Witam moja dziewczyna stosuje tabletki antykoncepcyjne od 3 miesięcy i przyjmuje je prawidłowo o określonej godzinie mimo wszystko prowadzę jej kalendarzyk z okresem. Jeśli dojdzie do stosunku kiedy ma dni niepłodne(według kalendarza) z zakończeniem w środku jednocześnie przyjmując normalnie tabletki to czy jest jakakolwiek szansa na ciążę?
szansa jest 0,002 % czyli prawie żadna
Witam moja dziewczyna stosuje tabletki antykoncepcyjne od 3 miesięcy i przyjmuje je prawidłowo o określonej godzinie mimo wszystko prowadzę jej kalendarzyk z okresem. Jeśli dojdzie do stosunku kiedy ma dni niepłodne(według kalendarza) z zakończeniem w środku jednocześnie przyjmując normalnie tabletki to czy jest jakakolwiek szansa na ciążę?
Jeśli pigułki są przyjmowane prawidłowo, nie bierze innych leków, które mogą wejść z nimi w reakcję, nie ma biegunki, nie wymiotuje, nie plami - to szans na ciążę praktycznie nie ma.
4 2019-09-26 13:23:29 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-26 14:35:10)
pigułki powodują brak owulacji dlatego nie ma sensu prowadzenie kalendarzyka płodności. chyba że nie przyjmuje ich regularnie lub bierze jeszcze jakieś tabletki w sposób ciągły i jest na coś chora. jeśli jednak nadal chcesz sprawdzać i prowadzić jej cykl (co jest bardzo urocze) to może rób to jakoś tak jak w XXI wieku, jest bardzo dużo różnych urządzeń, które robią to precyzyjnie, ja mam w domu taki ze śliny spam, tani, szybki i prosty sposób na sprawdzenie dni płodnych
5 2019-09-26 14:31:36 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-09-26 14:31:46)
Przede wszystkim przy braniu pigułek nie ma czegoś takiego jak dni płodne więc prowadzenie kalendarzyka jest absolutnie bez sensu
Jeśli tabletki stosuje się regularnie, zgodnie z wytycznymi to nie ma się czego obawiać. Ja swoją belarę już jakiś czas stosuję i nie miałam żadnej stresowej sytuacji. Punktualność to podstawa, to wiadomo i wiedzieć co ewentualenie robić przy pominięciu czy jak się na przykład antybiotyk stosuje.