Problem z przyjacielem, który ma dziewczynę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z przyjacielem, który ma dziewczynę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez YoungA (2020-02-05 16:34:20)

Temat: Problem z przyjacielem, który ma dziewczynę

Hej :)

Bardzo proszę was o pomoc, bo sama już nie wiem co mam myśleć o tej sytuacji.
Mam kolegę, można już powiedzieć, że przyjaciela i czasami odczuwam jego dziwne zachowanie i nie wiem co zrobić. Wszystko zaczęło się od pewnego wyjazdu, na którym po pijaku powiedział mi, że nigdy nie poznał takiej osoby jak ja, że jestem cudowna i wspaniała oraz że odrzucam wszystkiego jego "miłosne starania" ALE on ma dziewczynę i jak to określił "zobowiązania miłosne". Po tym wyjeździe rozmawiałam z nim i kompletnie nic nie pamiętał, więc nie mówiłam mu co mi powiedział. Nasze relacje pozostały bez zmian, poza tym, że często mnie podwozil po zajęciach i dalej to proponuje. Często mu w czymś pomagam i za to wychwala mnie wśród swoich znajomych, też mówiąc jakie to mam złote serce. Wczoraj kiedy był lekko podpity zapytał mnie dlaczego nie mam chłopaka bo jestem przecież fajną dziewczyną, a dzisiaj żalił się że pokłócił się z dziewczyną i powiedział jej że ma już dosyć ciągnięcia tego, bo tylko on się stara.
Jestem kompletnie rozbita, nie wiem co mam myśleć i jak go traktować. Raz jest właśnie taki cudowny i kochany, a następnego dnia traktuje mnie po prostu jak przyjaciółkę. Sama czuje, że zaczyna mi na nim bardziej zależeć. Proszę podpowiedzcie mi coś, dajcie jakieś rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z przyjacielem, który ma dziewczynę
YoungA napisał/a:

Hej smile

Bardzo proszę was o pomoc, bo sama już nie wiem co mam myśleć o tej sytuacji.
Mam kolegę, można już powiedzieć, że przyjaciela i czasami odczuwam jego dziwne zachowanie i nie wiem co zrobić. Wszystko zaczęło się od pewnego wyjazdu, na którym po pijaku powiedział mi, że nigdy nie poznał takiej osoby jak ja, że jestem cudowna i wspaniała oraz że odrzucam wszystkiego jego "miłosne starania" ALE on ma dziewczynę i jak to określił "zobowiązania miłosne". Po tym wyjeździe rozmawiałam z nim i kompletnie nic nie pamiętał, więc nie mówiłam mu co mi powiedział. Nasze relacje pozostały bez zmian, poza tym, że często mnie podwozil po zajęciach i dalej to proponuje. Często mu w czymś pomagam i za to wychwala mnie wśród swoich znajomych, też mówiąc jakie to mam złote serce. Wczoraj kiedy był lekko podpity zapytał mnie dlaczego nie mam chłopaka bo jestem przecież fajną dziewczyną, a dzisiaj żalił się że pokłócił się z dziewczyną i powiedział jej że ma już dosyć ciągnięcia tego, bo tylko on się stara.
Jestem kompletnie rozbita, nie wiem co mam myśleć i jak go traktować. Raz jest właśnie taki cudowny i kochany, a następnego dnia traktuje mnie po prostu jak przyjaciółkę. Sama czuje, że zaczyna mi na nim bardziej zależeć. Proszę podpowiedzcie mi coś, dajcie jakieś rady

Odpuść sobie, ma dziewczynę.
Przestań mu pomagać i dawać się podwozić po zajęciach. Przestań spożywać z nim alkohol.

3

Też po pijaku wszystkim dziewczynom w pobliżu to mówiłem.

4

Janix2 napisał/a:

Pierwszy raz powiedział jak był pijany, teraz mówi to będąc trzeźwy

5

YoungA napisał/a:
Janix2 napisał/a:

Pierwszy raz powiedział jak był pijany, teraz mówi to będąc trzeźwy

To nie ma znaczenia. Facet zajęty powinien być nietykalny.

6

Zajęty facet jest nietykalny. Zastanów się, czy naprawdę chciałabyś być z takim dupkiem, który jest z Tobą ale za Twoimi plecami opowiada takie rzeczy innej. Nie łudź się, że on się tak w Tobie zakochał, dorosły, odpowiedzialny facet, jeśli zakochuje się w innej, to najpierw kończy poprzedni związek a później zaczyna jakieś podchody do innej. Zostawi ją dla Ciebie, a później Ciebie dla innej. To dupek.

7

Witam.Ja bym nie wchodziła w jakieś relacje z tym facetem,skoro ma już dziewczynę.Tobie się żali na nią,a jak z nią zerwie i będzie z Tobą to będzie pisał do tamtej.Te typy już tak mają.Znajdź sobie kogoś kto będzie tylko dla Ciebie.

8

Jeśli jest mu źle to niech z nią zerwie , ale nie dla Ciebie a dla siebie . Jeśli się dogadujecie dlaczego nie spróbować czegoś więcej , tyle , że będąc samymi. Nie dasz mu gwarancji,  że wam wyjdzie ale jesteście młodzi warto próbować byle nie kosztem dodatkowych osób.

9

YoungA - Daj mu jasno do zrozumienia że nie jesteś zainteresowana. Jak chce cię podwieźć powiedz że np masz autobus, jak chce się napić to powiedz że dziś nie masz ochoty. Dawaj mu jasne sygnały. Nie wazne czy mówił pewne rzeczy po pijaku czy na trzeźwo, skoro ma dziewczynę to już sama widzisz jaki to typ mężczyzny. Jest bardzo dużo prawdopodobieństwo że gdybyście byli razem to np po miesiącu czy po pół roku swoje uczucie skieruje ku tej trzeciej dziewczynie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z przyjacielem, który ma dziewczynę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024