Na wstępie pragnę pozdrowić wszystkie. dziewczyny. Jestem po czterdziestce 29 Listopada kochałam się z mężem miesiączka wyliczona była na 5 grudnia ale przyszła szybciej trzeciego grudnia zawsze jest tak że przy okresie mam pierwsze 2-3 dni mocne krwawienie a teraz 1 dzień miesiączki mocno 2 pół mocno... 3 dzień już się kończyło prawie nic podczas gdy sam okres trwa do 5 dni... powinny być nieplodne dni.. Ogólnie czuje się dobrze ale ciągnie mnie jakby i rozpiera w brzuchu.. Czy jest możliwe by to była ciąża?
Zabezpieczyliście się? Gdzie był finał?
Według mnie nie jest to ciąża, co jakiś czas mogą być wahania hormonalne, wywołane wieloma czynnikami. Najważniejsze, że okres był i był obfity chociaż początkowo
Nie zabezpieczylismy się finał we mnie
Raczej nie jesteś, aczkolwiek jest to jednak możliwe. Zrób test
5 2019-12-08 14:17:48 Ostatnio edytowany przez Magdaxyz (2019-12-08 14:18:53)
Właśnie to mnie zmylilo bo na forach piszą jest to też możliwe. na początku ciąży. znajoma też mi mówiła że ona tak miała do szóstego miesiąca dlatego troszeczkę jestem niepewna
Nawet jeżeli to by była ciąża, to nie czułabyś absolutnie żadnych jej objawów. Rozpieranie w brzuchu to prędzej to, co zjadłaś niż ciąża.
29 listopada to było już długo po owulacji, skoro miesiączka była 3 grudnia.
Jak się martwisz to zrób 14 dni po stosunku test i zacznijcie się zabezpieczać jeżeli nie chcecie mieć dzieci.
zrobiłam test wynik pozytywny widocznie każda kobieta inaczej to przechodzi.. Co do owulacji nie u każdej jest tak samo zwłaszcza jeśli są to nieregularne miesiączki. Jak w moim wypadku.. No to mąż ma prezent pod choinkę
zrobiłam test wynik pozytywny widocznie każda kobieta inaczej to przechodzi.. Co do owulacji nie u każdej jest tak samo zwłaszcza jeśli są to nieregularne miesiączki. Jak w moim wypadku.. No to mąż ma prezent pod choinkę
Testy ciążowe nie są miarodajne wcześniej niż 14 dni po stosunku. Cokolwiek by na opakowaniu nie napisali.
A co do owulacji, owulacja występuje 14 dni przed miesiączką. I w 99% kobiet tak właśnie jest zawsze. Nieregularne miesiączki wynikają z nieregularnej owulacji.