Plama - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Plama

Czy ma ktoś sprawdzony sposób jak usunąć  plamę zdługopisu? Plama jest na fotelu z różowego weluru.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Plama
ines 32 napisał/a:

Czy ma ktoś sprawdzony sposób jak usunąć  plamę zdługopisu? Plama jest na fotelu z różowego weluru.

Na beżowym krześle pomazanym długopisem z też jakby weluru zmyłam plamę najpierw  mocno nasączonym wacikiem z czystym spirytusem zmienianym kilkakrotnie.  Zniknęły kreski, ale były jeszcze jakby cieniowane niebieskie ślady. Spróbowałam jeszcze wacikiem z mydełkiem odplamiającym, tez kilkakrotnie zmienianym, potem samym czystym mokrym wacikiem aby wypłukać z wierzchu to mydło. Wysuszyłam na słońcu, wyszczotkowałam z włosiem i nie ma śladów.
Zanim użyłam spirytusu i mydła próbowałam na spodniej, niewidocznej części tapicerki i suszyłam suszarką.
Miałam jeszcze zamiar potraktować krzesło lakierem do włosów, zmywaczem do paznokci ale nie było potrzeby bo te dwa sposoby zadziałały.

3 Ostatnio edytowany przez ines 32 (2019-12-17 16:10:44)

Kleoma napisał/a:
ines 32 napisał/a:

Na beżowym krześle pomazanym długopisem z też jakby weluru zmyłam plamę najpierw  mocno nasączonym wacikiem z czystym spirytusem zmienianym kilkakrotnie.  Zniknęły kreski, ale były jeszcze jakby cieniowane niebieskie ślady. Spróbowałam jeszcze wacikiem z mydełkiem odplamiającym, tez kilkakrotnie zmienianym, potem samym czystym mokrym wacikiem aby wypłukać z wierzchu to mydło. Wysuszyłam na słońcu, wyszczotkowałam z włosiem i nie ma śladów.
Zanim użyłam spirytusu i mydła próbowałam na spodniej, niewidocznej części tapicerki i suszyłam suszarką.
Miałam jeszcze zamiar potraktować krzesło lakierem do włosów, zmywaczem do paznokci ale nie było potrzeby bo te dwa sposoby zadziałały.

Dziękuję za odpowiedz. Próbowałam solą i sokiem z cytryny i nic. Potem zmywaczem do paznokci i plama tylko się rozmyła.Jedynie gumka do mazania coś dała,ale plama nadaj jest; Niestety nie mogę zdobyć spirytusu ale może sprubuję wódka:)

4

ines 32 napisał/a:
Kleoma napisał/a:
ines 32 napisał/a:

Dziękuję za odpowiedz. Próbowałam solą i sokiem z cytryny i nic. Potem zmywaczem do paznokci i plama tylko się rozmyła.Jedynie gumka do mazania coś dała,ale plama nadaj jest; Niestety nie mogę zdobyć spirytusu ale może sprubuję wódka:)

Wódka chyba będzie za słaba.
Spirytus może być kosmetyczny, do nabycia w aptece lub w drogeriach. nie musi być spożywczy.

5

Świetne sposoby na usuniecie plam masz na blogu mirjan24. To są domowe metody więc nie potrzeba żadnych specjalnych detergentów.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024