Siostra mojego faceta jest wredna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Siostra mojego faceta jest wredna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Siostra mojego faceta jest wredna

Witam.

Chciałabym się zapytać - czy jest sens próbować poprawić relacje z siostrą chłopaka?

Obecnie od kilku miesięcy mieszkamy razem w 3. Z początku było okej, nigdy nie przyjaźniłyśmy się, ale głównie ja proponowałam jakieś wyjścia z nią czy rozpoczynałam rozmowę. Wreszcie przestałam, bo ileż można próbować na siłę zagadywać księżniczkę. Nadal byłam dla niej miła, mimo tego, że raczej nasze relacje były neutralne.

Może z dwa/trzy miesiące temu zaczęła robić mi na złość. Podbiera la niektóre kosmetyki, zjadała jakieś jedzenie, które kupiłam sobie, przekładała mi rzeczy, nagle mój ręcznik czy skarpetki itp były w jej pokoju i inne takie "pierdoły".

Pytałam się jej czy korzysta z  jakiegoś kosmetyku, to stwierdziła, że może jej się zdarzyło kilka razy, ale czysto machinalnie i że jak coś to odkupi. Natomiast co z tego, skoro ewidentnie było widać, że robi na złość ze wszystkim. Znikały mi gumki do włosów, jakieś próbki kosmetyków. Wkurzyłam się, pogadałam na ten temat z moim facetem. Nie wtrącał się w to, ale było mu wstyd za siostrę.

Nie wiem co robić.

Wydaje mi się, że ona jest wściekła o mnie, zazdrosna.

Jak zaczęliśmy być razem i nie mieszkałam jeszcze z nim to robiła wszystko, żeby on jak najszybciej wracał do domu ode mnie. Codziennie do niego pisała kiedy już wróci do domu, żeby wcześniej wracał, bo zamówiła pizze dla siebie i dla niego i takie tam.

Nie wiem na co ona liczy. Ze się rozstaniemy i poklocimy?

Gdy chcieliśmy mieszkać razem zanim się do nich wprowadziłam to utrudniala jego przeprowadzkę. Mówiła mu, żeby nie zostawił jej samej na lodzie, że ona nie chce mieszkać z obcymi osobami, bo już dość się namieszkala na studiach itp.

Dodam, że teraz miała się przeprowadzać, bo zmieniła pracę. I zaczęła kombinować, że jednak ona chce tutaj zostać na tym mieszkaniu (mimo, że ma daleko do pracy) i żebyśmy to my się wyprowadzili. My z kolei zarabiamy mniej niż ona to raz, a dwa.. Mamy bardzo blisko tutaj do pracy.

Wcześniej jeszcze naciskala, żebyśmy mieszkali gdzie indziej w 3, bo jej nie pasuje to mieszkanie, bo za małe na trzy osoby (aluzja, że ja jej przeszkadzam)... A nagle jej mieszkanie odpowiada.

Myślicie, że dlatego mi na złość robi? Żebyśmy się rozstali albo przeprowadzili?

No i muszę wspomnieć, że ona jest typowa dama. Uwielbia wyslugiwac się swoim bratem we wszystkim. A to, żeby poszedł coś jej kupić w sklepie/aptece a to żeby skserowal coś

Rozumiem pomagać rodzinie raz na jakiś czas, ale ciągle?

Nie chce mieć z nią złych relacji, a ona sama je psuje.

Co robić? Pomóżcie.

Z góry dziękuję. I przepraszam za tak długi post.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Siostra mojego faceta jest wredna

Znalezc mieszkanie samemu np kawalerke na was dwoje.proste.

Nie mamy mozliwosci znaleźć teraz mieszkania. Te mieszkanie gdzie teraz jesteśmy odpowiada nam, mamy bardzo blisko do pracy.

