Hej,
Pamiętam, że od dzieciństwa pod presją koleżanek starałam się znaleźć chłopaka, ale nawet kiedy mi się udawało, bardzo szybko go odpychałam, czując niechęć do bliskości. Walczyłam z tym, starałam się przemóc. Nigdy jednak nie miałam problemu z seksualnością, zaspokajałam sama siebie, kiedy czułam taką potrzebę, ale kiedy doszło co do czego z mężczyzną, było mi cholernie nieprzyjemnie.
Nie chcę się z nikim wiązać, nie chcę się całować, trzymać za ręce, ani uprawiać seksu, czyli typowe objawy aromantyczności. Jednak z tego co czytałam, wszyscy wiążą aromantyczność z aseksualizmem, a chociaż seks z drugą osobą nie jest dla mnie przyjemny, to seksualna jestem, jak najbardziej.
Mam też przyjaciół w żeńskim i męskim gronie, których kocham w ten przyjacielski sposób, uwielbiam spędzać z nimi czas, jestem otwarta, towarzyska, tolerancyjna i samowystarczalna. Oni nie potrafią w ogóle tego zrozumieć i wmawiają mi, że "nie spotkałam jeszcze odpowiedniej osoby", "tego jedynego", ale ja nawet nie chcę znaleźć, nie chcę zmuszać się, by z kimś być, kiedy teraz jestem szczęśliwa.
Czy jest tutaj ktoś taki, jak ja?
ile masz lat? na ile oceniasz swoją atrakcyjność???ile mialaś partnerow sexualnych i jak ich poznawalaś???czy faceci cie zaczepiają na ulicy w klubach?
aromatyczny (język polski)
wymowa:
IPA: [ˌarɔ̃maˈtɨʧ̑nɨ], AS: [arõmatyčny], zjawiska fonetyczne: nazal.• akc. pob. wymowa ?/i
znaczenia:
przymiotnik
(1.1) mający silny, miły zapach
(1.2) o wyraźnym, bogatym smaku
(1.3) chem. o cyklicznych węglowodorach: taki, w którym istnieje sprzężone wiązanie wielokrotne, czyli zamknięty układ naprzemiennie położonych wiązań podwójnych i pojedynczych między atomami węgla
aromatyczny (język polski)
wymowa:
IPA: [ˌarɔ̃maˈtɨʧ̑nɨ], AS: [arõmatyčny], zjawiska fonetyczne: nazal.• akc. pob. wymowa ?/i
znaczenia:
przymiotnik(1.1) mający silny, miły zapach
(1.2) o wyraźnym, bogatym smaku
(1.3) chem. o cyklicznych węglowodorach: taki, w którym istnieje sprzężone wiązanie wielokrotne, czyli zamknięty układ naprzemiennie położonych wiązań podwójnych i pojedynczych między atomami węgla
Aromantyczny. Nie aromatyczny.
Chciałaś zabłysnąć i nie pykło.
Autorko jak dla mnie mieścisz się w skali aseksualizmu. Ostatnio czytałam opinie, że aseksualni też się masturbują. I czasami uprawiają seks chociaż nie muszą. Z drugiej strony nie wiem czy seks wtedy jest nieprzyjemny. Skoro uprawiasz go bo chcesz to powinien być neutralny.
Tak czy inaczej po prostu zyj w zgodzie ze soba.
Zyj tak jak Ty chcesz, a co inni gadaja nie ma znaczenia.
6 2019-08-22 01:49:02 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-08-22 01:51:36)
Takie pytanie autorko - Czy przeszkadza Tobie taki stan?
Moim zdaniem po prostu taki Twój urok
Tak Ciebie natura stworzyła. Jedni mają tak, a inni inaczej.