Problem ze stukniętą babą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez ewelinaL (2014-12-14 23:20:50)

Temat: Problem ze stukniętą babą

Mam problem. Sprawa wydaje się być poważna.

Nosi mnie ostatnio jak sto diabłów i rozpiera od środka. Czuję, że wybuchnę. Dojrzewa we mnie Etna i tylko patrzeć jak dam komuś w mordę pod wpływem podniesionego ciśnienia.
Powodem mojego wzburzenia jest pewna nieokrzesana osoba. Zarozumiała, kłótliwa, ego bucha jej uszami. Zjadła wszystkie rozumy i siłą rozpędu pożarła również swój. Drażni mnie nieziemsko i jak czegoś z nią nie zrobię - oszaleję.

Mam już pewien pomysł w tej sprawie. Skrzyknę rodzinę oraz znajomych i zafundujemy jej wczasy w placówce zdrowotnej w Starogardzie, przynajmniej dwa tygodnie, żebym mogła od niej odpocząć. W ofercie nocleg, wyżywienie, prochy i kaftanik gratis. Może spuści z tonu, może się ogarnie, bo ja już nie wyrabiam.

Kupiła nowy telefon. Istne cudo techniki bajery-rowery, a odebrać połączenia nie potrafi. Niby taka mądra, a jak uruchamiała cacko - kartę sim na odwrót włożyła.
Albo komputery. Tu to się dopiero zna i wymądrza. Jak przyjdzie co do czego, po informatyka goni. Poskłada podzespoły i podłącza do prądu zepsutym kablem. Dwie godziny szuka usterki durna, zamiast przewód sprawdzić.

A jaka uczona! W świecie obeznana! Ile to widziała i gdzie nie była.

Znam ją, jak zobaczy trzy drzewa, mówi, że las, dwa domy i traci orientację.
Prawej od lewej nie odróżnia - ciele jedno.

Kiedyś tłumaczyła koleżance drogę i gdy ta spytała przed skrzyżowaniem, w którą stronę, odpowiedziała, że w lewo. Kumpela lewy kierunkowskaz, a ta:
- Nie w to! W drugie lewo!

Co ja z tą kobietą mam. Tragedia. Trzy światy. Żal i smutek. Mój ty losie...

Jak miała urlop, to po dziesięciu dniach już do roboty ją rwało. Jakby firma bez niej miała upaść.
Przeczyta jakąś książkę i najmądrzejsza w świecie, że niby drugie czytać nie potrafi?
Muzyka! Tu się dopiero mądruje ? szkoda słów.
I jaki kierowca? Połączenie Kubicy z Hołowczycem, a jak słupek na wysepce zahaczyła, to w domu powiedziała, że pies lusterko pogryzł.

Mówię Państwu T-R-A-G-I-E-D-I-A. Szkoda gadać. Mistrzostwo świata w każdej dziedzinie.
Wciąż się ze mną wykłóca. Awantury i spory bez powodu. Wszystko wie lepiej.
Już z nią nie wytrzymuję.

Podziwiam jej rodzinę, że męczy się z taką stukniętą babą, bo ja nie mogę na nią patrzeć i dlatego unikam lustra.
Dałabym jej w gębę, ale boję się, że spotka mnie za to siedem lat nieszczęścia.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem ze stukniętą babą

O Jezus... czytam, czytam i w polowie zaczynam sie goraczkowo zastanawiac - skad ty mnie znasz?!

Uff.... ! Kamien z serca...

3

Iceni napisał/a:

O Jezus... czytam, czytam i w polowie zaczynam sie goraczkowo zastanawiac - skad ty mnie znasz?!

Uff.... ! Kamien z serca...

Chciałaś mnie tylko pocieszyć - przyznaj się.

