Co czuje kobieta, która odchodzi od męża?
Czemu jest chamska i unika wszelkich kontaktów?
2 2019-08-13 10:17:50 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-13 10:19:25)
Bo zawsze taka była? Nie mów ze anioł nie kobieta, zrównoważona i dało się rozmawiać. W takich życiowych sytuacjach wyostrza się osobowość.
Mam na myśli chamstwo, bo unikanie kontaktów to inna bajka.
to jak to rozumieć?
U mnie było tak, że mąż na każde moje słowo reagował agresywnie - słownie bądź fizycznie. Wszelkie próby spokojnej rozmowy nie przyniosły rezultatu. Dlatego właśnie odcięłam się zupełnie. Aby mieć spokój, zamiast emocjonalnej huśtawki, stresu nie do zniesienia i wciąż zmniejszającego się poczucia własnej wartości.
Teraz mam ten spokój i mam dobre życie
Macie dzieci?
Jeżeli nie macie to czemu miałaby nie unikać kontaktów?
Zapewne dlatego, że mąż kojarzy się jej z najgorszym. A bez ucięcia kontaktów, trudno zacząć nowy życiowy etap - już bez męża.
ucięcie kontaktu i plus chamstwo wyśmiewanie się niema na celu zemsty?
Tad, musisz napisać coś więcej i bardziej konkretnego o Waszej sytuacji.
Rzucanie dwóch słów i oczekiwanie, że na ich podstawie ktokolwiek zrobi portret psychologiczny Twojej byłej żony - jest nieuzasadnione.
Nie da się na tej podstawie wysnuć jakichkolwiek domysłów na temat samopoczucia Twojej byłej.
moim zdaniem tam jest inny, ksieciulo z bajki, I to taki co obiecuje gory zlota, cuda wianki, pisano wielokrotnie ze u malp z rodzaju naczelnych przeskok z galezi na galez jest mozliwy tylko o ile ta nowa galaz jest solidna I pewna, tak ze w tym konkretnym wypadku nowy ksieciulo w jej oczach bije cie na glowe, I teraz ona ma szanse I pokazuje swoje prawdziwe oblicze, prawdziwe uczucia I szacunek jakie do ciebie zywila
Autorze, nie odpowiedziałeś na pytanie.
Macie dzieci?
Jesteście już po rozwodzie czy dopiero w trakcie?
11 2019-08-13 13:48:05 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2019-08-13 13:48:54)
Napisz więcej w temacie. Dlaczego odchodzi, to najważniejsze.
Pijesz?
Co czuje kobieta która odchodzi od męża? Pewnie nic nie czuje, skoro odchodzi a tak na poważnie, to jak napisali forumowicze wyżej, mało informacji. Ile macie lat, ile po ślubie etc
ucięcie kontaktu i plus chamstwo wyśmiewanie się niema na celu zemsty?
Uciela kontakt, ale sie wysmiewa? Jak? Nie masz z nia kontaktu ale jest chamska? To sensu nie ma.
Czy chodzi o to, ze mowi do innych o Tobie?
Ja sie tez wysmiewalam z mego bylego jak odeszlam no bo to co on wyrabial to smieszne bylo i tak uciazliwe, ze no jak sie nie smiac to tylko sie zabic.
Moze caly czas trzymala niechec i teraz to wyszlo
Nie odchodziłam od męża, ale przypuszczam, że w takiej sytuacji czuje się ulgę albo złość, a być może jedno i drugie równocześnie. Coś w końcu skłania kobietę do podjęcia tak radykalnej decyzji. Z kolei wspomniane chamstwo (nie jest to przypadkiem Twoje subiektywne odczucie?) i unikanie kontaktów prawdopodobnie jest wynikiem silnych emocji. Kluczową informacją w tej dyskusji jest powód Waszego rozstania.
Jesteś pewien, że nie masz sobie nic do zarzucenia, a jej zachowanie wzięło się z powietrza?
Jeśli w tle jest inny mężczyzna, to może być to sposób na racjonalizowanie swojego postępowania i wewnętrzną próbę deprecjonowania Twojej osoby w celu osłabienia swoich wyrzutów sumienia.