Zerwałem 3 mce temu i coś się we mnie zmieniło - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwałem 3 mce temu i coś się we mnie zmieniło

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zerwałem 3 mce temu i coś się we mnie zmieniło

Piszę do was gdyż potrzebuję porady.
Byłem z Nią jakieś 3 lata, nie mieszkaliśmy razem gdyż Ona miała córkę i kiepskie relacje z Ex. Spędzaliśmy czas na przemian u mnie w domu i u niej. Częste widzenia, wyjazdy, kontakty. Snuliśmy plany na przyszłość i nawet widać było u niej to zaangażowanie. W tym czasie doznawałem też wielu irytacji gdyż jej zachowanie było czasem rozbieżne z moją wizją jednoczenia się. W tym długim czasie spodobał się jej niniejszy układ i nie wykonywała kroków "do przodu". Przyznam, że i mnie niekiedy to odpowiadało gdyż miałem czas na siebie i rozwój. Jak wiecie z czasem chce się jednak czegoś więcej. I tak przy pewnej sytuacji wpadłem w gniew i zakończyłem związek. Po zerwaniu Ona zamilkła. Przez miesiąc stalkowała mnie tu i ówdzie lecz nie odważyła się odezwać i zacząć trudną rozmowę. Łatwiej było się poddać niż przyznać do popełnianych błędów. Ona jest typem introwertyka i masochisty, woli się pogrążać niż szukać szczęścia. Wiem to bo już mieliśmy tego typu motyw.
Po zerwaniu czułem że postąpiłem słusznie gdyż nie widziałem przyszłości, a życie jest jedno.
Minęło ok 3 miesięce a ja przy każdej relacjach z kobietami czuje niechęć. Nawet najpiękniejsze kobiety mnie nie pociągają i czuje że wolę być samotny niż wiązać się nadal czując tą więź z Ex.
Gdzieś czytałem że niektóre osoby będąc w nowych związkach nadal mają sentyment i tęsknotę do byłych partnerów.
Dziś rozważam czy nie wykonać malutkiego kroczka i nie wysłać jakiejś skromnej wiadomości do Ex, zobaczyć czy cokolwiek odpowie itp. Bardzo chciałbym ją usłyszeć i dowiedzieć jak sobie radzi.
Czy to chwila słabości jaka pojawiła się w ostatnich dniach czy jednak sygnał by nie unosić się dumą, zasadami jakie spoczywają na tych co zerwali i się pierwszemu odezwać.
Jestem przekonany że ona mnie nadal kocha, jest mega wkurzona na mnie że podiąłem taką decyzję i w głębi chciała by się zemścić i już nigdy się nie odezwać.
Co byście mi poradziły gdybyście byli w mojej sytuacji lub Jej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwałem 3 mce temu i coś się we mnie zmieniło

Po pierwsze odpowiedz sobie na pytanie, chcesz sie odezwac aby sie zorientowac co u niej, czy chcesz z powrotem relacji?
Bo jak to pierwsze to odpusc, nie mieszaj jej w glowie, jak chcesz powrotu, posyp glowe popiolem I walcz.
Kazde zerwanie to jak smierc bliskiej osoby, trzeba przebyc zalobe, czas leczy rany, ale jak to po itracie bliskiej osoby, zawsze w sercu cos zostaje

3

wiadomo że relacji.... po co mieszać w głowie, już wystarczająco namieszane

4 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2019-10-07 18:05:06)

Dawid7915 napisał/a:

Ona jest typem introwertyka i masochisty, woli się pogrążać niż szukać szczęścia. Wiem to bo już mieliśmy tego typu motyw.

Naprawdę? Bo ja odniosłam zupełnie  odmienne wrażenie.

5

Musiałbym dużo więcej napisać by to było zrozumiałe. Proszę nie zakładajcie że chce rozdrapać rany i zniknąć... inaczej nie zakładał bym tego tematu

6

Dawid7915 napisał/a:

Byłem z Nią jakieś 3 lata, nie mieszkaliśmy razem gdyż Ona miała córkę i kiepskie relacje z Ex.

Widzę lubisz sporty extremalne....chyba masz mało problemów na codzień

Dawid7915 napisał/a:

jej zachowanie było czasem rozbieżne z moją wizją jednoczenia się

a to ciekawe...ale przejdzmy dalej...

Dawid7915 napisał/a:

W tym długim czasie spodobał się jej niniejszy układ i nie wykonywała kroków "do przodu"

BO i po co? Ona już ma rodzinę...Znalazła sobie JELENIA, co to się zaopiekuje jej "rodziną"....Pytanie ile w nią zainwestowałeś CA$HU?

Dawid7915 napisał/a:

Minęło ok 3 miesięce a ja przy każdej relacjach z kobietami czuje niechęć.

To że TY zjeb..eś widzę do ciebie nie dociera....no to sie obraże na babeczki.

Dawid7915 napisał/a:

Jestem przekonany że ona mnie nadal kocha, jest mega wkurzona na mnie że podiąłem taką decyzję i w głębi chciała by się zemścić i już nigdy się nie odezwać.

