Kobiety wolą drani...Dlaczego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety wolą drani...Dlaczego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Kobiety wolą drani...Dlaczego?

Wiele osób zastanawia się dlaczego kobiety wybierają dupków za partnerów i ich do nich tak ciągnie.

Też zastanawiam się w sumie nad tym mechanizmem. Nie będę ukrywać zakochałam się kiedyś w dupku. Dlaczego tkwiłam w tej relacji?
Jak to było.. Najpierw był mega słodki, czarujący, książę na białym koniu. A nagle stał się oziebly i przestało mu zależeć. Ale ja, mając te wspomnienia z przeszłości nie mogłam dopuścić do siebie myśli, że już nie gra, myślałam że to chwilowe, że może ma problemy w domu. Z wracałam mu uwagę, miał się poprawić, był jeszcze gorszy. Byłam w takim amoku, że już nie zwracałam na to uwagi, bo nie chciałam się znowu czepiać i kłócić,wciaz miałam dziwnie zakodowane we łbie, że mu na mnie przecież zależy. Tak ciągle myśląc że mu może zależy walczyłam do końca o relacje, a wszelakie znaki ostrzegawcze tłumaczyłam na różne sposoby.

Obudziłam się dopiero wtedy jak po tym jak mnie zostawił, plotkował o mnie źle. Wtedy zabolało na maksa i jakby obudziłam się z tego amoku. Teraz z perspektywy czasu żałuję, że byłam taka milusia, że nie zareagowałam, że mogłam pogonić wcześniej, to ja powinnam powiedzieć pas bo mnie źle traktował. Byłam głupia jak nic. Dlaczego tak się zachowywalam?
Nawet nie umiem teraz na to odpowiedzieć, pamiętam że jedyne co miałam wtedy w głowie to :żeby z nim być. I nic innego. I to gadanie do siebie, że przecież mu zależy, patrzenie wstecz w cudowne wspomnienia. Stwierdzam też, że miałam i mam do dziś niskie poczucie własnej wartości, budowałam ją na relacji z kimś np. Z nim. Czułam się wtedy coś warta a tak nie powinno być. Nie myślałam trzeźwo, bo już przyzwyczaiłam się do tej sielanki, a potem ciężko mi było spojrzeć w rzeczywistość.

To samo jest i w odwrotną stronę. Ja właśnie jestem taka grzeczna, ułożona, zawsze zadbana, dostępna w każdej chwili by pomóc itp.
I mimo tego, że mówią mi wszyscy że jestem bardzo atrakcyjna i miła to nie czują tego czegoś.
Ten były facet, co źle mnie traktował i był ze mną dla swoich celów szczerze zakochal się właśnie w takiej zołzie i do dziś za nią łazi :a ona się z niego śmieje, obraża go, ignoruje a ten zamiast się obrazić to za nią lata! Nie pojmuje tego. A jest właśnie biedniejsza, brzydsza, mniej wykształcona...

Teraz zmieniałam całkowicie swoje podejście do tego wszystkiego i już patrzę na stabilizację a nie emocje, dało mi to też pewnego rodzaju pewność siebie.

Jednak teraz uczę się pokochać siebie, dopiero później będę gotowa pokochać kogoś.

A Wy jakie macie przeżycia ze związkami z tzw. niegrzecznymi chłopcami? Czemu tkwiłyście w takich relacjach, czy macie już uraz po takich związkach czy wciąż brniecie w podobne?
Jestem ciekawa przeżyć innych dziewczyn, kobiet smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-01-20 20:26:57)

Odp: Kobiety wolą drani...Dlaczego?

Według mnie to jedno wielkie nieporozumienie z tym, że np. kobiety wolą drani. Uważam, że Ci faceci mają inne atrakcyjne rzeczy do zaoferowania i jest to na tyle atrakcyjne, że można przełknąć te ich "bycie draniem". Ale to nie samo dranstwo ich przyciąga.
Przecież nie wspomina sie chwil w których on Cię olał, ale np.te kiedy był jakiś czuły itp.
Może nawet chodzić o to, że jest "dobry w łóżku". I to przyciąga. A to dranstwo...no coz...

