Witam!!
Za miesiąc wybieram się na wesele do znajomych i nie wiem w co się ubrać na ślub! Chciałabym wyglądać wyjątkowo, ale nie mam właściwie żadnych pomysłów! Może mniej więcej opiszę swoją sylwetkę, żeby łatwiej Wam było coś doradzić... Otóż jestem drobną kobietką, mam 158 cm wzrostu, szczupłą talię, krągłą pupę i uda, niewielki biust. Niestety nie mam zbyt ładnych nóg, więc sukienka na wesele nie nie może być zbyt krótka... Nie mogę przecież wystraszyć wszystkich gości Proszę, doradźcie jaka sukienka na wesele będzie odpowiednia. Same pewnie też miałyście sytuacje, kiedy nie wiedziałyście w co się ubrać na wesele czy inną ważną uroczystość, liczę więc na Wasze porady. Napiszcie też w czym na wesele zdecydowanie nie polecacie iść, jaki krój będzie wygodny, a jaki utrudniał Wam ruchu zależy mi bowiem, aby moja sukienka była zarówno ładna jak i wygodna. Wesele odbędzie się w lipcu, więc ważne żeby sukienka była przewiewna i zrobiona z dobrego materiału. Nie znoszę uczucia kiedy ubranie "przykleja" się do ciała
Z góry dziękuję za Wasze propozycje!
2 2010-06-15 23:32:07 Ostatnio edytowany przez tygrysiak (2010-06-16 11:14:31)
skoro jesteś niska to proponuje cos napewno przed kolanko bo długa sukienka jeszcze Cię "Skróci"
moze cos takiego
mnie osobiscie taki krój bardzo odpowiada
3 2010-06-16 11:52:23 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-06-16 13:12:17)
Może coś takiego (chodzi mi o krój)??
Pasek podkreśli talie, marszczenia na biuście optycznie go poszerzą, a zwiewny dół zamaskuje uda .
Będzie lepiej, jeśli nam napiszesz: ile masz lat, jakie kolory lubisz, jakiego koloru masz włosy, oczy, oraz odcień karnacji
(czy szybko się opalasz) .
brakuje szczegółów w Twojej wypowiedzi-podstawowa sprawa to jaki masz odcień skóry, kolor włosów i w jakich kolorach czujesz się dobrze. Mimo wszystko postaram się coś zasugerować Przede wszystkim wydaje mi się że sukienka zaproponowana przez Tygrysiaka nie będzie dla Ciebie odpowiednia-piszesz że masz mały biust, więc taki golf dodatkowo go spłaszczy. Jesteś drobną kobietką więc spokojnie możesz postawić na dziewczęcy styl Oto kilka moich propozycji:
daj znać czy któraś wpadła Ci w oko, to będziemy wiedziały czego dokładnie szukać
Mam 25 lat (no prawie)... Mam jasną karnację i ciężko się opalam, włosy mam ciemne ale ze złotym połyskiem i dość długie, oczy szaro-zielone . Jeśli chodzi o kolory to dobrze sie czuję w intensywnych barwach np. ciemny turkus, taki podpadający trochę pod morski, lubię czerwienie, ostatnio nawet fiolety (ale ciemne), zielenie oraz kontrasty typu (czerń-biel). Raczej unikałabym sukienek bez ramiączek (choć bardzo mi się podobają), bo z powodu niewielkiego biustu mogłyby się nie trzymać na miejscu Chciałabym podkreślić szczupłą talię.... Podoba mi się propozycja od noelle tych dwóch sukienek ołówkowych (biało-czarnej i tej w trudnym do określenia odcieniu czerwieni) i ta pierwsza sukienka jest extra. Propozycja od tygrysiak również mi się podoba, ale nie wyglądałabym w tym dobrze, nie mam za długiej szyi i wszelkie stójki odpadają. Otóż sukienka od moNniaaaa średnio mi się podoba, choć to marszczenie podkreśliło by to czego nie mam
Dzięki za pomoc i proszę o dalsze propozycje.
