Zazdrość ze strony dziewczyny doprowadza mnie do szału - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość ze strony dziewczyny doprowadza mnie do szału

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Zazdrość ze strony dziewczyny doprowadza mnie do szału

Witam drogie Panie (i Panowie)

Od dwóch lat jestem z dziewczyna, kupiliśmy niedawno mieszkanie. Niebawem je odbieramy.

Nie umiem poradzić sobie z zazdrością ze strony mojej dziewczyny, początki były jeszcze Ok ale ja robiłem dużo błędów pozwalając jej sterować moim życiem (usuwać ze swojego życia moje koleżanki które jej nie pasowały itd). Zawsze byłem dla niej i tylko dla niej. Nasi wspólni już znajomi twierdzą ze jest o mnie chorobliwie zazdrosna. Ja tego nie widziałem, a teraz zaczyna mnie to już strasznie wkurzać i irytować.

W tym momencie nastąpiła kulminacja, bo jestem na kilkudniowym wyjeździe służbowym z szefowa (oprócz nas jest tu kilka innych osób z różnych części świata) i ona ewidentne nie może się pogodzić z faktem ze tu jestem. Jak jej mowie ze zaraz będziemy szli coś zjeść to otrzymuje wiadomość ze kolacje powinienem jeść osobno a nie z szefowa itd. Wypytuje mnie czy na pewno mamy pojedyncze pokoje itd... to jest nie do zniesienia. Dodam tylko ze nigdy jej nie zawiodłem pod tym
Względem, zawsze byłem wierny fair itd...

Nie wiem co mam robić, wiem ze to moja wina bo na początku pozwalałem na wszystko i zgadzałem się na wszystko i trochę teraz ponoszę konsekwencje. Poradzccie mi proszę dziewczyny (i Panowie także :-)) jak to rozegrać żeby było dobrze.

Teraz doprowadziła do tego stanu ze to ja się czuje jakbym robił coś zle ze to rzeczywiście ona ma racje ale dociera do mnie po chwili ze tak dłużej być nie może i to jest jakaś farsa. Ona już sama twiedzi ze sobie nie radzi z zazdrością...

Może trochę chaotycznie to wszystko napisałem i bez wielu szczegółów ale
Przypadek ten pewnie jest jakich wiele..

Z góry Wam dziękuje za komentarze.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość ze strony dziewczyny doprowadza mnie do szału

Witam.Skoro ta zazdrość Twojej dziewczyny jest dla Ciebie nie do zniesienia i męczy Cię to z nią zerwij.Bo myślę,że rozmowa nic nie da.Cóż Ci mogę innego poradzić w tej sytuacji.

3 Ostatnio edytowany przez szeptem (2020-01-20 20:18:03)

Również zalecałabym zerwanie - możesz powiedzieć, że na jakiś czas, w którym ona powinna dojść do ładu ze swoją chorobliwą zazdrością na terapii. Jeśli jej się to uda, możesz dać jej jeszcze szanse. Osobiście jednak wiem, że tacy ludzie niestety się nie zmieniają i ona Cię po prostu zadręczy. Ja bym uciekała, i zero kontaktu!

4

Skoro dziewczyna sama przyznaje, że ma problem z zazdrością, to zapytaj o to, w jaki sposób i kiedy ona swój problem rozwiąże.

Tzw. poczucie winy do niczego dobrego nie prowadzi. Wiesz, że Twe reakcje na jej zazdrość przyniosły negatywny skutek, zmień je, przestań udowadniać, że nie jesteś wielbłądem i informować ją o tym, co, kiedy i z kim robisz. Ty nie jesteś niewolnikiem, ona - stróżem Twej moralności.

5

Skoro i ona widzi problem, może warto podpowiedzieć o wizycie u psychologa? Widać ewidentnie, że oboje jesteście zmęczenia. Jeżeli chcecie ratować związek, myślę, że Twoja dziewczyna by się zgodziła na terapię.

6

Pogadaj szczerze i postaw jasną sytuację: albo dziewczyna w jakikolwiek sposób spróbuje poradzić sobie ze swoją zazdrością, albo uczuciwie się roztańcie, bo tak się nie da żyć.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość ze strony dziewczyny doprowadza mnie do szału

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024