Ona chciała się wyprowadzić z tego mieszkania, bo dojeżdża daleko do pracy + nie odpowiadało jej te mieszkanie, chciała najpierw mieszkać w 3, potem jeszcze coś kombinowała, a nagle stwierdziła, że chciałaby zostać tutaj. I że to my mamy szukać sobie czegoś innego. Chłopak z nią pogadał, niby mu powiedziała, że jednak sobie znajdzie coś, ale jak będzie to nie wiem.

4

Nigdy, przenigdy nie pojme takiego dziwnego pomieszkiwania we trojke w takiej relacji!!!!

Rada? rozdzielic ten chory uklad, innego sposobu nie widze.

Takie konstelacje rodzinno- partnersko-mieszkaniowe skazane sa na niepowodzenie.

Wie o tym kazdy glupi.

5 Ostatnio edytowany przez ZuZaK1986 (2019-07-17 10:07:04)

Mialam prawie ze to samo z moją młodsza siostrą pomijając ze gorzej sie zachowywala bo na mnie wrzeszczala krzyczala  itp itd nie dawalam rady juz ale zaczelam mowic ze przestane płacić za rozne rzeczy i uspokoiła sie w koncu stopniowo . Niech doklada sie 1/3 do opłat i czynszu.

Ona dokłada się do czynszu, każde z nas.

Nie chcieliśmy mieszkać w trójkę (tzn ja i mój chłopak), ale w momencie gdy mój chłopak jeszcze zanim się wprowadziłam mówił jej, że chce się wyprowadzić i zamieszkać ze mną, to utrudniała mu to.

Co robić w takiej sytuacji? Spróbować z nią porozmawiać?

8

Jak to: UTRUDNIALA?
Dziwne uklady ma ta rodzina, przedziwne.

Nie wiem, czy ty tam znajdziesz szczescie. Jesli siostra utrudnia bratu zamieszkanie z kobieta, to tam jest jakos nie tentego.

9

lampkichoinkowe napisał/a:

Co robić w takiej sytuacji? Spróbować z nią porozmawiać?

Chyba czas pomóc szwagierce się usamodzielnić brat to nie rodzic ani służba dziewczyna zakładam że posiada dwie ręce nogi głowę .
W takim pomieszkiwaniu razem we trójkę gdzie siostra Twojego chłopaka jest jakaś zaborcza lepiej może nie być na dłuższą metę będzie mieszać między wami choćby z nudów i dla chorej satysfakcji w fałszywym poczuciu że "pomaga" bratu swoim działaniem strasznie to pokrętne .
Ucięcie tego stanu/układu uzdrowi wasze relacje z chłopakiem on nie jest za nią odpowiedzialny nie musi być nadopiekuńczy    najlepiej niech siostra się wyprowadzi jak najszybciej.Może se strzelać fochy trudno nie musisz się jej podobać a Ty nie masz obowiązku wobec niej. Co za dużo to niezdrowo .

10

Tak, jest samodzielna. Jest starsza od nas. Nie wiem czy ma faceta, raczej nie tak oficjalnie, bo byśmy wiedzieli.

Może o to jest zazdrosna.. Ze nam się układa, że brat kogoś ma, że nie poświęca jej teraz tyle uwagi co kiedyś, a zawsze lubiła się nim wyslugiwac i on latał jak piesek a teraz przestał. Więc pewno ja jestem tą złą.

Utrudniała nam mieszkanie, bo nie chciała, żeby on się wyprowadził. Mówiła, żeby jej nie zostawial na lodzie, bo nie będzie miała z czego opłacać mieszkania (co było bajka, bo teraz wcale więcej nie zarabia), za każdym razem jak był u mnie to pisała do niego kiedy wróci do domu i takie tam.

Wreszcie padło, że zamieszkam z nimi. Ona miała się wyprowadzać, bo zmieniła pracę, ale liczyła na to, że w trójkę się wyprowadzimy, a te mieszkanie nam odpowiada, bo mamy blisko do pracy, ona z kolei ma daleko. I wydaje mi się, że te podbieranie kosmetyków, przekładanie rzeczy i bycie złośliwa mialo/ma na celu, żebyśmy się wyprowadzili i zostawili jej te mieszkanie a w najlepszym przypadku rozstali się, a ona znowu by mieszkała z nim i się nim wyslugiwala.