6 2010-06-16 22:59:25 Ostatnio edytowany przez samotna~dusza (2010-06-16 23:00:01)
ta mi się podoba i kolorek fajny
Mi też się nie podoba sukienka, którą ci podałam, ale chodziło mi o to, że taki krój podkreśliłby twoją sylwetkę .
Tu jeszcze kilka propozycji:
Kurcze ale ładne sukienki gdzie wy dziewczyny znajdujecie takie cacka?
9 2010-06-17 15:18:30 Ostatnio edytowany przez jeangrey1 (2010-06-17 15:19:32)
hej myślę że jednak pierwsza propozycja najbardziej by pasowała do twojego typu urody.Ta sukienka ma krój typowo ołówkowy z wyższą talią co w połączeniu z butami na wysokim obcasie optycznie cię wysmukli i doda parę centymetrów wzrostu .ogólnie sukienka jest prosta nawiązuje do klasyki i jest modna.Proponowała bym do niej upiąć włosy i załozyć jakieś efektowne kolczyki np jakieś długie albo duże koła z jakimś ornamentem czy wzorem.Napewno fajnie by do tego wyglądała mała torebka kopertówka nie na pasku tylko taka do trzymania w ręku.buty hmm ja bym proponowała wysokie obcasy ale bez paska na kostkę bo takie skracają nogi i dają efekt "grubej kostki".jak znajdę jakiś ciekawy model to umieszczę na forum:)Jeśli chodzi o ich kolor no to w zależności od koloru sukienki.można się tu troche pobawic na zasadzie kontrastu, ponieważ to wesele:)Hm no i ostatnie to to że taka sukienka napewno nie będzie na jedno wyjście, i przyda ci się nieraz. Z delikatnymi dodatkami świetnie się nadana na spotkania biznesowe itp.Pomysl tez nad tym bo dla mnie bezsensu jest kupowac sukienkę "na raz".pozdrawiam:)
10 2010-06-17 18:49:00 Ostatnio edytowany przez samotna~dusza (2010-06-17 22:53:47)
te też są super osobiście mi podoba się chabrowa i czerwona
Witam
Dzięki za liczne propozycje Z ostatnio nadesłanych podoba mi się sukienka od moNniaaaa, ta czerwona (trzecia od dołu). Jest na prawdę piękna, ale chyba szukam czegoś bardziej klasycznego. Podobają mi się sukienki ołówkowe, bo ładnie podkreślają kształty....
Faktycznie jeangrey1 ma rację, że kupowanie kreacji na jedną okazję nie jest zbyt mądre... trochę szkoda pieniędzy na coś co potem latami będzie wisieć w szafie.
Na szczęście jest jeszcze trochę czasu i może uda mi się kupić coś ciekawego! Mam taką nadzieję...
Pozdrawiam
12 2010-06-20 22:11:33 Ostatnio edytowany przez sisley (2010-06-20 22:12:46)
ta sukienka jest boska, moge poprosic o link do sklepu w ktorym zostala znaleziona??
Kurcze ale ładne sukienki gdzie wy dziewczyny znajdujecie takie cacka?
Większość sukienek znalazłam na stronie galeria-mody. com . pl
(oczywiście bez spacji)
NOELLE czy wiesz gdzie mozna kupic pierwsza - niebieska sukienke ktora zaproponowalas??? podoba mi sie takze , druga czerwona z wypowiedzi MONI, prosze o pomoc
Hmm... Tą czerwoną sukienkę znalazłam na ALLEGRO, ale teraz ciężko będzie ją odszukać
a mam do was pytanie czy sukienka w kwiaty byla by dobra na wesele brata?
anuska wstaw zdjęcie, a na pewno spróbuję pomóc
a mam do was pytanie czy sukienka w kwiaty byla by dobra na wesele brata?
