Hostessa bez książeczki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Hostessa bez książeczki

Witam,
Otóż jutro pierwszy raz w życiu mam pracować jako hostessa przy degustacji kawy. Umowę mam już podpisaną, nie było tam nic wspomniane o książeczce, nikt mnie nie pytał czy ją mam. Dopiero dzisiaj po grzebaniu w Google okazało się, że bez posiadania książeczki mogą mnie nie wpuścić. Są ta fora z 2008 i nie wiem, czy cały czas tak jest.

Czy mogę ponieść jakieś kary za brak książeczki jeśli umowa jest już podpisana a nikt nie wspominał, że książeczka jest potrzebna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Hostessa bez książeczki

Jeśli nikt nie pytał to głowa spokojna. Idź normalnie jakbyś miała i zrób sobie badania w wolnym czasie i tyle. Możesz nawet powiedzieć że masz tylko nie możesz znaleźć.

3

Pracowałam kiedyś jako ankieter w markecie i nie chcieli mnie wpuścić bez książeczki, musiałam wypisać jakieś oświadczenie, że posiadam, ale to było dobre kilka lat temu.

4

Bez książeczki nie masz prawa zbliżać się do jedzenia. W przypadku jakiejkolwiek kontroli, płaci karę pracodawca. Jak pośwkadczysz nieprawdę to Ty też.

Lady Loka napisał/a:

Bez książeczki nie masz prawa zbliżać się do jedzenia. W przypadku jakiejkolwiek kontroli, płaci karę pracodawca. Jak pośwkadczysz nieprawdę to Ty też.

Czyli skoro pracodawca nic nie powiedział, że muszę mieć książeczkę, a do tego wniosku doszłam ja czytając forum, umowa podpisana, to mam zrezygnować przez brak książeczki?

6

Nie wiem gdzie tą degustację będziesz przeprowadzać, ale mało prawdopodobne, żeby ktokolwiek sprawdzał książeczkę przy wejściu. To powinien zrobić pracodawca przed podpisaniem umowy.
Jeśli w umowie nie ma nic o posiadaniu książeczki to niby z jakiego powodu miałabyś nie iść? W razie problemów poinformujesz, że nie zostałaś poinformowana o koniecznosci posiadania takiej książeczki i dalej niech sie martwi osoba, która Cię zatrudniła.
Latami pracowałam jako hostessa przy różnych degustacjach w różnych miejscach - nikt nigdy nie zapytał mnie o książeczkę. Tym bardziej nie żądał jej okazywania. Znaczy - w miejscach tych degustacji, bo przy podpisywaniu umowy to akurat było jednym z głównych wymagań.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, vinnga pocieszyłaś mnie. Rozmawiałam z dziewczyną z którą mam pracować, ona też nie ma książeczki, zapytałyśmy koordynatora i powiedział, że w tym sklepie nie jest potrzebna bo nigdy nie sprawdzają.

Vinnga, lub któraś z was która pracowała już jako hostessa mogłaby mi powiedzieć po ilu godzinach mniej więcej zaczynają boleć nogi? Niby kondycję mam dobrą, ale wiadomo że jednak jazda na rolkach od stania się różni. Czy praca jest ciężka? Czego mogę się spodziewać?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024