3

Moim zdaniem oczywiście jest odsetek kobiet, które wolą dupków. Mam taka daleką kuzynke, dziewczyna troszkę z nadwagą, niska samoocena. Poznała chłopaka i przyczepiła się do niego mimo, że on jej nie odpowiadał. Facet ją oszukiwał, kręcił w tym samym czasie z inną, ale ona jakby była ślepa. Myślę, że bała się że nikogo nie pozna, a prawda była taka, że powodzenie u facetów miała. Teraz niestety juz nic nie da sie zrobić, bo ma dziecko z tym "dupkiem", a facet nie chce wziąć ślubu.
Też są kobiety które potrzebują emocji w związku. Mojego kolegę rzuciła dziewczyna ponieważ jako to ona określiła "W związku było zbyt nudno".
Można na to patrzeć też z innej strony. Jak dziewczyna jest uległa,cicha i bardzo spokojna to facet może ją urabiać i wejść jej na głowę. Dziewczyny z mocniejszymi charakterami raczej nie pozwalał sobie na bycie w związku z dupkiem.

4

Szukanie drania jest uwarunkowane genetycznie, modne w kulturach pierwotnych, dzikich, gdzie narolsa cywilizacyjne typu pozycja spoleczna partnera, jego intelekt wypiera podziw dla miesni, zachwyt nad jego umietnosciami ,,radzenia sobie" w stadzie, gdzie cale zycie dziewczyna opiera na aspekcie zaspokojenia popedu, tak jest zbudowana latynowska subkultura ,,mucho"- taki samiec jest bardzo wydajny w prokreacji, niestety zawodzi w roli ojca, w opiece nad matka I dzieckiem, moim zdaniem 99% samotnych matek to ofary tego ukladu

5

Tytuł wątku to bezsensowne uogólnienie.
Równie dobrze można powiedzieć, że faceci wolą kobiety, które mają ich gdzieś. Można je nazwać harpie, zołzy, typiary itd itp.

Tak samo jak większość kobiet deklaruje, że szukają porządnego faceta, a potem spora ich część leci na drani jak ćma do ognia, tak samo faceci deklarują, że szukają tzw. porządnej kobiety, a potem, jak się trafi okazja, to będą chcieli „oswoić” harpię/zołzę/typiarkę.

Może zamiast kierować się seksistowskimi stereotypami lepiej, zastanowić się jakie mechanizmy za tym stoją, hm?

6

Nie wiem czy wola dupków. Chodzi głównie o to, że taki czarujący typ przyzwyczaja nas do tych emocji, tego szalenczego zainteresowania nami. Miałam tak samo, w zasadzie to kupił mnie swoim zabieganiem, walka o mnie. Był skończonym golodupcem i paskudnie mnie traktował, ale czułam się przy nim jak królowa. Później odszedł sama nie wiem jaka ona jest, wiem jedno. Jest bogata, ustawiona, ale to nie ważne.
W każdym razie, myślę ze chyba warto zwracać uwagę na to jak to się zaczyna. Nigdy nie będzie dobrze świadczylo o facecie takie zachowanie.
Mój eks brał wolne żeby spędzać zd mną czas, zjawial się nagle z kwiatami, itp itp więc to takie sygnały chyba niebezpieczne jak nie panują nad swoimi uczuciami do takiego dziecięcego stopnia, że muszą mieć juz kobietę.

7

To zależy czego kobieta oczekuje od faceta. Kobieta drobna istota, kruszynka, spokojna i grzeczna szuka w facecie silnego ramienia. Szuka opieki i ochrony. Swoje spojrzenie kieruje w stronę mężczyzn krorzy zapewnią jej to bezpieczenstwo fizyczne, swoją posturą, charakterem.
Troszke inne oczekiwania ma kobieta przebojowa, pewna siebie. Kobieta która robi kariere, jest niezależna finasowo. Ona czuje sie bezpieczna. Ona nie szuka silnego męskiego ramienia (a także silnej męskiej pięsci).
Szuka partnera. Wtedy znaczenia nabiera wykształcenie i intelekt a nie obwód bicepsu.
Pytanie w tytule powinno byc wiec " jakie kobiety wolą drani".