To wszystko zależy od kroju i materiału. Najlepiej będzie jak faktycznie wstawisz zdjęcie lub szczegółowo opiszesz jak wygląda
Najlepiej wygląda pierwsza sukienka wrzucona przez tygrysika, jest klasyczna, może na wesele przydałyby się żywsze kolory, ale krój jest prześliczny!
wyslalam meila z linkiem dla Juliette bo nie moge wstawic zdjecia na forum wiec moze ona bedzie w stanie je wstawic
21 2011-09-10 10:37:28 Ostatnio edytowany przez Juliette (2011-09-10 10:55:38)
oto sukienka:
Na pszyszłość, możesz zajrzeć do wątku 'jak wkleić zdjęcie': http://www.netkobiety.pl/t17060.html
Masz szczegółowe rady i na pewno szybko się nauczysz
Sukienka jest dość wyrazista i bardzo 'rzuca się' w oczy Uważam ,że czarne dodatki będą jak najbardziej na miejscu.
Według mnie dobre będą takie buty:
Oraz torebki:
Proponuję delikatną, srebrną bizuterię:
bransoletka:
kolczyki:
a czy szare baleriny moga byc? bo jestem bardzo wysoka i nie lubie obcasow:(
a sukienka na wesele moze byc czy nie za bardzo?:(
24 2011-09-10 12:46:28 Ostatnio edytowany przez Mika09 (2011-09-10 12:46:55)
anuska, moga byc baleriny, sama bylam juz na kilku weselach i widzialam dziewczyny, ktore wlasnie w takich butach byly sukienka może byc, ale tez np komplet spodnie eleganckie + zakiet do tego i np biała bluzeczka, albo spodnica i ładna bluzeczka. Z tym ze do spodni baleriny juz pasowac nie beda
Anuśka, mogą by szare baleriny jak najbardziej!;)
Tylko postaw na szare dodatki, szara torebka, szare buty.
Na wesele może byc taka sukienka według mnie.
Jak już napisałam w temacie: Jak ma się ubrać świadkowa, tak i tu chciałabym wysłuchać Waszej opinii na temat stroju, który zaraz opiszę. Czy srebrna sukienka z kremowym cienkim paskiem u dołu i kremowe bolerko są niewłaściwe dla świadkowej? Chodzi mi o to, żeby goście nie posądzali mnie, że chciałabym dorównać pannie młodej, w jakiś sposób upodobnić się do niej. Oczywiście buty będę miała w jakimś wyrazistym kolorze, np. czerwone, dodatkowo do bolerka przypnę ozdobę w tym kolorze i torebką będę też się wyróżniać. Co wy na to?;)
wstaw zdjęcie, to ocenimy
28 2011-09-11 15:27:43 Ostatnio edytowany przez Amelka89 (2011-09-11 15:29:49)
Dziewczyny ja też mam problem bo za miesiąc idę na wesele koleżanki i nie mam jeszcze sukienki. Z tym że ja dokładnie wiem jaki krój bym chciała ale niestety nigdzie w sklepach nie ma takich sukienek, a jeszcze pół roku temu było ich mnóstwo:( teraz wejdą pewnie dopiero na Sylwestra, rozglądałam się w H&M, tam zawsze były fajne, ale nie ma nic! w New Yorker to samo... Na targu są sukienki które mi się kompletnie nie podobają...