4

Bez względu na to ile w tym prawdy, a ile fikcji literackiej - pokazałaś wspaniały dystans do siebie! smile

5 Ostatnio edytowany przez luc (2014-12-15 00:08:11)

Chyba zacznę Was unikać.... (przydałaby się mordka, ale nie ja tu rządzę) tongue

6

ewka, fajne... takie życiowe.. smile
Mam zastrzeżenia do jednego zadnia: "Znam ją, jak zobaczy trzy drzewa, mówi, że las, dwa domy i traci orientację."
Według mnie lepsze byłoby rozbicie go na trzy zdania: Znam ją. Jak zobaczy trzy drzewa - mówi, że las. Dwa domy... i traci orientację."
Pozdrawiam smile

7

Olinka napisał/a:

Bez względu na to ile w tym prawdy, a ile fikcji literackiej - pokazałaś wspaniały dystans do siebie! smile

Z przykrością wyznaję, że wszystkie zdarzenia opisane w tym tekście są prawdą i przytrafiły się niestety mi, nie komuś innemu.

bbasia napisał/a:

ewka, fajne... takie życiowe.. smile
Mam zastrzeżenia do jednego zadnia: "Znam ją, jak zobaczy trzy drzewa, mówi, że las, dwa domy i traci orientację."
Według mnie lepsze byłoby rozbicie go na trzy zdania: Znam ją. Jak zobaczy trzy drzewa - mówi, że las. Dwa domy... i traci orientację."
Pozdrawiam smile

A wiesz, że faktycznie. Tak jak proponujesz byłoby czytelniej. Poprawię na swoim blogu i w komputerowym archiwum, a tu niech zostanie, bo już skomentowane.
Dziękuję Ci bardzo.

8

Ewka! big_smile http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif

9

Uśmiałam się. big_smile Automatycznie podczas czytania "słyszałam" zirytowany głos, który te narzekania z siebie wyrzuca, a to chyba dowód, że dobrze napisane. tongue

10

W pierwszej chwili pomyślałam, że któraś z moich przyjaciółek właśnie "pękła" i pozwoliła  sobie na publiczny upust złości... wink Fajne. Bravo ewka3 smile

11

Ja też się wystraszyłam, że ktoś w końu ze mną nie wytrzymał lol
BRAWO! Kłaniam się w pas smile

12

Kładę się grzecznie wink do łóżeczka i odniosłam wrażenie, że o czymś zapomniałam.

luc napisał/a:

Chyba zacznę Was unikać.... (przydałaby się mordka, ale nie ja tu rządzę) tongue

E-mordki są spoko. Tak się tylko wygłupiałam tongue Piękna riposta. Zaczynam uważać, co piszę;)

Dziękuję Wszystkim za opinie. Bardzo miło jest czytać, że komuś się podoba.
No i stało się - zasłużyłam na miano forumowego błazna;)

Lubię satyrę, bardzo wdzięczny gatunek. Jednak przestałam ją uprawiać, gdy zauważyłam, że już nikt nie bierze moich słów poważnie. Mam nadzieję, że nie obudziłam starych demonów;)

13

big_smile big_smile big_smile, świetne a już myślałam że o teściowej piszesz big_smile

14

Świetne! Nie mówiłaś, że poznałaś moją matkę...

15

Starogard? O widzę moje strony. Jest tu więcej czubków z okolic Stg Gdańskiego? big_smile

16

Mazar napisał/a:

Starogard? O widzę moje strony. Jest tu więcej czubków z okolic Stg Gdańskiego? big_smile

Pochodzę z Lęborka ;p

17

Mieszkam w Gdyni ale wychowywałem się w okolicach Starogardu Gdańskiego gdzie jest słynna placówka dla czubków smile Tzw zielona brama big_smile kto przez nią raz przeszedł nigdy taki sam nie wyszedł big_smile

18

Mazar napisał/a:

Mieszkam w Gdyni ale wychowywałem się w okolicach Starogardu Gdańskiego gdzie jest słynna placówka dla czubków smile Tzw zielona brama big_smile kto przez nią raz przeszedł nigdy taki sam nie wyszedł big_smile

Ja mam teraz bliżej do tej słynnej placówki w Lublińcu. ;p

19

Cynicznahipo napisał/a:
Mazar napisał/a:

Ja mam teraz bliżej do tej słynnej placówki w Lublińcu. ;p

Najbliżej mam na Srebrzysko, ale chciałam do Starogardu, bo znajomi polecają.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023