Jakie są Wasze doświadczenia z pierścieniami/krążkami hormonalnymi (nuvarig, polaring,adaring). Ja przyjmuję tabletki, ale może warto zmienić metodę na pierścienie, bo jednak nie trzeba pamiętać o codziennym przyjmowaniu hormonów?
Jakie są Wasze doświadczenia z pierścieniami/krążkami hormonalnymi (nuvarig, polaring,adaring). Ja przyjmuję tabletki, ale może warto zmienić metodę na pierścienie, bo jednak nie trzeba pamiętać o codziennym przyjmowaniu hormonów?
Pierścienie hormonalne są bardzo wygodne, ale niestety często powodują uporczywe skutki uboczne.
Moja przyjaciółka stosuje i nic jej nie dolega, jak ja zaczęłam to tak puchły mi nogi i były bardzo opuchnięte, bolała mnie głowa i miałam zawroty, że zrezygnowałam z nich. Pamiętaj, że są jasne przeciwwskazania do stosowania poszczególnych metod - zerknij sobie do ulotek, znajdziesz je w necie + jak będziesz u ginekologa to porozmawiaj o wszystkich wątpliwościach i jasno powiedz o swoich preferencjach. Jeśli wygoda jest dla Ciebie ważna i wyniki badań (czynnik V leiden, gen protrobiny, morfologia, krzepliwość, hormony) są w porządku to śmiało możesz skorzystać z ringa ![]()
3 2019-08-19 13:36:51 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-19 15:02:02)
u mnie sprawdza się kapturek typu diafragma spam