Bardzo chciała bym coś z takiej sukienki, krój gorsetowy, tulipan tak jakby, podobna do tej
http://moda.allegro.pl/asos-gorsetowa-dopasowana-sukienka-wesele-36-s-i1772835598.html
Dziewczyny, gdzie taką znajdę?? (podobną oczywiście)
Ratujcie! Wszystkie moje koleżanki które też idą na to wesele mają już sukienki, tylko nie ja
Hm, obecnie jak moja koleżanka szukała sukienki na wesele i ja sama szukałam to ciężko było coś znaleźć. Teraz mało jest właśnie takich ładnych prostych sukienek, bez nawrzucania świecidełek albo bez wyglądania w tym jak w worku. Radzę tylko szukać i szukać, inaczej nie da rady;) Aaa i może taka jedna kwestia: nie szukaj koniecznie upatrzonego kroju, czasem przymierz inne sukienki, bo może się zdarzyć tak, że w końcu wybierzesz taką, o której byś nawet nie pomyślała;)
Juliette- no właśnie chwilowo nie mam jak wstawić tego zdjęcia, więc opisałam kieckę;P
Dzięki Emiliaa:)
Właśnie to samo mówiła mi koleżanka, żebym nie wyobrażała sobie sukienki bo na siłę będę wtedy takiej szukac i jak nie znajdę to co?? żeby mierzyc różne kroje, wiadomo, na wieszaku może wyglądac średnio a po założeniu będzie świetnie leżała:)
Tylko że co z tego jak nie ma wogóle żadnego wyboru teraz?? Miesiąc temu były same letnie a teraz same płaszcze, kurtki już na zimę czy jesień a sukienek jak nie było tak nie ma.
Kiedyś szukałam sukienki na ostatni dzwonek już, i co? Kupiłam kieckę za namową rodziny, że fajna, ładna, a ja nie byłam do niej od początku przekonana i na weselu czułam się w niej źle... Dlatego chcę aby zakup był przemyślany i nie chcę pierwszej lepszej kiecki
Teraz nie ma sezonu na sukienki, po prostu zagapiłas się, bo z 2 miesiące temu spokojnie kupiłabyś.
Idź do jakichś normalnych sklepów, bazarki, może tam coś znajdziesz?
Hm, najgorsze właśnie jest to, że w sumie prawie w ogóle nie ma takich sklepów typowych z samymi sukienkami wieczorowymi czy na wesela. A jak już jest to najczęściej razem z salonem sukien ślubnych, gdzie ceny po prostu rażą w oczy.. Pamiętam, że jak szukałam sukienek miałam dwie sytuacje: jedna patrzę taka cytrynowa, myślę- nawet fajna, krój całkiem, długość dobra i się pytam ile kosztuje, a kobieta, że 400 zł i to po przecenie!;) A druga- 600 zł, bo z dodatkowym szalem, który w ogóle ciężko było nazwać szalem.. ;P
I jak mówi Juliette- poszukaj w sklepach w centrach handlowych albo właśnie na jakichś takich stoiskach bazarkowych. Czasem tam naprawdę można znaleźć bardzo ładne sukienki, sama ostatnio w takich miejscach kilka widziałam, no ale swoją już miałam, więc do kolejnej się nie przymierzałam;) Chyba, że po drodze wyskoczy kolejny ślub:D
Julette jeszcze jakbym wiedziała te 2 miesiące wcześniej że będę zaproszona to było by dobrze hehe
Zaproszenie dostałam niedawno, może jakieś 2 tygodnie temu, więc dopiero wtedy zaczęłam rozglądac się za kiecką. Bazar też brałam pod uwagę, tam kupiły sukienki dwie moje koleżanki które również wybierają się na ten ślub ale tydzień temu jak byłam na targu to sukienki były takie, no naprawdę bazarowe czyli strasznie świecąca satyna, ostre kolory i mnóstwo bezsensownych świecideł. Ale jeszcze się tam wybiorę i poszukam dokładniej:)
No a Centra Handlowe oczywiście też odwiedzę, tylko obawiam się że tak jak piszecie, nie ma jeszcze sezonu na sukienki. Wejdą dopiero na Sylwestra, studniówki itp. To samo z butami. Chciała bym nowe buty ale też nie ma w czym wybierac na razie. Masakra, mam tylko nadzieję że uda mi się kupic sukienkę w której będę się czuła naprawdę dobrze i seksownie.
Dziewczyny a proszę, pomóżcie mi w jednej kwestii. Czy jeśli była bym za druhnę to pasuje abym miała czarną sukienkę na to wesele czy nie za bardzo?? A jeśli nie była bym druhną to pasuje czarna??