8

foggy napisał/a:

To zależy czego kobieta oczekuje od faceta. Kobieta drobna istota, kruszynka, spokojna i grzeczna szuka w facecie silnego ramienia. Szuka opieki i ochrony. Swoje spojrzenie kieruje w stronę mężczyzn krorzy zapewnią jej to bezpieczenstwo fizyczne, swoją posturą, charakterem.
Troszke inne oczekiwania ma kobieta przebojowa, pewna siebie. Kobieta która robi kariere, jest niezależna finasowo. Ona czuje sie bezpieczna. Ona nie szuka silnego męskiego ramienia (a także silnej męskiej pięsci).
Szuka partnera. Wtedy znaczenia nabiera wykształcenie i intelekt a nie obwód bicepsu.

Nom :-)
Każdy szuka czegoś innego; czegoś, czego potrzebuje.
I teraz pytanie, czego szukała WendyW z postu powyżej, inwestując swoje uczucia w dupka? ;-)

9

Pytanie w ogóle o definicję drania:
Bo jeśli to ktoś poświęcający kobiecie mało czasu  a jak już poświęca to traktuje jak królową,  to jego dranstwo polega na oddaleniu, co niektóre kobiety lubią, bo mają przestrzeń dla siebie.
Więc właściwie krzywdy nie ma, ktoś się może zdziwić że taka jest źle traktowana bo drań poszedł gdzieś na 2 dni a nie pod drzwiami waruje. Ale jak ona sobie nie krzywduje..:)
Co innego drań z klimatu patologii: bije i pije, a ona go kocha..czy takich lubią? Chyba nie, raczej uwolnic się nie mogą.
Drań co w każdym kącie ma dziewczynę i żadnej nie odpuści to postrach mężczyzn, wiadomo dlaczego..

10

Hmm
Lubie niegrzecznych chlopcow. W sensie lamiacych zasady, a nawet  i prawo.
Ale to raczej co innego niz w temacie.

11

MagdaLena1111 napisał/a:
foggy napisał/a:

I teraz pytanie, czego szukała WendyW z postu powyżej, inwestując swoje uczucia w dupka? ;-)

Myślę, ze po prostu miłości. Dawał mi ja, jakoś wiedziałam ze na dana chwile mnie kocha i wierzyłam w to. Później okazało się, ze bywał i agresywny sklownie i fizycznie.
Silny był, ale nie jakiś maczo. Byl ładny, taki po prostu śliczny chłopiec więc tym bardziej to było zgubne.

Zgadzam się z tym co napisała foggy, ale tu bardziej bym wrzucila ze te niezależnie od stanu swojego położenia nie wejdą w ryzykowna relacje, bo znają swoją wartość.

12

WendyW napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
foggy napisał/a:

Myślę, ze po prostu miłości. Dawał mi ja, jakoś wiedziałam ze na dana chwile mnie kocha i wierzyłam w to. Później okazało się, ze bywał i agresywny sklownie i fizycznie.
Silny był, ale nie jakiś maczo. Byl ładny, taki po prostu śliczny chłopiec więc tym bardziej to było zgubne.

Zgadzam się z tym co napisała foggy, ale tu bardziej bym wrzucila ze te niezależnie od stanu swojego położenia nie wejdą w ryzykowna relacje, bo znają swoją wartość.

WendyW, według mnie miłość to wybór. Wybrałaś zapewnienia o miłości do Ciebie, bo widocznie wtedy potrzebowałaś czuć się kochaną. Wszystko inne jakby było mniej ważne. Dla mnie to w porządku, fajnie po prostu mieć świadomość, bo wtedy ma się wpływ na własne wybory :-)

13 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-01-21 11:59:56)