11

Próbowałabym zapytać wprost, o co jej chodzi.

12

Ja, jakbym była na Twoim miejscu i jak znam swojego męża, wolałabym i on by to zrobił - czyli wtrącił się.
Albo niech się jej spyta o co jej chodzi albo niech jej zwróci uwagę. Ciebie to ona ma gdzieś, może brata posłucha.
Wykończy Cię ta dziewczyna...

13

Ach te siostry big_smile
Powiem Ci z własnego doświadczenia: twój partner powinien rozmówić się z siostrą. Ona jest zwyczajnie zazdrosna o brata, podświadomie i w życiu się do tego nie przyzna, bo "to wcale nie o to chodzi". Też to przechodziłam. Dzisiaj dałabym sobie za tą lampucerkę łeb uciąć, ale kiedyś to jej bym łeb ucięła.. lol   
Wyprowadźcie się. Po czasie, gdy siostra ochlonie i przyzwyczai się do tego, że czas pójść w swoją stronę, możliwe że wasze relacje będą lepsze.

14

A no właśnie, też podejrzewam zazdrość. Zwłaszcza jeśli byli dotąd bardzo blisko - wspólne mieszkanie, ciągła pomoc itd. Nagle już nie jest najważniejsza, brat nie jest na każde skinienie (nawet jeśli uważasz, że wciąż za dużo robi), a odpowiedzialna za to jesteś Ty. Co zrobić? Można pogadać, ale jeśli siostra chłopaka jest już nastawiona do Ciebie negatywnie, a liczysz, że relacje jeszcze się poprawią, to niech pogada chłopak. Jemu wybaczy, a Ty mogłabyś stać się ostatecznie tą, co "ukradła jej brata i jeszcze jej mało". tongue

15

Widac, ze nie po drodze Ci z tą siostrą big_smile
Ale zawsze można jakos probowac porozmawiać, albo probowac zrozumieć. No może i jest zazdrosna, tak bywa.
Ale i tak pewnie lepiej się wyprowadzić.

16

Jedyne rozwiązanie to się wyprowadzić. Dla dobra Waszych stosunków w przyszłości. Może jest zazdrosna, a może irytują ją jakieś Wasze lokatorskie zachowania, trudno powiedzieć. Nie ma co w sobie też tłamsić złości, snuć teorii , bo będziesz się nakręcać. Niech brat z nią porozmawia i szukajcie mieszkania.

17

Problem w tym, że nie mam kasy na przeprowadzkę tzn kaucję itd.

18

A jeśli się wyprowadzicie z tego mieszkania to przecież odda Wam kaucję właściciel..? wiesz no dla mnie jakby szukasz wymówek. Jeśli mi jest źle to to zmieniam. Ja nie chciałabym sobie robić wroga ze szwagierki i wolałabym dla dobra wszystkich po prostu się rozdzielić. Być tą mądrzejszą. Jeśli nadal chcesz tkwić w tym układzie to nie pozostaje Ci nic innego jak szczerze usiąść we trójkę i zapytać dlaczego między Wami jest taka gęsta atmosfera i co Ty od siebie możesz zrobić żeby to zmienić. Może się okazać , że jej przeszkadza np że jesteście za głośno (teoretycznie zakładam) a nie umie tego powiedzieć wprost. Komunikacja przede wszystkim, nie teorie zazdrości. Moze jest może nie jest. Jeśli rozmowy nie pomogą, okaże się że siostra chłopaka Cię zwyczajnie nie lubi/jest zazdrosna a Ty nadal chcesz tam mieszkać no to nie pozostaje Ci chyba nic innego jak to ignorować(?). Nie wiem tylko jak długo się nie pozabijacie.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Siostra mojego faceta jest wredna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024