mój trudny charakter - związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mój trudny charakter - związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: mój trudny charakter - związek

Witam serdecznie,

zauważyłam ostatnio, że mój trudny charakter odbija się na moim związku z facetem. Zawsze byłam impulsywna, wybuchowa. Pracuje nad tym i chce to kontrolować, ale czasami zwykłe sytuacje potrafią mnie wyprowadzić z równowagi i mam wrażenie odbija się to na mojej relacji. Mówi, ze on rozumie, ze jestem taka, ale widzę ze go to trochę przytłacza co nawet daje mi do myślenia, że on chce ze mna zerwać. Albo to moje czarnowidztwo, zakładam najgorsze, czepiam się. Czy wg was jest to normalne zachowanie sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mój trudny charakter - związek

Ciągłe czepialstwo nie jest normalnym zachowaniem. Z czasem zaczyna to partnera męczyć, i nie wierz mu że rozumie, to tylko zaprzeczenie aby Ci przykrości nie robić.

3

Zachowania agresywne, impulsywność i wybuchowy charakter nigdy nie są dobrym spoiwem relacji międzyludzkich - wiadomo. Jeśli rzeczywiście potrafisz się awanturować zbyt często lub o zbyt błahe problemy, to może to jak najbardziej być irytujące.Patrząc czysto obiektywnie w pewnych sytuacjach można przymknąć oko na nagły wybuch gniweu, jeśli samemu się zawiniło w znaczny sposób. Innym razem, kiedy pójdzie o przysłowiową nieopuszczoną deskę klozetową, to już gorzej. Osoba, która doświadcza ze strony partnera wybuchów agresji i złości, możę czuć się przytłoczona, tym bardziej jeśli podchodzi to pod przemoc psychiczną.
Ja w każdym razie nie wyobrażam sobie kłótni, wybuchów złości czy czepialstwa o przysłowiowe "byle co" smile Myślę, że prędko by się coś takiego skońćzyło. Sama musisz sobie zdać sprawę, czy rzeczywoiście tracisz nad sobą kontrolę w stosunkowo błachych sprawach..

4

pakeme_ka89 napisał/a:

Witam serdecznie,

zauważyłam ostatnio, że mój trudny charakter odbija się na moim związku z facetem. Zawsze byłam impulsywna, wybuchowa. Pracuje nad tym i chce to kontrolować, ale czasami zwykłe sytuacje potrafią mnie wyprowadzić z równowagi i mam wrażenie odbija się to na mojej relacji. Mówi, ze on rozumie, ze jestem taka, ale widzę ze go to trochę przytłacza co nawet daje mi do myślenia, że on chce ze mna zerwać. Albo to moje czarnowidztwo, zakładam najgorsze, czepiam się. Czy wg was jest to normalne zachowanie sad

To nie jest normalne zachowanie, ale dobra wiadomość jest taka, że nad tym naprawdę można pracować.
Tylko, że sama nie dasz rady.

5

czyli sugerujecie, że powinnam iść na jakaś terapie? czy zacząć czytać jakieś książki?

6

Skoro starasz się nad tym pracować to już jest dobry znak smile Jeśli sama czujesz, że potrzebujesz pomocy, to z niej skorzystaj.

7

pakeme_ka89 napisał/a:

Witam serdecznie,

Wg mnie - o ile czasem emocje wkurzenia są całkiem normalne, o tyle już twój sposób ich rozładowywania nie bardzo. Czasem uprawienie jakiegoś sportu może pomóc wyciszyć się wewnętrznie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mój trudny charakter - związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024