisz z siebie stłamszone niewiniątko w strasznie agresywnym poście. Atakujesz w nim kaDego kto ma inne zdanie od Ciebie i komu nie podoba się co robisz.

To właśnie najbardziej pokazuje jaka jesteś osobą, a nie jak sama się opisujesz. Widać wyraźnie, że istnieje konflikt obustronny. Z całą pewnością nie pozostajesz dłużna. To również tłumaczyłoby zachowanie narzeczonego. Nic o nim nie wspominasz więc domyślam się, że nie robi nic. Mądrze, nie wchodzi się między dwie warczące kobiety

Może więc dla odmiany nie zaczepiaj jej to ona nie będzie zaczepiać Ciebie

7 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2020-02-06 19:52:07)

elamakrela napisał/a:

W tym wszystkim pojawia się EX  żoncha, która regularnie podburza córkę mojego narzeczonego, ciągle jej na mnie nadaje, wyszukuje jakieś rzeczy z internetu na mój temat i sie ze mnie śmieje i nabija przy córce.

Możliwe, że autorka zbyt emocjonalnie się wypowiedziała, ale pewnie ma dość krytyki i gorzkich słów wygłaszanych pod swoim adresem. W sumie gdzieś umknął problem z którym się tutaj zjawiła, a wcale taki nieważny nie jest. Jeśli czuje się atakowana i odbiera źle komentarze byłej żony partnera pod swoim adresem, to chyba można jej wierzyć, że ma powód.

W końcu była żona nie musi wyszukiwać w internecie dokładnie tematów z nią związanych i robić sobie z tego ubawu. Jeśliby ją to nie interesowalo i nie miała konkretnych zamiarów wobec niej, to by niczego takiego nie szukała. Ja nie szukam rzeczy zwiazanych z jakąś osobą, ktora jest mi zupelnie obojętna, albo przynajmniej jest mi wszystko jedno co tamta robi, co ją bawi i co zamieszcza w internecie. Jeśli była żona to robi, to chyba ma w tym jakiś cel, prawda?

Autorko, proponuje ci przynajmniej na jakiś czas przestać się bawić z  w zamieszczanie gdzieś w necie filmików z sobą w roli głównej, a tego przyjęcia po prostu przestań się bać. Jesli ona będzie cię w jakiś sposob zaczepiać, to ignoruj to, albo pokaż, że ci dokładnie jest obojętne, a nwet cię bawi jej zainteresowanie twoją osobą. Jeśli zaś cię obrazi, to chyba powinnaś powiedzieć w końcu o wszystkim partnerowi. On ją zna lepiej od ciebie i niech ci doradzi jak masz się wobec niej zachowywać, jesli sam nie będzie chciał interweniować.

I nie przejmuj się tak smile W końcu ona to robi z niskich pobudek, może z zazdrości?

8

Mam córke również w wieku 11 lat i uważam, że zanim zaczniesz wrzucac do sieci jakiekolwiek nagrania z nie swoim dzieckiem, powinnas zaytac o zgodę oboje rodziców. Tak jak przedmówcy, uważam, że jeśli wrzucasz cos do internetu to inni moga się z tego śmiać, płakać itd.
Jeśli ex jest taka okropna to Twój partner powinien w delikatny sposób zareagować. Skoro tego nie robi, to może wyolbrzymiasz lub również jesteś zołzą (ew. mimo upływu 3 lat nie jesteś na tyle ważna, żeby chciał się w to mieszać).

9

Ciekawe co ta ex żona dokładnie mówi o tobie.

10

Elumakrelu,
Też mam wrażenie że sama masz trochę uprzedzeń. Gdybyś uważnie czytała to forum, to kąśliwe uwagi pojawiają raczej w stosunku do osób, które w związki istniejące się wpieprzają, a nie kogoś kto po prostu na faceta z przeszłością. To tytułem wstępu. Na chrzciny powinnaś iść, jeżeli jej zachowanie będzie na tyle agresywne, poproś partnera o wsparcie, ale myślę, że masz w sobie na tyle asertywności, że spokojnie, bez awantur powinnaś sama sobie dać radę.  A propos filmików, pamiętaj że w necie nic nie ginie, lepiej oszczędzić pożywki ex żonie, która moim zdaniem rzeczywiście ma do Ciebie żal, a raczej do swojego ex że śmiał się z kimkolwiek po niej związać, więc tutaj raczej nie chodzi o Ciebie, a o niego.

