Problem z zaproszeniem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z zaproszeniem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Problem z zaproszeniem

Jakiś czas temu znalazłem profil pewnej dziewczyny, która mi się spodobała, ale niestety nie znamy się i jedyny kontakt to fb więc postanowiłem ją zaprosić z nadzieją, że zaakceptuje i później chciałem jakoś zagadać, ale ona niestety nie przyjęła zaproszenia i teraz pytanie, czy wypada i jak zagadać w takiej sytuacji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z zaproszeniem

Znasz ją na żywo?

3

Izzie_Stevens napisał/a:

Znasz ją na żywo?

Niestety nie znamy się na żywo

4

Spróbuj wysłać zaproszenie raz jeszcze, jeśli nie przyjmie i nic nie napisze to sobie odpuść, chyba nie chesz być natarczywy

5

Czy ją widujesz na żywo?

6

Tomek98 napisał/a:

Jakiś czas temu znalazłem profil pewnej dziewczyny, która mi się spodobała, ale niestety nie znamy się i jedyny kontakt to fb więc postanowiłem ją zaprosić z nadzieją, że zaakceptuje i później chciałem jakoś zagadać, ale ona niestety nie przyjęła zaproszenia i teraz pytanie, czy wypada i jak zagadać w takiej sytuacji.

Przyjmujesz zaproszenia od osób, których nie znasz?
Bo np. ja nie przyjmuję, po co mi wśród znajomych nieznajomi?

Po prostu zagadaj.

7

Kleoma napisał/a:

Czy ją widujesz na żywo?

niestety nie widuje jej na żywo

8

Tomek98 napisał/a:

Jeśli już, to szybciej spróbować zagadać, niż słać kolejne zaproszenia.

9

Pod warunkiem, że przyjmujesz wiadomości od nieznajomych

10

Izzie_Stevens napisał/a:

Pod warunkiem, że przyjmujesz wiadomości od nieznajomych

No jeśli ich nie przyjmuje, to tym bardziej nie ma sensu zapraszać ponownie, bo najwidoczniej ona nie chce kontaktów w nieznajomymi.

11

Zupełnie mnie to nie dziwi. Sam napisałeś, że się nie znacie, dlaczego w takim razie pretendujesz do grona jej znajomych? Wiele osób tego nie lubi. Zamiast wysłać zaproszenie lepiej było zostawić jakąś wiadomość, o ile oczywiście ustawienia jej profilu na to pozwalają.

12

A jaka byłaby wasza reakcja/co pomyślelibyście sobie o osobie, która najpierw was zaprasza a później na przykład po około tygodniu dopiero piszę.

13

Tomek98 napisał/a:

A jaka byłaby wasza reakcja/co pomyślelibyście sobie o osobie, która najpierw was zaprasza a później na przykład po około tygodniu dopiero piszę.

Ja nie rozumiem. Nie znasz dziewczyny, nie widziałeś jej nigdy na żywo, po co jej to zaproszenie wysyłasz? Bo ma ładne zdjęcie? Chłopie... Ty nawet nie wiesz, czy ona mieszka faktycznie w miejscu, które ma podane na fb... Ja wg fb mieszkam w Peru tongue

14 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-02-05 17:36:22)

Tomek98 napisał/a:

Przecież akceptacja zaproszenia nie oznacza automatycznie że muszę do kogoś pisać albo ktoś do mnie. Ja mam pińcet znajomych a piszę z czterema osobami.

Lady Loka napisał/a:

Ja wg fb mieszkam w Peru tongue

I masz profilowe w takiej kolorowej czapce z troczkami pod brodą? smile

15

Lady Loka napisał/a:
Tomek98 napisał/a:

Ja nie rozumiem. Nie znasz dziewczyny, nie widziałeś jej nigdy na żywo, po co jej to zaproszenie wysyłasz? Bo ma ładne zdjęcie? Chłopie... Ty nawet nie wiesz, czy ona mieszka faktycznie w miejscu, które ma podane na fb... Ja wg fb mieszkam w Peru tongue

Masz rację przy zaproszeniu kierowałem się tym, że ma ładne zdjęcia.
A zaproszenie wysłałem, ponieważ chciałem się czegoś o niej dowiedzieć i nawiązać jakoś kontakt.

16

Tomek98 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Tomek98 napisał/a:

A zaproszenie wysłałem, ponieważ chciałem się czegoś o niej dowiedzieć i nawiązać jakoś kontakt.

Trzeba było do niej napisać, a nie zapraszać. Teraz to już spalone.

17

Lady Loka napisał/a:
Tomek98 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Trzeba było do niej napisać, a nie zapraszać. Teraz to już spalone.

Tylko wiadomość bez zaproszenia podobno może trafić do folderu inne lub spam

18

Niekoniecznie, bo zdarza mi się pisać z kimś, kogo nie mam w gronie znajomych, na przykład z mężem cool, a wiadomości przychodzą zupełnie normalnie. Ale jeśli nawet, to jest to jakiś problem, że trafi do folderu "inne"? Te z reguły i tak wcześniej czy później się odwiedza, musiałbyś ewentualnie uzbroić się w cierpliwość, a takie zaproszenie od nieznajomych często jest źle odbierane.
Osobiście nie lubię, kiedy ktoś, kogo na oczy nie widziałam, a na pewno nie mogę zaliczyć go do grona znajomych, wysyła mi zaproszenie. Czasem piszę coś w typie "przepraszam, ale nie umiem sobie przypomnieć skąd się znamy, czy możesz mi podpowiedzieć?" albo od razu usuwam.

19

Tomek98 napisał/a:

Na pewno dużo lepsza, niż do osoby uporczywie wysyłającej zaproszenia. Napisanie wymaga jednak nieco większego zaangażowania, niż wysłanie zaproszenia.
Pisz pisz.

20

To lepiej już sobie odpuścić czy spróbować jeszcze napisać?

21

A co masz do stracenia? Napisz smile. Zrób to jednak w taki sposób, żeby jej do siebie zupełnie nie zniechęcić.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z zaproszeniem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024