Mi się wydaje, że działają hormony, które ogłupiają i zaślepiają człowieka i schematy z dzieciństwa. Jeśli rodzice, rodzic był niedostępny, źle traktujący, obojętny, manipulujący, to dla takiej osoby kobiety/mężczyzny to jest norma, dziwna atrakcja. W takim układzie będą mogli odgrywać bycie ofiarą, starającą się ciągle o uwagę, miłość i dostawać  potrzebne uczucie odrzucenia, które napędza uczucie nieszczęścia i starania. Ja jako dziecko uważałam, że to normalne, że mama mnie bije, przecież to norma, poza tym zasłużyłam (na szczęście nie miałam partnera przemocowca). Tutaj też swoje 5 groszy wnoszą znajomi rodziny (u dziewczyny z rodziny), tłumaczący, ze mamusia jest zmęczona, ma depresję, musisz być wyrozumiały i grzeczny, a mamusia z wiecznie wykrzywioną mordą, przy***jąca się o wszystko. Gdy trafia się partner poukładany, dobry to nagle taki typ człowieka nie czuje się do końca komfortowo, brakuje tej adrenaliny i uczuć zakodowanych przez wiele lat życia min 18 (to bardzo długi czas utrwalania się schematów)To się dzieje najczęściej nieświadomie, póki taka osoba sobie tego nie uświadomi, póty to będzie trwało nawet do końca życia.
Nie są to moje mrzonki psychologa amatora, stwierdzam to z moich doświadczeń.

14 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-01-21 12:42:28)

Ajko napisał/a:

Mi się wydaje, że działają hormony, które ogłupiają i zaślepiają człowieka i schematy z dzieciństwa. Jeśli rodzice, rodzic był niedostępny, źle traktujący, obojętny, manipulujący, to dla takiej osoby kobiety/mężczyzny to jest norma, dziwna atrakcja. W takim układzie będą mogli odgrywać bycie ofiarą, starającą się ciągle o uwagę, miłość i dostawać  potrzebne uczucie odrzucenia, które napędza uczucie nieszczęścia i starania. Ja jako dziecko uważałam, że to normalne, że mama mnie bije, przecież to norma, poza tym zasłużyłam (na szczęście nie miałam partnera przemocowca). Tutaj też swoje 5 groszy wnoszą znajomi rodziny (u dziewczyny z rodziny), tłumaczący, ze mamusia jest zmęczona, ma depresję, musisz być wyrozumiały i grzeczny, a mamusia z wiecznie wykrzywioną mordą, przy***jąca się o wszystko. Gdy trafia się partner poukładany, dobry to nagle taki typ człowieka nie czuje się do końca komfortowo, brakuje tej adrenaliny i uczuć zakodowanych przez wiele lat życia min 18 (to bardzo długi czas utrwalania się schematów)To się dzieje najczęściej nieświadomie, póki taka osoba sobie tego nie uświadomi, póty to będzie trwało nawet do końca życia.
Nie są to moje mrzonki psychologa amatora, stwierdzam to z moich doświadczeń.

Dzięki, że się podzieliłaś swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami :-) Miło to czytać z uwagi na zawartą głębię i refleksyjność. Zgadzam się zresztą z Twoim punktem widzenia, a ze źródeł zbliżonych do psychologicznych, wiem, że tak często jest, iż szuka się w związkach tego, co jest bliskie i znajome, nawet jak są to niezbyt przyjazne odczucia.

Czasami ludzie szukają też obojętności, bo do niej przywykli w rodzinnym domu, gdzie rodzice zapewniali zeszyty i kredki do szkoły, ale ogólnie panowała emocjonalna pustynia. Potem dobierają sobie partnera, od którego wymagają jedynie, żeby przynosił kasę do domu i niewiele więcej. Tak sobie trwają obok siebie w emocjonalnej zmarzlinie, czasem na zawsze, a czasem do momentu aż jedno wyłamie się z tego układu.

15

Pytanie byłoby zasadne, gdyby przyjąć założenie, że kobiety wiedzą od razu, że wybierają sobie drania i robią to z pełną premedytacją, a najczęściej tak nie jest, choć oczywiście bywa. W fazie zakochania hormony świrują i obraz drugiej osoby jest często mocno nierzeczywisty. Na dodatek druga osoba na początku związku też często stara się pokazać z jak najlepszej strony, więc całościowo tworzy się pewien fałsz. Z czasem jednak hormony się uspakajają, a i druga strona przestaje się już starać i staje się sobą, no i wtedy wychodzi "szydło z worka", drań pokazuje się w całej okazałości. Czasem to bywa po miesiącach, a czasem po latach. Jedne kobiety potrafią się wycofać z takich związków, a inne nie. Czasem jest to forma uzależnienia, a czasem po prostu normalny strach.

