Zbyt wcześnie zrobiona beta?... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zbyt wcześnie zrobiona beta?...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zbyt wcześnie zrobiona beta?...

Hej dziewczyny.
Piszę z takim pytaniem. Niedawno postanowiliśmy z mężem zacząć starać się o dzidziusia. W tym miesiącu kochaliśmy się przez wszystkie dni płodne. Od czasu naszego pierwszego zbliżenia minęło 9 dni. Natomiast od prawdopodobnej owulacji 6 dni (mam nieregularne cykle). Od dwóch dni zaczęły mnie strasznie boleć piersi, dużo mocniej niż zwykle przed miesiączką. Do tego doszły też bóle jajników, senność i podwyższona temperatura. Wczoraj postanowiłam zrobić test ciążowy, wynik negatywny. Stwierdziłam, że być może to za wcześnie, bo testy powinno wykonywać sie najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki (wypada mi za około 8 dni). Dzisiaj z rana postanowiłam pojechać na badania krwi, wynik to 0.100. Czy to już wyklucza ciążę w 100%? Czy jednak możliwe jest, że wykonałam te badanie za wcześnie? Powinnam poczekać do opóźniającej się miesiączki i powtórzyć test?

Z góry dziękuję za odpowiedź. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zbyt wcześnie zrobiona beta?...

Hej. Rozumiem że czekanie jest trudne, ale troszkę za szybko to wszystko. 8 dni przed okresem. Nawet gdybyś była w ciąży to jeszcze dziecka może nie być widać po terminie miesiączki, później oczekiwanie na zobaczenie i usłyszenie serduszka. Za szybko. Spokojnie poczekaj bo tak co miesiąc to idzie oszalec. Dużo zdrówka

3

Nie jesteś w ciąży. Wiesz nawet gdybyś była - nie ma mowy o jakichkolwiek objawach w tak wczesnym okresie. Objawy ciąży to ja miałam w 8 tygodniu. Na przyszłość rób test w dniu spodziewanej miesiączki.

4

chomik9911 napisał/a:

Nie jesteś w ciąży. Wiesz nawet gdybyś była - nie ma mowy o jakichkolwiek objawach w tak wczesnym okresie. Objawy ciąży to ja miałam w 8 tygodniu. Na przyszłość rób test w dniu spodziewanej miesiączki.

To na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie jestem w ciąży? Skoro chwilę później piszesz, że gdybym była to i tak nie miałabym objawów w tak wczesnym okresie? Troszkę się pogubiłam. Czyli za wcześnie wykonałam badanie krwi i jednak w tej ciąży mogę być? Czy jesteś już teraz przekonana, że nie jestem?

5

pegutka napisał/a:
chomik9911 napisał/a:

To na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie jestem w ciąży? Skoro chwilę później piszesz, że gdybym była to i tak nie miałabym objawów w tak wczesnym okresie? Troszkę się pogubiłam. Czyli za wcześnie wykonałam badanie krwi i jednak w tej ciąży mogę być? Czy jesteś już teraz przekonana, że nie jestem?

Nie mnie zostało zadane pytanie ale koleżance, ale powiem od siebie. Wszystko może się zdarzyć. Nikt z nas nie wie kiedy doszło do zapłodnienia, a także nie wiemy czy jesteś w ciąży czy nie. Poczekaj cierpliwie do terminu miesiączki i zrób test ciążowy lub jeśli jesteś bardzo zniecierpliwiona zrób test z krwi. I naprawdę spokojnie. Pozatym przy ewentualnie tak wczesnej ciąży wiele może się zdarzyć. Lepiej czasami poczekać i miec pewność że z dzieckiem wszystko w porządku,niz testować zbyt szybko a później się stresować że nie widać, że nie słychać. Ciąża też potrzebuję swojego czasu :-) głowa do góry.

6 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2019-07-09 08:08:34)

Moim zdaniem nie jesteś. Podałaś wynik bety. Oczywiście powtórz ją dla swojej własnej pewności i daj Boże żebym się myliła smile  A do objawów odniosłam się na przyszłość. Wynik pozytywnej ciąży na tym etapie da Ci tylko test, nie będzie objawów typu ból piersi - na to jest za wcześnie, to po kilku tygodniach odczujesz.

7

Ale jak? Seks był 9 dni temu, a owulacja 6? To plemniki musiałyby być niezłymi Super Hero, żeby przetrwać 3 dni w oczekiwaniu na komórkę jajową.

8

Capricornus napisał/a:

Ale jak? Seks był 9 dni temu, a owulacja 6? To plemniki musiałyby być niezłymi Super Hero, żeby przetrwać 3 dni w oczekiwaniu na komórkę jajową.

Autorka napisala, ze od pierwszego zblizenia minelo 9 dni i kochali sie we wszystkie dni plodne wiec chyba seks byl 9,8,7,6 itd dni temu, rowniez w trakcie owulacji.
Jak dla mnie robienie testu z krwi w tak wczesnym momencie (do zaplodnienia moglo dojsc rownie dobrze 9 jak i 6 dni temu) jest wyrzuceniem kasy w bloto. Beta pojawia sie we krwi najwczesniej po 48h od zagniezdzenia sie zaplodnionej komorki. Zagniezdzenie nastepuje natomiast po jakis 6-8 dniach od zaplodnienia. Wydaje mi sie ze wiele kobiet myli te dwie kwestie i uznaje ze zaplodnienie i zagniezdzenie to to samo i ze po 6 dniach od stosunku zakonczonego ewentualnym zaplodnieniem juz powinno byc wiadomo czy jest sie w ciazy. To tak nie dziala droge panie.
Jesli wiec owulacja byla np w 14 dniu cyklu i doszlo do zaplodnienia tego dnia to okolo 20-22 dnia cyklu doszlo dopiero do zagniezdzenia a sladowe beta hcg zaczelo sie pojawiac dopiero po 24 dniu cyklu. Stad kobiety czasem przed terminiem miesiaczki maja juz pozytywne testy na bete. Jesli Ty Autorko mialas owulacje przypuszczalnie 6 dni temu to ewentualnie zaplodniona komorka mogla sie nawet jeszcze nie zagniezdzic a co dopiero spowodowac wydzielanie bety. Poczekaj do terminu spodziewanej miesiaczki i dopiero wtedy wykonaj test. Powinien byc juz wtedy pozytywny (z krwi) to raz a dwa czesto w terminie okresu dochodzi niestety do poronienia samoistnego wiec po co sobie robic kuku nakrecajac sie na cos co moze sie nie utrzymac.

9

Kochanie się codziennie przez dni płodne wbrew pozorom nie ułatwia zajścia w ciążę.

Najlepiej kochać się przez cały cykl co 2-3 dni, wtedy plemniki są najlepszej jakości.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Zbyt wcześnie zrobiona beta?...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024