XXI wiek, 2019 rok czy dzisiaj randkowanie w sieci nie jest bezsensu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » XXI wiek, 2019 rok czy dzisiaj randkowanie w sieci nie jest bezsensu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: XXI wiek, 2019 rok czy dzisiaj randkowanie w sieci nie jest bezsensu?

Witam,
mam pytanie do Was, nie jest to głos osoby zdesperowanej bynajmniej big_smile ale od jakiegoś czasu zastanawiam się czy dzisiaj poznawanie kogoś w internecie ma sens?
Nastały takie czasy że wszystko robi się w necie, szukanie pracy, mieszkania, samochodu, sprzedawanie czegoś itd więc też używa się apek czy portali do poznawania 2 połowy

No ale problem jest jeden, przez ostatnie miesiące na 20 wysłanych wiadomości dostałem 1 odpowiedź - słownie jedną, po  rozmowie pół dnia, przy moje próbie nawiązania bliższej relacji i np przejścia na fb, e-mail czy nawet wymianę nr telefonu, nastąpił brutalny koniec.
Samo wysyłanie wiadomości zaczyna być bezsensu, ciężko mieć też zapał i robić to z przyjemnością gdy mimo wkładanego wysiłku efektów brak. A jakie to wysiłki ktoś zapyta no np ostatnio moja kuzynka zrobiła mi 2 ujęcia portretowe bo jest po ASP i dorywczo obsługuje wesela pod kątem fotek i czasem robi sesje noworodkowe, chodziło o dobrą jakość zdjęć, sytuacja poprawiła się tylko trochę ale i tak bez szału. Zmieniam opisy, natomiast wysyłając wiadomość, najpierw 5-6 min oglądam profil, czytam treści, oglądam zdjęcia... konstruuje konkretną treść myśląc jeszcze minutę nim ją prześlę czy jest ok.

Ja nie wiem czy to kwestia kobiet i ich nieco nonszalanckiego podejścia, że im się należy, że faceci powinni zabiegać i one czekają? No ale jak ktoś jest taki zamknięty, niedostępny to nie pozna nikogo.
Pytanie też akademickie, po co w takim razie ktoś zakłada konto?

I dlatego zastanawiam się czy to ma sens, ale nie chodzi mi o takie stereotypowe myślenie jak 10 lat temu, że już od dawna poznawanie w internecie kogoś jest idiotyzmem, tylko realny świat się liczy, tylko czy dzisiaj internet do celów randkowych i ten cały świat wirtualnego randkowania nie idzie w ślepy zaułek. Byc może za dużo tego wszystkiego? jeśli jest instagram, fb, internet w telefonie ma każdy, whatsapp no to staje to się mało konkretne i każdy jest tym przesycony
I wówczas wiadomość od Jana Kowalskiego na portalu randkowym przestaje mieć "moc" a dziewczyna zwyczajnie jak ma ochotę to odpisze, jak nie to nie.

Mam po prostu wrażenie że kobiety łaskę robią że się odezwą. Brutalne ale tak niestety to wygląda. Jest tu już taki temat bo prześledziłem wink o czym pisać, no w sumie dziś wg mnie jest to trudne pytanie.
Jesteś gburem piszesz o jej wyglądzie, jak cham - wiadomo odpadasz z gry, piszesz o jej zainteresowaniach, też często cisza, piszesz że mamy wspólne hobby, wychodzisz na jakiegoś naiwniaka jak dziecko też wywala taką wiadomość, oskarżysz ją o coś w żartobliwy sposób (tak miałem taką sytuację) to odpisze po chamsku i koniec, a przecież nie o to chodzi. Wiadomo propozycje spotkań na początek to w ogóle game over i porażka

No więc co pisać? No i tutaj wracamy do punktu wyjścia czy to w ogóle problem z tym co pisać a nie z czasami obecnymi? Niestety dziś informacja że dostała wiadomość od gościa na portalu randkowym to nie to samo co wiadomość że wygrała mln złotych w lotto nie oszukujmy się big_smile i nie będzie mogła spać big_smile

Jakie są Wasze uwagi?
Jest tu ktoś kto aktywnie działa na portalach, apka typu (tinder) szczególnie faceci i ma na prawdę dobre wyniki, randki i w ogóle?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: XXI wiek, 2019 rok czy dzisiaj randkowanie w sieci nie jest bezsensu?