16

Misinx napisał/a:

Pytanie byłoby zasadne, gdyby przyjąć założenie, że kobiety wiedzą od razu, że wybierają sobie drania i robią to z pełną premedytacją, a najczęściej tak nie jest, choć oczywiście bywa. W fazie zakochania hormony świrują i obraz drugiej osoby jest często mocno nierzeczywisty. Na dodatek druga osoba na początku związku też często stara się pokazać z jak najlepszej strony, więc całościowo tworzy się pewien fałsz. Z czasem jednak hormony się uspakajają, a i druga strona przestaje się już starać i staje się sobą, no i wtedy wychodzi "szydło z worka", drań pokazuje się w całej okazałości. Czasem to bywa po miesiącach, a czasem po latach. Jedne kobiety potrafią się wycofać z takich związków, a inne nie. Czasem jest to forma uzależnienia, a czasem po prostu normalny strach.

Nic dodać, nic ująć.
Szkoda, że takie proste rzeczy nie mogą się przebić do świadomości wielu osób tworzących osobliwe teorie.

17 Ostatnio edytowany przez marakujka (2020-01-21 15:09:17)

SandraN napisał/a:

Też zastanawiam się w sumie nad tym mechanizmem. Nie będę ukrywać zakochałam się kiedyś w dupku. Dlaczego tkwiłam w tej relacji?
Jak to było.. Najpierw był mega słodki, czarujący, książę na białym koniu. A nagle stał się oziebly i przestało mu zależeć.

A Wy jakie macie przeżycia ze związkami z tzw. niegrzecznymi chłopcami? Czemu tkwiłyście w takich relacjach, czy macie już uraz po takich związkach czy wciąż brniecie w podobne?
Jestem ciekawa przeżyć innych dziewczyn, kobiet smile

Tzn. nie mam żadnych, bo jakoś nie lubię słodkowności i czarowności. Jestem dość podejrzliwa i od bardzo młodych lat mam swój jeden jedyny typ, w którym gustuję.
Ale jasne, spotykałam (nawet ostatnio) typy uznane za "dupkowate", więc dorzucę tu grosik.

Różne są rodzaje mężczyzn. Takim przykładem typu faceta niesłusznie uznawanego za dupka, jest facet, który ma jakby we krwi flirujący i nęcący sposób bycia i po prostu tak mu to wszystko wychodzi; przez ten sposób bycia, może właśnie nie do końca i nie zawsze uświadomiony, jest lubiany przez kobiety na nawet jest przez nie "zakochiwany".
Inny typ - typowy bawidamek wg mnie - jest to typ zakompleksiony, różny od pierwszego o tyle, że dość nachalnie podkreślający samego siebie w kontekście damsko-męskim, zawsze i wszędzie i praktycznie do każdej napotkanej. Też kobiety dają się nabierać.

No to tak z grubsza.

Pierwsza i najważniejsza cecha u faceta to jego twarz. Bez co najmniej przeciętnej twarzy facet jest zerem totalnym...nie mówię, jak jest na prawdę tylko ja inni ludzie( w tym kobiety) odbierają brzydkich mężczyz. Przegryw, idiota, zboczeniec itp..jest duzo badań na ten temat. Wzrost, dobre ciało są, że tak powiem mnożnikiem twarzy. Jeśli twarz masz okropną reszta atrybutów nic nie da. Mityczny charakter liczy się dopiero po fizycznej akceptacji.
Kolejne pytanie skąd bierze się pewność siebie, zwłaszcza do płci przeciwnej. Głównie z codziennych interakcji z kobietami. Jeżeli jesteś atrakcyjny, kobiety traktują cie zupełnie inaczej niż jesteś poniżej średniej. Kobiety czują nawet obrzydzenie, kiedy podchodzi do nich nieatrakcyjny meżczyzna (potwierdzone badaniami). Kiedy jesteś atrakcyjny, nie masz  problemu z zaproszeniem kobiety do siebie na noc, a wręcz przeciwnie, one same sie do ciebie pchają, może sie w takim facecie wytworzyć przekonanie o swojej wyższości, które połączone z innymi cechami charakteru daje u kobiet wrażenie, że jest on tym typowym draniem.

