O co jej chodzi ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: O co jej chodzi ?

Mam 30 lat, moja dziewczyna jest rok starsza. Mieszkamy od siebie 80 km, poznaliśmy się przez internet. Jesteśmy razem od czerwca, a znamy się od marca. Najczęściej spotykaliśmy się w weekendy. Latem właściwie w każdy weekend się widzieliśmy, a prawie każdy spędzaliśmy razem cały. Dziewczyna często dzwoniła, pisała. Wieczorem często rozmawialiśmy przynajmniej godzinę. 2 tygodnie temu wysłała sms "tęsknię :*". Spotkaliśmy się w sobotę 2 tygodnie temu. I to w moim odczuciu było nasze najsłabsze spotkanie. Początek spotkania był w porządku, ale później gdy poszliśmy po kawę na wynos, dziewczyna się zirytowała kolejką i jak powiedziała "straciła humor". Przez 10 minut rozmowa się nie kleiła, potem było już normalnie, lecz za jakiś czas znowu coś było nie tak. Kiedyś dziewczyna sama potrafiła zainicjować pocałunek, przytulenie, wtedy tego nie robiła. A gdy ja wykonałem taki ruch, jej pocałunek był bez przekonania, a na przytulenie nie odpowiadała.

Dziewczyna ma do pracy na 8, ja 9. Jednak o ile ja mam blisko, tak ona musi przebyć spory kawałek, dlatego wstaje po 6. W związku z tym w 99% dziewczyna inicjowała poranny kontakt - sms na dzień dobry. Jednak w weekendy lub jeśli zdarzyło się mi w tygodniu stać wcześniej, to ja pierwszy się odzywałem. Jednak od tygodnia smsów nie przesyła. Jasne, gdy ja pierwszy się odezwę, to odpisze, ale potem ignoruje moje wiadomości, nie odpowiada na nie. Zasłania się pracą, że nie miała czasu, bo pełno roboty. Oprócz tego dziewczyna znacznie mniej dzwoni. Rozmowa trwa do 10 minut i to w warunkach mało komfortowych, dzwoni gdy wraca z zakupów i idzie na przystanek. W domu się do mnie nie odzywa. Kiedy ja zadzwonię, nie ma radości, nie ma chęci, więc rozmowa nie trwa dłużej niż minutę.

Spytałem ją czy chce ochłodzić kontakt by przygotować mnie że zakończy relację.  Wspomniałem, że ostatnio mniej się odzywa pojawia się brak chęci planowania spędzania czasu razem i wycieczek. W odpowiedzi usłyszałem - ty mnie nie rozumiesz, mam w pracy tak wiele roboty że padam na pysk, wracam do domu i dalej zdalnie pracuję aż do ostatnich sił i nie mam czasu na planowanie wycieczek. Za argument użyła planowanie wycieczek, a o to najmniej się "czepiałem". Głównie chodziło mi o słabszy kontakt. Bądźmy szczerzy jeśli jedzie do pracy autobusem to nie powie mi nikt że przez 30 minut jazdy nie znajdzie chwili by napisać sms. W samej pracy nie oczekuję że będziemy wymieniali setki smsów, ale kurde, tego jednego mogłaby napisać, bo to ile sekund roboty? Kiedyś co wieczór często dzwoniła, teraz tego nie robi, trudno uwierzyć że nie może znaleźć minuty. Kiedy ja dzwonię to nie jest chętna do rozmowy. Ostatnio przestała dzwonić i pisać.  Wczoraj pierwszy raz w historii naszej znajomości nie porozmawialiśmy nawet minuty. Jedynie napisałem "dzień dobry", odpisała, potem spytałem czy wyspana i ... do tej pory na to pytanie odpowiedzi nie otrzymałem. Wieczorem po 20 wysłałem kolejnego sms, z pytaniem, czy żyje, napisała że jest ze znajomymi w pubie. Nie wiem o co jej chodzi. Nie wiem jak się zachować. Milczeć? Dzwonić? Również nie wiem kiedy się spotkamy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: O co jej chodzi ?

