Nie zaprosił mnie na urodziny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie zaprosił mnie na urodziny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Nie zaprosił mnie na urodziny

Cześć. Mam problem. Łamie sobie głowę i nie wiem co mam myśleć.

Jestem z chłopakiem ok. 2 miesiące, znamy się pół roku. 26 grudnia on ma urodziny. Niestety ja tego dnia miałam iść do pracy na nocną zmianę (ahh pracujące święta). Przeprosiłam go, za to, że tego dnia się nie zobaczymy, dałam mu wcześniej prezent. Przez problemy kadrowe nie mogłam się z nikim zamienić. Wiem, że ma w planie zorganizować małe przyjęcie urodzinowe ze znajomymi, prawdopodobnie jakieś 5-6 osób. Wspomniał, że szkoda, że mam nockę i mnie nie będzie. Wczoraj sytuacja w pracy się wyklarowała i okazało się, że pójdę jednak na dzienną zmianę. Czyli o 19 skończę, więc ok. 21 mogłabym u niego być (mieszkamy godzinę drogi od siebie). Od razu mu napisałam, że wieczór mam wolny i... nic. Nie zaprosił mnie na swoje urodziny. Nie wspomniał nawet żebym przyjechała. Nie wiem, może ja dramatyzuje i szukam sobie problemów, ale ogólnie przez moją pracę rzadko się widzimy.

Ważne jest to, że nie znam jego znajomych. Kilka razy już wspomniał, że muszę ich poznać. To byłaby chyba idealna okazja.

Nie wiem już sama co mam myśleć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie zaprosił mnie na urodziny
LittleSadCreature napisał/a:

Jestem z chłopakiem ok. 2 miesiące, znamy się pół roku. 26 grudnia on ma urodziny. Niestety ja tego dnia miałam iść do pracy na nocną zmianę (ahh pracujące święta). Przeprosiłam go, za to, że tego dnia się nie zobaczymy, dałam mu wcześniej prezent. Przez problemy kadrowe nie mogłam się z nikim zamienić. Wiem, że ma w planie zorganizować małe przyjęcie urodzinowe ze znajomymi, prawdopodobnie jakieś 5-6 osób. Wspomniał, że szkoda, że mam nockę i mnie nie będzie. Wczoraj sytuacja w pracy się wyklarowała i okazało się, że pójdę jednak na dzienną zmianę. Czyli o 19 skończę, więc ok. 21 mogłabym u niego być (mieszkamy godzinę drogi od siebie). Od razu mu napisałam, że wieczór mam wolny i... nic. Nie zaprosił mnie na swoje urodziny. Nie wspomniał nawet żebym przyjechała. Nie wiem, może ja dramatyzuje i szukam sobie problemów, ale ogólnie przez moją pracę rzadko się widzimy.

Ważne jest to, że nie znam jego znajomych. Kilka razy już wspomniał, że muszę ich poznać. To byłaby chyba idealna okazja.

Być może zaplanował męski wieczór, a że goście zostali już zaproszeni, to nie chce zmieniać planów.
My możemy jednak tylko gdybać, a jaka jest prawda, wie tylko Twój chłopak - nie dowiesz się, jeśli nie zapytasz. Możesz nawet wprost powiedzieć, że skoro zmieniły się okoliczności i masz taką możliwość, to o ile nie burzy to jego wcześniejszych planów, chętnie go odwiedzisz. Reakcja da Ci dosyć wyraźną odpowiedź.

3

Wystarczy powiedziec
' hej, to co? Chcesz zebym wpadla na Twoje urodziny? Teraz juz moge, wiec jakby co to jestem do dyspozycji'
I tyle.

4

Napisałaś? A nie może zadzwonić? Może nie przeczytał. Zdarza się.

5

No i udało się stworzyć problem z niczego. Twój nick też wiele mówi. smile

6

Ale co to jest za problem? Naprawdę ludzie w XXI wieku zatracają zdolność komunikowania się? Mówisz do chłopaka tak "Nie mam jednak nocki w twoje urodziny. To co? Przyjechać do ciebie,czy może spędzimy twoje urodziny razem, czyli tylko we dwoje innego dnia? ". Wtedy możecie np wybrać się gdzieś na kolację. I w ten oto sposób znajduje się rozwiązanie Twojego problemu.

7

to oczywiste, że powinnaś napisać, że konczysz o 19 i o 21 będziesz, a nie odgrywać królową, której trzeba jakieś zaproszenia specjalne wystosować na urodziny chłopaka big_smile

8 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-12-22 13:06:37)

Komunikacja leży i kwiczy..Lepiej zwyczajnie zadzownić i powiadomić po prostu a nie oczekiwać wszystkiego z góry. Skoro on uważa Ciebie za swoją partnerkę, to może po prostu przyjął to za pewnik? Musiał wystosować specjalne zaproszenia? Poza tym mógł sobie już ścoiśle coś zaplanować i teraz ciężko mu zmienić..Są ludzie wbrew pozorom, którzy nie przepadają za nagłą zmianą planów, gdy nie jest to absolutnie konieczne..

9

W sumie jeśli cię nie zaprosił, to po co się wpraszać? Nawet jeśli to chłopak, to ma chyba prawo do własnego życia i zapraszania kogo chce i kiedy chce.

10

Ale mówił Ci że szkoda że cię nie będzie i chciał żebyś poznała jego znajomych więc mu chyba jednak zależy.Zadzwon do niego i poprostu mu powiedz że możesz być na jego urodzinach bo plany się zmieniły i będziesz miała jasną sytuację.Jeżeli jesteście już w związku i mu na tobie zależy to napewno będzie chciał żebyś przyjechała.A jeżeli ma jakieś inne plany na spędzenie urodzin ze znajomymi to sam zaproponuje coś innego jak będzie chciał spędzić czas tylko z Tobą. Przecież związek to nie jest niewolnictwo że chłopak musi podporzadkować całe życie pod Ciebie. Najprościej mówiąc normalna rozmowa z nim rozwiąże twój problem

11

Po prostu zapytaj wprost, czy chce, żebyś jednak przyszła.

12

(...)Wiem, że ma w planie zorganizować małe przyjęcie urodzinowe ze znajomymi, prawdopodobnie jakieś 5-6 osób. Wspomniał, że szkoda, że mam nockę i mnie nie będzie. Wczoraj sytuacja w pracy się wyklarowała i okazało się, że pójdę jednak na dzienną zmianę. Czyli o 19 skończę, więc ok. 21 mogłabym u niego być (mieszkamy godzinę drogi od siebie). Od razu mu napisałam, że wieczór mam wolny i... nic. Nie zaprosił mnie na swoje urodziny. Nie wspomniał nawet żebym przyjechała. Nie wiem, może ja dramatyzuje i szukam sobie problemów, ale ogólnie przez moją pracę rzadko się widzimy.
... (...)

Być może ma już pełny skład gości....skoro wcześniej informowałaś go, że pracujesz.
Po prostu zadzwoń do niego, zamiast zadręczać się i domniemywać przyczyny jego braku reakcji na twoją wiadomość.
Przyznaję, że sytuacja nie jest jasna....

13

Moja pierwsza mysl po przeczytaniu Twojego postu to to,ze moze po prostu on uwaza,ze bedzie juz pozno i bedziesz zbyt zmeczona po pracy,zeby do niego przyjechac? Wiec nawet nie zaproponowal?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie zaprosił mnie na urodziny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024