Dlatego stawiam TEZĘ, że kobiety, nie latają za draniami, tylko za przystojnymi facetami, którzy przy okazji mają takie cechy charakteru.

19

Naprawdę? Gdyby zapraszal na kolację kolację Tarantino i obecny Mister World jaki obstawilbys wynik?

20

No tak już jest na tym świecie że pociąga nas to co niedostępne, niebezpieczne, ekscytujące.
Mężczyzni lubią zolzy, kobiety niegrzecznych chłopców.

Ale z takim związku na całe życie się nie stworzy. Nie można całe życie udawać, a stabilizacji w takich relacjach nie ma.

Zresztą, nie warto być z kimś kto tylko leci na emocje w związku. Bo jak opadną to odejdzie bądź się zmieni.

Gdzieś czytałam na jakimś forum, że facet umówił się z dziewczyną z internetu. Na randce już ją skreślił. Była brzydka. Ale co go zaskoczyło to ona pierwsza zerwała kontakt mówiąc że zauważyła na spotkaniu że zniechecił go jej wygląd. I wtedy nagle, nie oczekiwanie zaczęła go pociągać!

Albo kiedy indziej przeczytałam historie chłopaka miłego i kochającego co udawał chama przed dziewczyną. Szalała za nim. Ale po 3 miesiącach wrócił do prawdziwego ja i był już tym spokojnym, ułożonym chłopakiem. Wtedy go zostawiła.

Z emocji jest świetny kochanek, ten żar ale czy o to chodzi w życiu? Chyba warto wybierać pod okiem pracowitości, zaangażowania, zachowania wobec dzieci. Z taką osobą będzie się naprawdę szczęśliwym. Ale zazwyczaj ludzie to zauważają po przejściach. Np ja : )

21

Otóż właśnie smile Pytanie dlaczego dopiero po przejściach? smile A powinno się posiadać jakąkolwiek zdolność do przewidywania konsekwencji swoich działań..

22

bagienni_k napisał/a:

Otóż właśnie smile Pytanie dlaczego dopiero po przejściach? smile A powinno się posiadać jakąkolwiek zdolność do przewidywania konsekwencji swoich działań..

Młodość i naiwność smile Inaczej nie odpowiem.
Też mi po czasie mówili : ty życia nie znasz...

23

Nie możemy się zakochac w kimś kogo nie spotkaliśmy w dzieciństwie. Także tak szukaj odpowiedzi. Skoro pociągają Cię dranie to znaczy tylko że szukasz chorych emocji których doświadczyłas w dzieciństwie. Jeżeli chodzi natomiast o to że ktoś jest za dobry i dlatego go nie kochają to jest inna sprawa. Tu nie chodzi o dobro tylko o to że taki człowiek którego uważa się za "zbyt dobrego" nie ceni i nie szanuje sam siebie nie potrafi stawiać granic bo jest za miły i bardzo się przejmuje tym co inni o nim pomyślą. Dlatego nie występuje szacunek do takich osób a szacunek ma bardzo duży związek z pożądaniem seksualnym i chemią smile

24 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-01-21 23:02:33)

Girl999 napisał/a:

Gdzieś czytałam na jakimś forum, że facet umówił się z dziewczyną z internetu. Na randce już ją skreślił. Była brzydka. Ale co go zaskoczyło to ona pierwsza zerwała kontakt mówiąc że zauważyła na spotkaniu że zniechecił go jej wygląd. I wtedy nagle, nie oczekiwanie zaczęła go pociągać!

