Mam pytanie, z góry dziękuje za wszelkie informację.
Zostały mi przepisane tabletki antykoncepcyjne, zawarta jest informacja,że są skuteczne od 1 dc,jeżeli w poprzednim miesiącu nie były stosowane inne metody hormonalne.
Zapomniałam poinformować lekarza,że zażyłam tabletkę dzień po w dni bezwzględnie nie płodne, dostałam po niej okres opóźniony o 7 dni, o czym powiedziałam.
Na dzień dzisiejszy mija 48 dni od kiedy ją zażyłam, w momencie kiedy zjem tabletkę 1 z 1 opakowania będzie 61 dni po tabletce dzień po.
Pierwszy raz na tabletkach chcę współżyć w okolicach srodka miesiąca,czyli w dniach płodnych(wiem,że podczas tabletek nie ma podziału)
Czy powinnam dodatkowo sie zabezpieczyć czy też nie ma potrzeby?
Ps. pytałam lekarzy oraz farmaceutkę, niestety dowiedziałam się od jednej pani doktor żebym się miesiąc zabezpieczała, natomiast od drugiej pani doktor i farmaceutki,że nie powinno wpłynąć już.
A drugie moje pytanie jest czy jeżeli jest konieczne dodatkowe zabezpieczenie, to czy bezpieczny będzie seks bez zabezpieczenia w ostatni dzień niepłodny, który wchodzi na płodne.
Dodam że owulacje choc w tym miesiącu miałam równo 14 dc, określił tak ginekolog na podstawie śluzu.