Nie mogę mieć znajomych, przyjaciół - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie mogę mieć znajomych, przyjaciół

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Nie mogę mieć znajomych, przyjaciół

Hej! Mam pewien problem. Jestem z chłopakiem już ponad rok. Na początku wszystko było dobrze, układało nam się. Od dłuższego czasu coś się stało i zabrania mi kontaktu ze znajomymi. Sprzeciwialam się ale w końcu byłam zmęczona klotniami I po prostu przytaknęlam (wiem glupota). Teraz brakuje mi znajomych więc założyłam konto na forum gdzie po prostu mogę pisać  z ludźmi którzy słuchają moich problemów mogę z nimi normalnie porozmawiać. Odkrył to i zaczęło się istne piekło. Usunął mi wszystkie aplikacje z telefonu typu fb mess olx (bo tam też można prowadzić rozmowy). I teraz tak się zastanawiam - czy to moment żeby kopnąć go w tyłek? Kocham go ale od dłuższego czasu nic mnie nie cieszy nie mam z kim porozmawiać komu się wyzalic po prostu jestem zupełnie sama. Czuje sie jakbym nie miala zycia i byla zamknieta w piwnicy. Z rodzicami takie rozmowy to nie to samo. Z drugiej strony boję się że kiedy z nim zerwe zostanę sama bo przecież skąd nagle wziąć przyjaciół których on mi zabrał? Co radzicie? Jak wybrnąć z tej chorej sytuacji która zaszła tak daleko? 

Proszę  bez głupich odpowiedzi typu Ale jesteś głupia- wiem. Polak mądry po szkodzie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie mogę mieć znajomych, przyjaciół
blaack napisał/a:

Hej! Mam pewien problem. Jestem z chłopakiem już ponad rok. Na początku wszystko było dobrze, układało nam się. Od dłuższego czasu coś się stało i zabrania mi kontaktu ze znajomymi. Sprzeciwialam się ale w końcu byłam zmęczona klotniami I po prostu przytaknęlam (wiem glupota). Teraz brakuje mi znajomych więc założyłam konto na forum gdzie po prostu mogę pisać  z ludźmi którzy słuchają moich problemów mogę z nimi normalnie porozmawiać. Odkrył to i zaczęło się istne piekło. Usunął mi wszystkie aplikacje z telefonu typu fb mess olx (bo tam też można prowadzić rozmowy). I teraz tak się zastanawiam - czy to moment żeby kopnąć go w tyłek? Kocham go ale od dłuższego czasu nic mnie nie cieszy nie mam z kim porozmawiać komu się wyzalic po prostu jestem zupełnie sama. Czuje sie jakbym nie miala zycia i byla zamknieta w piwnicy. Z rodzicami takie rozmowy to nie to samo. Z drugiej strony boję się że kiedy z nim zerwe zostanę sama bo przecież skąd nagle wziąć przyjaciół których on mi zabrał? Co radzicie? Jak wybrnąć z tej chorej sytuacji która zaszła tak daleko? 

Proszę  bez głupich odpowiedzi typu Ale jesteś głupia- wiem. Polak mądry po szkodzie

Zamiast kopać kogokolwiek w cokolwiek, rozstań się z bohaterem wątku. Zrób to natychmiast.
On też nie zabrał Ci nikogo, to Ty sama zrezygnowałaś ze swych przyjaciół. To, że on robił awantury nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla zerwania przez Ciebie kontaktów z innymi osobami.

3 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-05-07 16:43:07)

Zerwij z nim NATYCHMIAST i uciekaj zawsze od tych, którzy będą Cię zamykać w klatce, choćby była ze złota.

Może uda Ci się odnowić kontakty ze  starymi znajomymi, jeśli są w porządku, to zrozumieją sytuację. Zawsze też masz to forum, które sobie otworzysz od ręki. Nigdy, przenigdy nie zaniedbuj dla faceta rodziny i przyjaciół. To są toksyczne, niszczące osoby, od których trzeba się trzymać z daleka. A ten Twój to już w ogóle jakiś świr, więc na koniec daj mu ostrzeżenie, żeby się do Ciebie nie zbliżał. Zablokuj też wszystkie kontakty z nim.

4

Dobry związek to taki w którym ty jesteś kim chcesz i z kim chcesz i twój mężczyzna ma tak samo. Czas który spędzacie razem spędzacie razem dlatego że tak chcecie, a nie że ktoś kogoś zmusza. Chcesz to idziesz ze znajomymi na piwo i on ci ufa że to będzie tylko piwo. A jeśli nie idziesz, to jest twój osobisty wybór. Jeśli jest inaczej to uciekaj, bo to nie związek. To jest niewolnictwo. Szkoda życia na złe związki.

5

Już dawno był ten moment, rozstań się z nim jak najszybciej. Widać, że toksyczny i kontrolujący typ. Teraz znajomi, nie zdziwiłaby się jakby za jakiś czas próbował Cię odciąć od rodziny.

6

Uciekaj póki możesz !
Przechodziłam przez to samo i też dałam się odciąć od znajomych i przyjaciół.
Później zaczęła się przemoc fizyczna i było naprawdę kiepsko.

Też usuwał mi wszystkie aplikacje, też mnie kontrolował na każdym kroku.

Ja uciekłam w grę . Jak odkrył, że rozmawiam tam z ludźmi to prawie mnie zabił .

Uciekaj proszę, nie czekaj.

7 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-05-11 13:34:29)

Nad czym sie zastanawiasz? Uciekaj i to już!

I zmień pin w telefonie. Po jakiego czorta on ma w ogóle do tego dostęp?

Pozwoliłaś sobie na zbyt wiele, ale jeszcze nie jest za późno.

PS. Tak jak mówi Chocolatee powyżej - takie izolowanie od otoczenia, to często jest wstęp do przemocy fizycznej.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Nie mogę mieć znajomych, przyjaciół

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024