Bo kompletnie się nie widzę w kolorowej kiecce:/
Podobają mi się też takie buty, czółenka w kolorze cielistym. nude, beżowym, coś takiego
http://www.google.pl/imgres?q=cz%C3%B3%C5%82enka+nude&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=wXCfrjD5qJLHtM:&imgrefurl=http://szafa.pl/c2543203-cieliste-szpilki-czolenka-nude-bezowe-39.html&docid=BExDLdj3dgfokM&w=572&h=396&ei=nzduTqiUBIjb4QTe5-HcBA&zoom=1&iact=rc&dur=332&page=1&tbnh=123&tbnw=164&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=84&ty=51&biw=1370&bih=611
Czy myślicie czy pasowały by do czarnej sukienki??
wogóle czarna sukienka była by w sam raz bo nie martwiła bym się o kolor butów a tak?? Kupię sukienkę kolorową i wtedy jakie buty?? tez kolorowe?? a gdzie takie znajdę:/
jezeli będziesz druchną, zapomnij o czarnej kiecce. Nie pasuje kompletnie,wyglądałabyś jak na pogrzebie.
Jak nie, to możesz założyc.
Szpilki ładne, pasują zarówno do czarnej kreacji, jak i o innym kolorze.
Gdy sukienka jest kolorowa, to stawiamy na bardziej stonowane dodatki.
Wczoraj byłam w kilku sklepach, między innymi w H&M, Reserved, Orsay, New Yorker, Mohito... ani jednej sukienki wieczorowej! W Orsayu była jedna która wpadła mi w oko ale czarna, a w czarnej jak pisałyście nie wypada isc w drużbie. No i mam problem. Nie chcę pierwszej lepszej sukienki, chcę się w niej czuc dobrze, modnie... A teraz to sama nie wiem gdzie kupię.
Więc nie pozostaje ci nic innego, jak przeszukać zasoby internetu . Może akurat trafisz na ładny model.. Jedynym minusem jest to, że jej nie przymierzysz, ale w razie czego, na większości aukcji można zwrócić towar
mam cztery sukienki na sprzedaż jak coś to piszcie
dziewczyny mam pytanie jakie rajstopy będą pasowały do łososiowej sukienki? niestety jako nowy uzytkownik nie moge wsawic linka ze zdjeciem do sukienki;/
Do łososiowej sukienki będą pasować cieliste bądź czarne rajstopy. Chyba że masz dodatki w jakimś innym kolorze, to wtedy możesz założyć rajstopy w kolorze tych dodatków
Do łososiowej sukienki będą pasować cieliste bądź czarne rajstopy. Chyba że masz dodatki w jakimś innym kolorze, to wtedy możesz założyć rajstopy w kolorze tych dodatków
dzięki tez myślałam o czarnych ale nie byłam pewna czy będą pasować:)
skoro jesteś niska to proponuje cos napewno przed kolanko bo długa sukienka jeszcze Cię "Skróci"
moze cos takiegomnie osobiscie taki krój bardzo odpowiada
Mi do gustu przypadła bardzo ta , pozdrowienia od strony męskiej
Do cielistej sukienki raczej założyłabym neutralne, cieliste rajstopy, a dodatki mogą być czarne. Też wybieram się w tym roku na wesele do znajomych, w dodatku mój mąż jest świadkiem i nie wiem w czym iść. Znalazłam taką sukienkę nieregulaminowy link , bo bardzo chciałam pójść w czymś długim ( zwykle noszę przed kolano i już mi się znudziły), ale nie wiem czy do nie jest trochę propozycja dla starszych kobiet... Jak myślicie, będę w niej wyglądać za poważnie?
Dokładnie do cielistej sukienki najlepiej wybrać takie same rajstopy. Bardzo ładna sukienka, podobną do niej widziałam nieregulaminowy link. Mają tam duży wybór, dodatkowo cena przystępna. Sukienki to kobiecy element garderoby, to niezależnie jaką będziesz miała na sobie z pewnością świetnie będziesz wyglądała.