11

Witam Cię autorko.Jeśli chodzi o córkę Twojego partnera i jego byłej żony to uważam,że naprawdę fajnie.,że masz z nią dobre stosunki itd,ale ona zawsze będzie jej matką i ma większe prawa w stosunku do swojego dziecka niż Ty.Odnośnie wyśmiewania Ciebie to uważam,że rzeczywiście ma żal do partnera.,że po niej jeszcze z kimś się związał.Jest to zazdrość i złośliwość z jej strony.Bo tak jak ktoś wyżej napisał gdyby w ogóle się Tobą nie interesowała to byłoby jej obojętne co Ty tam pokazujesz w Internecie a tym bardziej wyśmiewanie Ciebie.A odnośnie chrztu rzeczywiście dziwne,że zaprosili Ciebie i Ją.Ja na Twoim miejscu jeśli wiedziałabym,że będę się tam źle czuć.Że będę się tam denerwować i czuć niekomfortowo to bym nie poszła i już.Niech sobie myślą co chcą.I na Twoim miejscu rzeczywiście porozmawiałabym z partnerem na temat jego byłej żony

12

Sprawa jest bardzo prosta i większość komentujących wyżej nie ma racji. Jeszcze wmawiają ci, że z Tobą jest coś nie tak a prosiłaś na wstępie, że rad od pewnych osób nie chcesz. No cóż - jak grochem o ścianę.

Jest to typowa mściwość porzuconej żony. Ona nie akceptuje tego, że jej były mąż ułożył siebie życie i mu się powiodło. Jemu ma być źle, nie powinien mieć żadnych sukcesów i ma być nieszczęśliwy. Ma mieć źle w życiu. Najlepiej aby klęcząc na kolanach przyznał przed nią, że to była najlepsza kobieta w jego życiu a odejście to największy błąd. Wówczas ona mogła by go kopnąć klęczącego i z dziką satysfakcją zająć się swoim nowym partnerem.

Ale tu się jej zgadza. Były mąż miał kobiety, znalazł w końcu taka z którą jest na stałe, córka ją lubi. Matko Boska - on może być szczęśliwy! To jest niedopuszczalne.

Więc próbuje dokopać poprzez córkę.

Sama sobie nie poradzisz, poproś o wsparcie partnera aby zawsze za tobą stał jak mur.

13 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-02-12 07:02:58)

Przyszedł pouczać innych a nie zauważył, że nikt z kategorii osób wymienionych przez autorkę tu nie odpowiadał oraz tego, że to nie partner autorki ponosi konsekwencje lecz sama autorka.

Rada na przyszłość, jak nie masz ku temu predyspozycji to nie wymadrzaj się bo wychodzi tak śmiesznie

Proszę na przyszłość powstrzymać się od publikowania postów tego typu. Każdy ma prawo przedstawić swoją opinię na dany temat na Forum, jeśli robi to zgodnie z Regulaminem - i bynajmniej niepotrzebna jest do tego Twoja aprobata.

14

W moim poście nie ma nic śmiesznego. Jest on najtrafniejszą analizą całej tej sytuacji. Ty, LadyLoka, madoja - wyciągnęliście błędne wnioski - nie ma tu absolutnie winy autorki. Jest tylko kąsanie byłej żony.

15

Kąsanie kogo ? Ponieważ w swoim poście piszesz o kasaniu byłego męża spowodowane brakiem akceptacji rozstania o dążeniem do jak największych złośliwości i uniemożliwienia stworzenia nowego związki.

Z kolei autorka pisze, że celem ataków jest ona, nie jej mąż i nic nie wskazuje aby wpływały one na jej związek lecz ewentualnie relacje z córką.

Czyli autorka tez się myli ponieważ Ty stworzyłeś super analizę .

P.s. do Niebieskiej, inaczej nie da się mu wskazać podstawowego błędu jaki robi

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rodzina patchworkowa i ex żona a w tym wszytskim ja.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024