Pociągają mnie dojrzałe kobiety - czy to źle? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pociągają mnie dojrzałe kobiety - czy to źle?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Pociągają mnie dojrzałe kobiety - czy to źle?

Witam!

Wiem, że to forum kobiet, dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie w mojej sprawie.
Teoretycznie jestem normalnym, młodym mężczyzną. Mam 27 lat, jestem po studiach, pracuję w zawodzie. Praca jest ok, finansowo też jest ok. Nie piję, nie palę. Teoretycznie dobry materiał na męża. Niestety chyba tylko teoretycznie. Od zawsze pociągały mnie kobiety starsze ode mnie. Myślałem, że z wiekiem to przejdzie, ale jest wręcz przeciwnie. Bardzo pociągają mnie dojrzałe kobiety, nie tylko fizycznie, ale i mentalnie. Będąc w związku z dziewczyną o 2 lata młodszą nadal fantazjowałem o kobietach dojrzałych i źle się z tym czułem. Zastanawiam się od jakiegoś czasu, czy to jest złe? Nigdy nie byłem w takiej relacji z dojrzałą kobietą, może więc warto spróbować? Tylko czy taka kobieta w ogóle będzie chciała wejść w jakąkolwiek relację z dużo młodszym mężczyzną? Jakie jest Wasze zdanie?
PS. Z góry zaznaczam, że nie chodzi o żaden sponsoring.

Dzięki za pomoc,
Piotr Paweł

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pociągają mnie dojrzałe kobiety - czy to źle?

A jak bardzo dojrzale kobiety? Takie 30+ 40+ 50+? Coz milosc jest slepa i raczej to nie jest nic nienormalnego. Jest wiele takich zwiazkow, gdzie niektorzy partnerzy sa od siebie kolosalnie starsi czy mlodsi. Nikt za Ciebie zycia nie przezyje sam musisz wybrac czy wolisz sie meczyc z mlodszymi dziewczynami, do ktorych nic nie czujesz czy wolisz starsze babki. Jednakze jak piszesz nigdy z taka nie byles wiec do konca sam tak naprawde nie wiesz czy bedzie Ci to odpowiadac.

3

Jest to coś nienormalnego, bo normą jest to, że w związkach starsi są mężczyźni. Teraz dobrym pytaniem jest. Dlaczego tak się przyjęło?

4

A zastanawiałeś się  jak np.ty będziesz miał 40lat a twoja partnerka 50 lub 60 lat to wtedy też będzie Cię pociągać?Czy będziesz patrzył na taką kobietę jak na babcię ? Ciężko mi radzić ,jestem w podobnym wieku co ty ale mi zawsze podobały się rówieśniczki nawet trochę młodsze ale jak młode dziewczyny Cię nie pociągają to spróbuj umówić się z jakąś starszą kobietą od siebie i zobaczysz czy Ci pasuje taka relacja

5

Balerinka, szaleję na punkcie kobiet w okolicy 40, chociaż i zadbane kobiety w okolicy 50-tki też mnie pociągają. Tak masz rację, nigdy z taką nie byłem i nie mam pewności, czy mi to będzie odpowiadać. Ale jak nie spróbuję, to pewnie nigdy się nie dowiem.

Mariusz, myślałem o tej różnicy wieku w przyszłości. Nie wiem jak to by wyglądało. Ale może czasem warto żyć chwilą i cieszyć się teraźniejszością? Od kilku lat jestem poukładany, staram się robić wszystko jak należy, wszystko przemyśleć na spokojnie, nie spieszyć się i... I czuję, że nie jestem szczęśliwy.

6

A jak wyglądało Twoje dzieciństwo, jakie miałeś relacje z matką? Czy to nie jest trochę tak, że szukasz u kobiety stabilizacji i opieki (niekoniecznie finansowej), ale właśnie takiej... emocjonalnej? Nie szukasz czasem matkowania, bo brakowało Ci tego w dzieciństwie? Twoja Matka mogła być np. emocjonalnie chłodna i niedostępna dla Ciebie, nie czułeś się kochany, brakowało Ci zainteresowania z jej strony i opieki... Nie było tak?

7

nie wydaje mi się to za coś złego, ani dziwnego. Każdego pociąga kto inny i co innego, każdy ma prawo żyć swoim własnym szczęściem i być kim i z kim chce, dopóki nikogo nie rani. Takie moje zdanie

8

Każdy ma swoje upodobania seksualne. Jedni wolą blondynki, inni brunetki. Jedni wysokie, inni niskie. Jedni młodsze, inni starsze. smile

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-12-22 16:22:47)

Jeśli pytasz, czy to źle,powiem szczerze, że troszkę źle dla Ciebie..bo większy wybór miałbyś wśród rowiesnic i nie musiałbyś zadawać sobie takich pytań i zakładać tematu na forum.
Natomiast takich relacji jest więcej niż  się widzi na ulicach . Bo nie ma na nie społecznego przyzwolenia. Związki, różnicą wieku z czasem spotkają swoje problemy..
Ale zastanów się czego szukasz w kobiecie i czy rzeczywiście tego samego nie mógłbyś znaleźć w rowiesniczce, albo w kobiecie ok35 lat co
jest już naprawdę znikomą różnicą, pod warunkiem akurat, że jesteś na poziomie mężczyzny mentalnie,a nie nastolatka.

Pamiętaj też że zarówno w przypadku kobiet jak i mężczyzn można mieć i 50 i być mentalnie niedojrzałym,bo myślenie nad własnym rozwojem nie jest obowiązkowe.

Balin, dlaczego się tak przyjęło? To proste, w patriarchalnym społeczeństwie mężczyzna powinien mieć przewagę..
Wiek i doświadczenie to też jakaś przewaga, najprostsza do osiągnięcia.
I liczba dzieci.. bo kobiety rodzą je i po 40,ale wtedy nie pięcioro..:) jak np 20 letnia żona siłą statystyki..

10

Ze względu na to, że Autor wątku został zbanowany, a podobnych zagadnień na forum mamy naprawdę sporo - temat zostaje zamknięty.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pociągają mnie dojrzałe kobiety - czy to źle?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024