Aromantyczna ale seksualna - czy jest ktoś taki, jak ja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Aromantyczna ale seksualna - czy jest ktoś taki, jak ja?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Aromantyczna ale seksualna - czy jest ktoś taki, jak ja?

Hej,
Pamiętam, że od dzieciństwa pod presją koleżanek starałam się znaleźć chłopaka, ale nawet kiedy mi się udawało, bardzo szybko go odpychałam, czując niechęć do bliskości. Walczyłam z tym, starałam się przemóc. Nigdy jednak nie miałam problemu z seksualnością, zaspokajałam sama siebie, kiedy czułam taką potrzebę, ale kiedy doszło co do czego z mężczyzną, było mi cholernie nieprzyjemnie.
Nie chcę się z nikim wiązać, nie chcę się całować, trzymać za ręce, ani uprawiać seksu, czyli typowe objawy aromantyczności. Jednak z tego co czytałam, wszyscy wiążą aromantyczność z aseksualizmem, a chociaż seks z drugą osobą nie jest dla mnie przyjemny, to seksualna jestem, jak najbardziej.
Mam też przyjaciół w żeńskim i męskim gronie, których kocham w ten przyjacielski sposób, uwielbiam spędzać z nimi czas, jestem otwarta, towarzyska, tolerancyjna i samowystarczalna. Oni nie potrafią w ogóle tego zrozumieć i wmawiają mi, że "nie spotkałam jeszcze odpowiedniej osoby", "tego jedynego", ale ja nawet nie chcę znaleźć, nie chcę zmuszać się, by z kimś być, kiedy teraz jestem szczęśliwa.
Czy jest tutaj ktoś taki, jak ja?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Aromantyczna ale seksualna - czy jest ktoś taki, jak ja?

ile masz lat? na ile oceniasz swoją atrakcyjność???ile mialaś partnerow sexualnych i jak ich poznawalaś???czy faceci cie zaczepiają na ulicy w klubach?

3

aromatyczny (język polski)
wymowa:
IPA: [ˌarɔ̃maˈtɨʧ̑nɨ], AS: [arõmatyčny], zjawiska fonetyczne: nazal.• akc. pob. wymowa ?/i
znaczenia:
przymiotnik

(1.1) mający silny, miły zapach
(1.2) o wyraźnym, bogatym smaku
(1.3) chem. o cyklicznych węglowodorach: taki, w którym istnieje sprzężone wiązanie wielokrotne, czyli zamknięty układ naprzemiennie położonych wiązań podwójnych i pojedynczych między atomami węgla

4

Ola_la napisał/a:

aromatyczny (język polski)
wymowa:
IPA: [ˌarɔ̃maˈtɨʧ̑nɨ], AS: [arõmatyčny], zjawiska fonetyczne: nazal.• akc. pob. wymowa ?/i
znaczenia:
przymiotnik

(1.1) mający silny, miły zapach
(1.2) o wyraźnym, bogatym smaku
(1.3) chem. o cyklicznych węglowodorach: taki, w którym istnieje sprzężone wiązanie wielokrotne, czyli zamknięty układ naprzemiennie położonych wiązań podwójnych i pojedynczych między atomami węgla

Aromantyczny. Nie aromatyczny.
Chciałaś zabłysnąć i nie pykło.

Autorko jak dla mnie mieścisz się w skali aseksualizmu. Ostatnio czytałam opinie, że aseksualni też się masturbują. I czasami uprawiają seks chociaż nie muszą. Z drugiej strony nie wiem czy seks wtedy jest nieprzyjemny. Skoro uprawiasz go bo chcesz to powinien być neutralny.

Tak czy inaczej po prostu zyj w zgodzie ze soba.

5

Zyj tak jak Ty chcesz,  a co inni gadaja nie ma znaczenia.

6 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-08-22 01:51:36)

Takie pytanie autorko - Czy przeszkadza Tobie taki stan?

Moim zdaniem po prostu taki Twój urok smile
Tak Ciebie natura stworzyła. Jedni mają tak, a inni inaczej.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Aromantyczna ale seksualna - czy jest ktoś taki, jak ja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024