Witajcie mam problem z mama i nie wiem co zrobić...
Mój ojciec całe życie pracował na kontraktach za granica, Polskę odwiedzał raz na 4-5 miesięcy
Z mama kontakt głównie telefoniczny, skype, wizyty tygodniowe czasami krótsze
Jakieś pół roku temu okazało się, ze mój ojciec to seksoholik i alkoholik
Wyszło bo stał się za mało uważny, zreszta od 3 lat traktował moja matkę strasznie, wyzywał, gnębił, czepiał się wszystkiego
A moja mama nic nie przyjmuje do siebie... fakt, ze był dla niej okropny przez tyle lat usprawiedliwiała tym, ze ma depresje i trzeba mu pomoc
Możliwości zdrady/kochanek nie dopuszczała do siebie
Jak już wyszło to twierdziła, ze ma schizofrenie/inna chorobę psychiczna ale nie, ze jest seksoholikiem
Jak doszło do niej, ze jest seksoholikiem to JA ja musiałam uświadomić, ze powinna się zbadać na HIV bo sadzać po rachunkach telefonicznych to on ma kilka kobiet na miesiąc
Mój ojciec jak to wyszło to nagle miły do matki, pisze smsy, wysyła serduszka, odzywa się ludzkim głosem do mamy a ona mu odpisuje, żartuje, jest wesoła ze on na nia uwagę zwraca..
Jak mówię jej, ze ma w tym swój cel bo jak ma HIV-a to chciałby mieć kogoś do opieki to ona ze to dla niej za ciężkie i nie chce o tym myśleć
Ojciec ma zrobić badania ale znając jego przeszłość może być różnie
JAK można pisać z człowiekiem, który Ciebie tyle lat gnębił, może zaraził HIV-em i prowadzić z nim wesołe rozmowy, jak może się śmiać i wysyłać serduszka??????
Wyparcie? O co tu chodzi no ja tego nie rozumiem