Większość moich znajomych umawia się na randki i poznaje dziewczyny/chłopaków w necie. Więc... może jest tak, że w tym samym czasie, kiedy te dziewczyny nie piszą do Ciebie, piszą do kogoś innego?

3

Zacznij od tego ze zastanow sie jakiej konkretnie dzieczyny/partnerki szukasz, a potem przeanalizuj gdzie taka znajdziesz, jak chcesz dziewczyny co chce potanczyc, zapisz sie na kurs tanca, moze tam taka znajdziesz, jak szukasz dziewczyny o ,,zacieciu" w strone religi zapisz sie na oaze albo do choru koscielnego, szukasz takiej co chcialaby ci dobrze ugotowac, poszukaj takiej na kursie gotowania - definitywnie, wyjdz do ludzi, W XXI randkowanie w sieci ma sens, ale o ile nie masz wrodzonego daru uwodzenia on-line, potrzebujesz dobrego szkolenia u fachowca jak takie randkowanie, bo dziewczyny sa raczej znudzone mnogoscia ofert, I tylko te najlepsze, stworzone prze tych z wrodzonymi zdolnosciami, albo przez kogos wyszkolonego jest w stanie sie przebic w tym gaszczu

4 Ostatnio edytowany przez Jendrju (2019-10-11 13:51:47)

zosienka napisał/a:

Większość moich znajomych umawia się na randki i poznaje dziewczyny/chłopaków w necie. Więc... może jest tak, że w tym samym czasie, kiedy te dziewczyny nie piszą do Ciebie, piszą do kogoś innego?

A możesz popytać jakie to miejsca? portale? I jakieś szczegóły jak to robią? po jakim czasie itd?

12miecio12 napisał/a:

Zacznij od tego ze zastanow sie jakiej konkretnie dzieczyny/partnerki szukasz, a potem przeanalizuj gdzie taka znajdziesz, jak chcesz dziewczyny co chce potanczyc, zapisz sie na kurs tanca, moze tam taka znajdziesz, jak szukasz dziewczyny o ,,zacieciu" w strone religi zapisz sie na oaze albo do choru koscielnego, szukasz takiej co chcialaby ci dobrze ugotowac, poszukaj takiej na kursie gotowania - definitywnie, wyjdz do ludzi, W XXI randkowanie w sieci ma sens, ale o ile nie masz wrodzonego daru uwodzenia on-line, potrzebujesz dobrego szkolenia u fachowca jak takie randkowanie, bo dziewczyny sa raczej znudzone mnogoscia ofert, I tylko te najlepsze, stworzone prze tych z wrodzonymi zdolnosciami, albo przez kogos wyszkolonego jest w stanie sie przebic w tym gaszczu

A możesz wyjaśnić co to ten wrodzony dar uwodzenia on-line? No bo kwestia pisania, to kwestia tego czy się ma coś do powiedzenia czy nie, testowałem różnych tekstów, krótkich długich, tych co się warto i tych co absolutnie nie można i jakoś słabo to wychodzi, a co gorsza jakieś 6-7 lat temu udawało mi się i miałem mnóstwo spotkań to co od tego czasu wyparował dar uwodzenia online?

Stąd pisze o tym jako obecne czasy, bo kiedyś było lepiej.

5

Autorze, na temat randkowania w sieci, mamy na naszym forum sporo różnych tematów.
Chociażby bardzo rozbudowany i poczytny wątek: https://www.netkobiety.pl/t116729.html
Zachęcam Cię, abyś przyłączył się do dyskusji w którymś z nich, zamiast powielać istniejące już u nas zagadnienia.
IsaBella77

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » XXI wiek, 2019 rok czy dzisiaj randkowanie w sieci nie jest bezsensu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024