Mi to wygląda na niechęć z Jej strony, być może kogoś poznała lub po prostu coś się wypaliło między Wami (o ile z Jej strony to było kiedykolwiek), bo jakby motylki były to by znalazła chwilę a przynajmniej pokazała że zależy na utrzymaniu relacji i abyś nie czuł się źle.
To co proponuje, nabierz dystansu, zajmij się sobą i nie skacz wokół dziewczyny. Szybko wyjdzie na jaw czy zależy dziewczynie czy odpuści i to będzie koniec. Jeżeli będzie to koniec, to oznacza, że przeżyłeś fajne chwile, których nikt Ci nie zabierze

3

No właśnie. Skoro miałem pewne podejrzenia co do jej zachowania, że mnie unika, że chce ochłodzić relację, to zainteresowana dziewczyna chciałaby udowodnić, że się mylę.
Tymczasem ona na drugi dzień zignorowała mojego smsa z pytaniem czy wyspana, a później się nie odzywała. Pewnie gdybym wieczorem nie spytał, czy żyje, to dotąd by milczała.
Jej zachowanie pokazuje, że ma mnie gdzieś. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego. Nie wiem czy czekać aż ona się odezwie, czy zadzwonić, czy udawać że wszystko jest ok, spotkać się i robić wszystko by było fajnie i wtedy relacja nabierze rumieńców, czy może starać się to wyjaśnić na spotkaniu lub wcześniej przez telefon?

Zauważcie że kiedy powiedziałem, że odnoszę wrażenie że stara się ochłodzić relację to nie zaprzeczyła, a oznajmiła że jej nie rozumiem bo jest zmęczona po pracy. Tylko w zeszły weekend też mniej się odzywała niż wcześniej, a nie pracowała no i wczoraj do pubu poszła więc siły na to miała, a na planowanie spotkania ze mną sił brakuje? To nonsens.

I skoro ma mnie gdzieś dlaczego nie odpowiedziała, że tak jest że chce ochłodzić kontakt i nie chce mnie widzieć.

4

Nie wiem o co jej chodzi. Na jej liście ważności jesteś na szarym końcu, a związek trwa króciutko. Wg mnie za bardzo się wkręciłeś, a u niej sinusoida waszego związku poszła w dół.
Co zrobić? Dać na luz. Nie myśl o niej cały czas.

A może poczuła się przytłoczona za bardzo w tej relacji? Może potrzebuje więcej oddechu? W sensie, że trochę pobyć osobno? Może faktycznie ma ciężko w pracy, czuje się zmęczona. A Ty jeszcze nalegasz na więcej dla siebie. Ja tak czasem mam, potrzebuję pobyć osobno i zatęsknić smile

6

Przytłoczona? Nie narzucam się jej. Zmęczona pracą, a na znajomych czas ma ?

7

Sam nie pokochasz za dwoje, 80 km, to ty z doskoku dla niej, raz w tygodniu, przemyslala i wychodzi jej ze chyba fajniej byloby miec kogos blizej, jeszcze taak calkiem cie nie skreslila bo albo jeszcze szuka, albo tamten sie nie do konca deklaruje

8

Kiedyś było niemożliwością by przez cały dzień się nie odezwała. Tak samo gdy było południe weekendu zawsze odzywała się pierwsza, jeśli ja nie dałem znaku życia do 12, teraz cisza.
Nie wiem czy zadzwonić, czy nie. Jeśli tak to wieczorem? Czy też nie? Bo nie wiem kompletnie co zrobić jeśli dziewczyna się nie odezwie do wieczora.

9

Zajedz do nie z nienacka, jak masz u niej swoje rzeczy popakuj, przy okazji pogratuluj jej nowemu partnerowi wyboru

10

Zrób to samo co ona robi. Nie miej czasu na kontynuowanie znajomości z dziewczyną. Zrób dokładnie to samo co ona Tobie. Powinna się ocknąć a jak nie to zakończ to.

11

Rozumiem. Czekać na odzew z jej strony. A co jeśli będzie 21 i się nie odezwie?

12

Doryan89 napisał/a:

Ty masz jakieś życie poza nią? Sam siebie do klatki wsadziłeś.

13

Doryan89 napisał/a:

Nic. Ty nic więcej nie rób, nie skacz wokół niej bo raz że prztlaczaszz swoją osobą. Dwa, odniechecasz od siebie. Trzy, daj jej się wykazać (nawet w normalnym związku trzeba czasem dać się każdej stronie wykazać).
Nie odezwie się dziś, jutro, w poniedziałek? Ok, jej wybór, będzie bolało ale przestanie a Ty zyskujesz wolność i szansę na szczęśliwy związek.

14

Masz 30 lat, pora na stabilna partnerke, ktora jest gotowa na normalna rodzine, a nie na dziecinade

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024