Witam serdecznie. Od pewnego czasu staramy się z chłopakiem o dzidziusia.
ostatnia miesiączka była 15-19lipca w dni płodne znów próbowaliśmy czyli (25-31)Dwa dni temu wróciliśmy z wakacji i byłam zrobić badania z krwi,wynik to 1mlu/ml? Co oznacza ten wynik, bo ktoś mi doradzil abym za kilka dni powtórzyła badania gdyż może to być wczesna ciąża
Witam serdecznie. Od pewnego czasu staramy się z chłopakiem o dzidziusia.
ostatnia miesiączka była 15-19lipca w dni płodne znów próbowaliśmy czyli (25-31)Dwa dni temu wróciliśmy z wakacji i byłam zrobić badania z krwi,wynik to 1mlu/ml? Co oznacza ten wynik, bo ktoś mi doradzil abym za kilka dni powtórzyła badania gdyż może to być wczesna ciąża
Naprawdę myślisz, że cokolwiek wykryje ciążę tydzień po potencjalnym zapłodnieniu?
Poczekaj. Jesteś to jesteś i testami tego nie zmienisz.
No i informacyjnie - żeby zajść w ciążę najlepiej próbować przez cały cykl co 2-3 dni. Wynika to z cyklu życia plemnika, kochanie się codziennie tylko w dniach płodnych zmniejsza szansę zamiast ją zwiększać.
Ale ja nie napislam że kochalismy się codziennie podczas dni płodnych.
Kiedy najlepiej udać się na badania?
To badanie to prawdopodobnie poziom beta HCG i w przypadku ciąży powinien być on wyższy niż 5, ale w Twoim przypadku jest jeszcze trochę za wcześnie na to badanie.
Ale ja nie napislam że kochalismy się codziennie podczas dni płodnych.
Kiedy najlepiej udać się na badania?
Co drugi dzień w dni płodne też nie da wielkich rezultatów zwłaszcza, że ciężko się w nie wstrzelić. No ale jak tam sobie robicie.
Test ciążowy powie Ci prawdę 2 tygodnie po potencjalnym zapłodnieniu. Beta pewnie też tak w tej okolicy.
Ginekolog nic konkretnego Ci nie powie przed 5-6 tygodniem.
Ja bym po prostu na Twoim miejscu poczekała spokojnie na miesiączkę lub jej brak i w przypadku braku robiła badania.
Beta najwcześniej 3 tyg. od ostatniej miesiączki. Ja bym poczekała jeszcze jakiś tydzień i powtórzyła badanie jeśli już tak bardzo chcesz wiedzieć.
Dzięki za informację.
Odnośnie okresu powinnam dostać po niedzieli we wtorek.
Poczekaj na dzień spodziewanej miesiączki. Nie ma się co gorączkować , bo rozczarowanie może być wtedy większe..
9 2019-08-11 19:25:56 Ostatnio edytowany przez Onaaa21 (2019-08-11 19:26:28)
Właśnie dostałam dziś w nocy miesiączke.. rozumiem że nie ma sensu już robić drugi raz bety?
Właśnie dostałam dziś w nocy miesiączke.. rozumiem że nie ma sensu już robić drugi raz bety?
No jeżeli chcesz wydawać kasę na badania to sobie zrób.
Przecież tylko zapytałam -czasem mam wrażenie że to forum to bardziej służy żeby komuś "dokopać" "wyśmiać się" niż niesienie komuś CHĘCI POMOCY
Przecież tylko zapytałam -czasem mam wrażenie że to forum to bardziej służy żeby komuś "dokopać" "wyśmiać się" niż niesienie komuś CHĘCI POMOCY
No ale kurcze, wczuj się w sytuację kogoś, kto odpowiada na takie pytania.
Chcesz być w ciąży. Ok, próbuj, nie stresuj się, nie spinaj, nie rób co chwilę testów. W końcu zajdziesz. A jak się nie uda to przyjdzie okres, który oznacza, że w ciąży nie jesteś. To kwestia biologii.