Czy ona jest warta tego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ona jest warta tego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Czy ona jest warta tego?

Witam.

Założyłem nowy temat bo potrzebuję opinii obiektywnych, nie chciałem wprowadzać w szczegóły mojego życia kogokolwiek z rodziny/znajomych, więc uznałem że forum będzie dobrym pomysłem.
W zeszłym roku poznałem pewną dziewczynę, od razu złapaliśmy ze sobą dobry kontakt. Jako że mieszkamy w tym samym mieście, więc problemów logistycznych ze spotkaniami nie było. Czasem spacer, innym razem wizyta czy to u mnie czy u niej (do zbliżeń nie dochodziło, głównie rozmowa, czasem się całowaliśmy itp.). Wydawało mi się że wszystko idzie w dobrą stronę, lecz zaczęliśmy się oddalać od siebie i to w dość szybkim tempie. Tydzień, dwa i w sumie została jedynie zimna, prawie że"służbowa" konwersacja. W moim odczuciu nie wydarzyło się nic co mogło taką reakcję z jej strony spowodować. Ja cały czas byłem zaangażowany, próbowałem ciągnąć rozmowę, ale przecież długo tak się nie da, muszą obie strony chcieć. W końcu powiedziała że, nie chce mieć ze mną kontaktu i przestaliśmy się komunikować.

Minęło kilka miesięcy, sama zaczęła się do mnie odzywać, szukać kontaktu. Ja przez ten czas (około 2 miesiące) odpowiadałem bardzo rzadko, dosłownie może kilka razy. Dawałem sygnały że nie jestem zainteresowany, lecz ona cały czas nie dawała za wygraną. W końcu zgodziłem się na spotkanie. Podczas tamtego wieczoru przepraszała mnie że tak się zachowała, zapewniała że bardzo żałuje i chciała abyśmy spróbowali jeszcze raz. Tylko że w tej chwili ciężko mi w to uwierzyć, mimo że pokazuje bardzo wyraźnie że jej zależy, ale i tak mi trudno by było jej zaufać.

I tutaj mam problem, czy warto poświęcić jej czas czy może lepiej dalej kontynuować poszukiwania partnerki której będę mógł zaufać? Która od samego początku będzie zaangażowana?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez balin (2020-01-20 19:34:34)

Odp: Czy ona jest warta tego?

To zależy od powiedzenia prawdy, co się stało, że przestała się poprzednio angażować. I wyjaśnienia, co ma spowodować, że tym razem będzie inaczej.
Jeśli był ktoś inny, to dalej już nie ma co słuchać.

3 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-20 20:30:59)

Pytałem o to, powiedziała że nie było nikogo, ale jesli ktoś się spotyka z kilkoma osobami jednocześnie (wystarczą dwie), to od razu widać np.  jest kilka wieczorów w ciągu tygodnia kiedy milczy, ale jednocześnie w ciągu dnia i podczas pozostałe wieczory rozmowa jakoś wygląda.

Ogólnie myślę że wtedy nie byłem jedyną osobą z którą się widywała...

4

sam odpowiedz sobie na pytanie czy dasz rade? czy nie bedziesz sie bal powtorzenia tamtej historii? jak Balin pisze istotne co spowodowalo tamte akcje, ja obstawiam ze pojawil sie inny, bardziej rokujacy dla niej, dlatego dostales kopa, z tamtym jej nie wyszlo, wraca do ciebie - ale dlaczego? bo potrzebuje teraz pocieszyciela? uznala ze nadajesz sie na te chwile na zastepstwo? jestes planem b, ale jak sie pojawi kolejny to znowu ci kopa zasadzi

5 Ostatnio edytowany przez friend01 (2020-01-20 19:54:36)

Szczerze mówiąc, im kontakt z nią się bardziej zacieśnia, tym mocniej odczuwam że marnuję swój czas. Rozumiemy się dobrze, ale absolutnie jej nie ufam, nie wiem czy w ogóle bym był w stanie to zrobić po takiej akcji.

6

I tu problem, bo wybaczysz, ale czy kiedykolwiek zapomnisz? raczej cale zycie bedziesz sie rozgladal czy ona znowu gdzies z kims nie kreci z boku, kogos nie szuka, a ciebie ma na przeczekanie

7

Lęk przed zdradą pewnie długo by mi towarzyszył, o ile w ogóle bym się go pozbył.
Zastanawiają mnie słowa które ostatnio powiedziała "nie potrafiłam docenić tego co miałam", czy tylko mi się wydaje że to tak jakby przyznanie się do faktu że kopa dostałem z powodu innego faceta? Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że chwilę przed tymi słowami powiedziała "nikogo innego wtedy nie było"

8 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2020-01-20 20:55:56)

nikt nie jest w stanie ci powiedziec czy ona z kims wtedy byla, nie miales zadnych sygnalow na jej temat? zreszta kwestia czy dostales kopa bo ktos byl, czy dostales kopa bo sie pannie znudziles to tez nie lada dylemat, bo skoro wtedy jej sie znudziles to jaka gwarancja ze nie bedzie powtorki?

9

Myślę, że po prostu spotkała wtedy kogoś, kto bardziej jej odpowiadał. Nie wyszło im i odezwała się do Ciebie.

10

12miecio12 napisał/a:

nikt nie jest w stanie ci powiedziec czy ona z kims wtedy byla, nie miales zadnych sygnalow na jej temat? zreszta kwestia czy dostales kopa bo ktos byl, czy dostales kopa bo sie pannie znudziles to tez nie lada dylemat, bo skoro wtedy jej sie znudziles to jaka gwarancja ze nie bedzie powtorki?

Właśnie to mnie najbardziej zastanawia, czy ponownie mnie nie odstrzeli? A z jakiego powodu to by było, to w sumie drugorzędne ma znaczenie, ale pewnie nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, może nawet sama główna bohaterka w tym momencie tego nie wie.

11

czasem lepiej budowac cos od fundametow nowego jak remontowac rudere

12

friend01 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

Właśnie to mnie najbardziej zastanawia, czy ponownie mnie nie odstrzeli? A z jakiego powodu to by było, to w sumie drugorzędne ma znaczenie, ale pewnie nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie, może nawet sama główna bohaterka w tym momencie tego nie wie.

Buehehe, nie rozśmieszaj mnie stary, właśnie ona wie to najlepiej. Nie jesteś wyborem, tylko opcją z braku laku, cholera zresztą wie którą. 
Kopnęła cię w odwłok raz dla innego (chyba nie sądzisz, że był jakikolwiek inny powód) kopnie ponownie i to szybciej niż się spodziewasz.
Nawet się nie napalaj jak szczerbaty na suchary, bo tylko zęby sobie na niej połamiesz, a ona i tak spuści cię w kiblu, gdy trafi się ktoś lepszy.

13

"...szczerbaty na suchary..." Padłem

14

1. Patrz na czyny, nie na słowa.
2. Niektórzy lubią mieć opcję zapasową, jeżeli im nie wyjdzie z kimś. Gdybym miał ocenić, to Ty właśnie byłeś taką opcją zapasową. Coś tam było między wami ale pojawił się lepszy. Jednak z nim nie wyszło, a Ty w sumie zły nie jesteś, starałeś się choć ona Ciebie dosyć wprost olała...
3. To nie oznacza, że ta dziewczyna od razu będzie zdradzać czy na bank odstrzeli. Choć ja bym się w związek z kimś takim nie pakował. Zbyt duże ryzyko.

Tracisz czas. Nie ma miedzy wami, żadnego seksualnego kontekstu, czyt. nie podobasz sie jej. Kropka.
Tyle i aż tyle.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ona jest warta tego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024