Delikatny problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Delikatny problem

Witam
Temat dotyczy mnie i męża. Na wstępie nakreślę moją sytuację. Jesteśmy łącznie ze sobą 7 lat, a małżeństwem od 1,5 roku. Bardzo sie kochamy i szanujemy i co do tego żadne z nas nie ma żadnych wątpliwości,  jesteśmy dla siebie stworzeni. Ale niestety mamy 1 duży problem, a raczej wg mnie tylko ja go mam, mąż uważa inaczej. Z mężem uprawiamy seks ale dość rzadko, ponieważ tylko w weekendy i to nie w każdy. Mąż ma ciężką pracę fizyczną a do tego nie ze stałymi godzinami - raz pracuje 8 godzin, a raz 12. Staramy się urozmaicać aby nie było nudno. Ale wg mnie on nie czuje takie pociągu jak czuł kiedyś. Seks jest tylko w weekend i nie wtedy kiedy ja np mam ochotę i go zachęcam, a tym bardziej on nie czuje takiej potrzeby. Mam wrażenie że robi to tylko dla świętego spokoju. Jak już się kochamy to on szybko traci zapał i mu opada, od bardzo długiego czasu nie ma wytrysku. Był u lekarza i wg badań wszytko jest w porządku, problem polega w jego psychice - wg opinii specjalisty. Gdy rozmawiam z mężem to twierdzi, że go bardzo pociągam.  Ale same zapewne wiecie co w takiej sytuacji czuje kobieta.
Nie mogę porozmawiać z bliskimi czy znajomymi bo mamy wspólnych, a nie chce aby ktoś przypadkiem się o tym wygadał.
Piszcie co o tym sądzicie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Delikatny problem

Co w takiej sytuacji czuje kobieta? On wie co czujesz?
Na ile poważnie omówiliście temat?
To, że mu opada, nie ma wytrysku, wskazuje na blokadę psychiczną spowodowaną dużym stresem lub zmęczeniem. .

3

Tak wie co czuje i stara się, wiem to i widzę. Wie, że np jako kobieta myśle, że ja go nie pociągam. Boli mnie też fakt, że chcemy mieć oboje dziecko jeszcze przed ślubem ale do tej pory to nam nie wychodzi. On ma z byłą żoną i to mnie bardzo boli. On zna moje odczucia, moje lęki. Staram sie go też zrozumieć, na pewno nie mówię mu czy sugeruję że mnie zdradza - nic z tych rzeczy.
Niby wszystko jest cudownie, ale ten jeden aspekt naszego życia jest bardzo ważny i na ten moment mamy z nim poblem.

4

Jesli mogę spytać od kiedy mu się to zdarza, ograniczył seks? Jesteś w stanie powiązać to z konkretnym momentem Waszego życia, jakimś wydarzeniem?
U mnie żona stała się taka po zmianie pracy. Pomimo, że wczesniejsza wydawała się być bardziej męcząca, to w obecnej nie jest lepiej, a nawet bywa gorzej. Też zwala większość na zmęczenie, ale jest to nieco bardziej skomplikowane.

5

Szczerze powiedziawszy chyba nie ma tutaj jakiegoś konkretnego powodu, tzn nie przypominam sobie. Był taki okres że zanim zamieszkaliśmy razem i spottykaliśmy się raz na jakiś czas, potem wróciło w miarę do normy a potem znowu to samo. Praca przez męża była zmieniana tylko raz, i w sumie jedynie nazwa firmy

6

Nie możecie gdzieś wyjechać, choćby na weekend? Odpocząć?

7

Mnie to wyglada na zmęczenie...
Kup mężowi zestaw witamin, przez jakiś czas nie naciskaj na seks, może się poprawi?

8

Oczywiście zmęczenie ma ogromne znaczenie.  Może mąż nie chce mieć dziecka? Oczywiście ty napiszesz, że bardzo chce, że razem to ustalaliście, ale może tak naprawdę nie chce, tylko nie chce cię zranić? Wiadomo jak kobita chce dzieciaka to facet też MUSI chcieć, nawet jeśli nie chce.

9

A ile maz ma lat?

10

W weekendy mąż zazwyczaj pracuje.
Ja mam 33 a mąż 36 lat.
Co do dzieci to tak oboje chcemy mieć, jesteśmy dość długo ze sobą, więc nie naciskam po miesiącu znajomości. Poza tym gdyby nie chciał to byśmy się zabezpieczali a świadomie oboje tego nie robimy.
CO do witamin to już też zastososowaliśmy tą metodę, witaminy + minerały.

11

36 lat I takie symptomy to mamy problem, moze to wynikac z wielu przyczyn, poczatki cukrzycy, na pewno przemeczenie, skoro pracuje duzo godzin, czasem nawet warunki pracy moga sie przyczynic do problem, nie sadze aby to bylo na tle jego emocji do ciebie, gdyby cie nie kochal po prostu by sie rostal, raczej dla meza fakt ze juz tam w tym temacie zawiodl, jest dodatkowym stresem I paralizuje go przed kolejnym osmieszeniem, bo to nie jest dla faceta powod do dumy. Porozmawiaj ze swoim partnerem powaznie, I zrob wszystko aby zrobil sobie konieczne badania I poszedl do lekarzy specjalistow

12

Przede wszystkim dziękuję że nie ma tutaj niemiłych i głupich komentarzy, bo tego się obawiałam smile
Był u specjalisty, zrobił badania i wszystko jest w normie. Sam lekarz powiedział że jeśli te wyniki które on przepisał będa w normie to zapewne może tylko chodzić o stres i przemęczenie na co dzień.
12miecio12 - czemu wspomniałeś o cukrzycy?

13 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-03-23 21:25:06)

poniewaz cukrzyca ma przelozenie na seks [nieregulaminowy link]

14

Dziękuję, poczytam o tym i spróbuję się czegoś dowiedzieć od lekarza, porozmawiać z mężem, zaczniemy działać.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024