Beta hcg - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta hcg

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Beta hcg

Witam moja ciąza według usg jest na poziomie 6 tygodnia według daty mieisaczki powinna byc starsza . Jednak najgorsze jest to ze nie widac echa zarodka .  dziisiejszy wynik beta hcg jest na poziomie 72024. Co o tym sądzicie>?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Beta hcg

Ale wiesz, że wg daty miesiączki ciąża zawsze jest +/- 2 tygodnie starsza niz w rzeczywistosci?

3

Bardzo ładna beta, echo serca wykrywalne jest od 49. dnia. Cierpliwości smile

4 Ostatnio edytowany przez Madzia Lena12345678 (2019-08-27 21:07:24)

Lady Loka napisał/a:

Ale wiesz, że wg daty miesiączki ciąża zawsze jest +/- 2 tygodnie starsza niz w rzeczywistosci?

5 Ostatnio edytowany przez Madzia Lena12345678 (2019-08-27 21:08:22)

Lady Loka napisał/a:

jak starsza? nie rozumiem /.  w sensie ze tak jhak mysle ze moja ciaza jest młodsza niż podawana przez lekarzy tak ? jezeli o to chodzi to tak wiem

Capricornus napisał/a:

Bardzo ładna beta, echo serca wykrywalne jest od 49. dnia. Cierpliwości smile

dziekuje smile

7

Madzia Lena12345678 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

jak starsza? nie rozumiem /.  w sensie ze tak jhak mysle ze moja ciaza jest młodsza niż podawana przez lekarzy tak ? jezeli o to chodzi to tak wiem

Bo date ciąży liczy sie od ostatniej miesiaczki ale przeciez nie w miesiaczke doszlo do zaplodnienia, prawda? Dni plodne byly kolo 2 tygodni pozniej. Wiec realnie ciaza jest te dwa tygodnie mlodsza niz wychodzi Ci z daty miesiaczki. Stad rozbieznosci.

8

Witam moja ciąza według usg jest na poziomie 6 tygodnia według daty mieisaczki powinna byc starsza . Jednak najgorsze jest to ze nie widac echa zarodka .  dziisiejszy wynik beta hcg jest na poziomie 72024. Co o tym sądzicie>?

Hej! I jak się skończyła Twoja historia?

9

Lady Loka napisał/a:

tak zostawiam tutaj tę odpowiedź, by kiedyś ktoś nie został wprowadzony w błąd.

1. ciąże liczymy od ostatniej miesiączki, autorka miała tego świadomość, skoro napisała, że to 6 tydzień, to będzie 5t+ x dni lub 6 + x dni. w  tym czasie na usg powinno być już widoczne echo zarodka.
2. jeśli brak echa zarodka przy takiej ciąży możliwe, że jest ona młodsza (tzn. że później wystąpiła owulacja niż 14-16 dnia cyklu i tez później doszło do zagnieżdżenia) i zarodek się dopiero pojawi.
3. Przy becie 72000 echo zarodka raczej powinno być widoczne, ale organizmy są bardzo różne.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Beta hcg

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024