Być może zadziałał efekt niedostępności - brzydka laska nagle stała się wyzwaniem, a pan wcześniej myślał, że "ktoś taki jak ona" na pewno będzie wdzięczny za strzęp zainteresowania, a już zupełnie niemożliwe, żeby jej nie interesował taki wspaniały facet jak on,więc w tym układzie to tylko on ocenia, wybiera lub odrzuca. Gdy się okazało, że ona jednak się ceni i też może odrzucić, nagle spojrzał na nią inaczej.
Ciekawe co było dalej, bo myślę, że ktoś o takim schemacie reakcji nie jest wartościowym człowiekiem.
Tutaj dotyczyło to wyglądu, ale może też chodzić o inne sprawy. Na przykład osoba nie jest ceniona i postrzegana jako atrakcyjna póki nie określa jasno swoich granic, nie wysyła sygnałów, że jakichś zachowań czy słów, czy nastawienia nie będzie akceptować, przynajmniej u potencjalnego partnera. Panowie z dużym ego mają to do siebie, że od początku znajomości kalkulują, czy kobieta się nada, pod kątem różnych cech, nierzadko dając temu wyraz, świadomie lub nie, tak, że ona się czuje jak towar na półce, i jakby w ogóle nie brali pod uwagę, że to oni mogą być nieatrakcyjni i nie rokować według niej. Zakładają, że właśnie rozważają za i przeciw wyborowi, który jest bezprzedmiotowy, bo druga strona wcale nie myśli o nich jak o kandydatach do związku. No i jak się o tym przekonają, to nagle ich oświeca, że im bardzo zależy i 'wybór' jest oczywisty.
Co takiej pani powinno dać do myślenia i utwierdzić tylko w decyzji o spuszczeniu gościa na drzewo.
W odwrotnej konfiguracji płci też to może działać, jednak częściej to mężczyźni mają tego typu mentalność.

25

Ela210 napisał/a:

Naprawdę? Gdyby zapraszal na kolację kolację Tarantino i obecny Mister World jaki obstawilbys wynik?

Ja obstawiałbym Mistera World smile Tu nawet nie chodzi o to, że kobiety leciałyby na jego wygląd, choć oczywiście sporo na pewno, ale znaczna ilość kobiet umówiłaby się też z nim z czystej ciekawości, żeby skonfrontować jego wygląd z tym jaki jest poza tym.

Podobnie można by obstawiać jaki byłby wynik wśród facetów, gdyby na kolację zapraszała Olga Tokarczuk, albo Miss World smile No chyba nikt nie ma wątpliwości, kto miałby większe wzięcie.

26

Ela210 napisał/a:

Oczywscie że Tarantino. Ja tak sądzę przynajmniej no i ja o boże, co ja bym dała żeby iść na kolacje z Tarantino.

Mnie raczej do dupków średnio ciągnie, potrafię być bezpośrednia i powiedzieć wprost że jest typem spod ciemnej gwiazdy nawet jeśli wygląda jak Adonis.
Mnie łatwiej można wrobić w czułość i jakieś takie bycie dobrym. A na tym niektórzy też potrafią się,, wypromować,,

27

Misinx o facetach nie piszemy:)
Ich stopień ogłupienia na widok atrakcyjnej kobiety jest powalający..:)
Nie ma porównania do odwrotnej sytuacji smile

28

Ela210 napisał/a:

Misinx o facetach nie piszemy:)
Ich stopień ogłupienia na widok atrakcyjnej kobiety jest powalający..:)
Nie ma porównania do odwrotnej sytuacji smile

No taka konstrukcja big_smile Co poradzić...

29

WendyW napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Oczywscie że Tarantino. Ja tak sądzę przynajmniej no i ja o boże, co ja bym dała żeby iść na kolacje z Tarantino.

Mnie raczej do dupków średnio ciągnie, potrafię być bezpośrednia i powiedzieć wprost że jest typem spod ciemnej gwiazdy nawet jeśli wygląda jak Adonis.
Mnie łatwiej można wrobić w czułość i jakieś takie bycie dobrym. A na tym niektórzy też potrafią się,, wypromować,,

To wszystko zależy z jakim nastawieniem ktoś by się wybierał na tą kolację.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiety wolą drani...Dlaczego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024