Zacznij pisać romanse, bo takie sytuacje to sie tylko tam zdarzają.

Dawid7915 napisał/a:

Co byście mi poradziły gdybyście byli w mojej sytuacji

znajdz sobie jakaś mlodszą pannę, bez zadnych "patologi"...DO tego praca nad sobą siłka, praca, nauka.

7 Ostatnio edytowany przez Soft Heart (2019-10-08 10:52:33)

Bonzo napisał/a:
Dawid7915 napisał/a:

Byłem z Nią jakieś 3 lata, nie mieszkaliśmy razem gdyż Ona miała córkę i kiepskie relacje z Ex.

Widzę lubisz sporty extremalne....chyba masz mało problemów na codzień

Dawid7915 napisał/a:

jej zachowanie było czasem rozbieżne z moją wizją jednoczenia się

a to ciekawe...ale przejdzmy dalej...

Dawid7915 napisał/a:

W tym długim czasie spodobał się jej niniejszy układ i nie wykonywała kroków "do przodu"

BO i po co? Ona już ma rodzinę...Znalazła sobie JELENIA, co to się zaopiekuje jej "rodziną"....Pytanie ile w nią zainwestowałeś CA$HU?

Dawid7915 napisał/a:

Minęło ok 3 miesięce a ja przy każdej relacjach z kobietami czuje niechęć.

To że TY zjeb..eś widzę do ciebie nie dociera....no to sie obraże na babeczki.

Dawid7915 napisał/a:

Zacznij pisać romanse, bo takie sytuacje to sie tylko tam zdarzają.

Dawid7915 napisał/a:

Co byście mi poradziły gdybyście byli w mojej sytuacji

znajdz sobie jakaś mlodszą pannę, bez zadnych "patologi"...DO tego praca nad sobą siłka, praca, nauka.

Bonzo -podziwiam takie podejście do tematu. Można by się od Ciebie uczyć. Żadne tam jakieś rozkminiania, hamletowskie "być albo nie być", taplanie się w emocjonalnych rzygowinach.
Twarde stąpanie po ziemi, krótka piłka, szybka analiza sytuacji typu - jest mi ok - zostaje, jest mi nie ok - narka.

Dawid 7915 wiem co czujesz choć moja sytuacja jest nieco inna. Tylko po co się męczysz? Nie wierzę że lubisz. Otrząśnij się. Przeczekaj, odpuść. 3 lata już straciłeś - mało Ci?
Daj sobie czas a umawiać się z innymi zacznij jak ochłoniesz. Pobądź sam. W chwilach tęsknot i słabości przypomnij sobie jak się czułeś przez te 3 lata.

8

Dzięki chłopaki... potrzebowałem takiego kopa. Faktycznie dopadł mnie mały kryzys i na szczęście trwał jeden dzień. Przeczekałem i jest spoko. Jeśli jeszcze mnie coś takiego dopadnie to po prostu wstanę i rozchodzę to smile. Póki co intensywna praca, rozwój, sport, który mi ciągle towarzyszy i łagodzi jakieś tam ponure stany. Z czasem inaczej spojrzę na nowe znajomości... póki co nie mam ochoty.

9

Dawid7915 napisał/a:

Gdzieś czytałem że niektóre osoby będąc w nowych związkach nadal mają sentyment i tęsknotę do byłych partnerów.

Nie mają.
Niektóre osoby łapią co popadnie, byle tylko jak najszybciej zapchać pustkę po byłym i jeszcze szybciej się okazuje, że to jednak nie TO
Wtedy odczuwa się tęsknotę za tym co się miało i wtedy zaczyna się rozważać głupie pomysły powrotu, bo tym razem będzie inaczej.
Nie będzie.
Potrzeba dużo czasu i mnóstwa przemyśleń wielu spraw, żeby zrozumieć pewne kwestie i ewentualnie zmienić ich postrzeganie,
dopiero wtedy można poczynić kroki w kierunku jakichkolwiek realnych i trwałych zmian, a zacząć oczywiście należy od siebie.
Inaczej nic z tego.

10

To kolejny raz utwierdza mnie w przekonaniu by najbliższe miesiące spędzić na poznawaniu siebie i tego co sprawia mi największą przyjemność.

"Żadna droga w moim życiu nie była tak długa jak ta, która miała mnie doprowadzić do mnie samego." hihi

11

Dawid7915 napisał/a:

To kolejny raz utwierdza mnie w przekonaniu by najbliższe miesiące spędzić na poznawaniu siebie i tego co sprawia mi największą przyjemność.

Dokładnie tak.
Pamiąteczki i wspominki po byłej umieszczasz w śmietniczku i zajmujesz się swoimi sprawami starając się nie myśleć o tym co było.
Trzy miesiące wytrzymałeś, wytrzymasz kolejne trzy, a to już razem daje pół roku i po takim czasie kompletnie zmienia się optyka na wiele spraw.
Nawet jeśli nikogo nowego nie poznasz do tego czasu, wątpię żebyś jeszcze rozważał jakieś powroty do eks. Spokój i opanowanie, a będzie dobrze smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwałem 3 mce temu i coś się we mnie zmieniło

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024