Zdrada, po tygodniu rozstanie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada, po tygodniu rozstanie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zdrada, po tygodniu rozstanie.

Na wstępie zaznaczę, że nie chcę was zanudzać, a jedynie porozmawiać.
Kilka słów wstępu:
Dziewczyna 19 lat, wychowywana bez ojca, lipiec 2018 poznanie przez internet od słowa do słowa i złapaliśmy wspólny język, jej poprzednie związki bardzo toksyczne, częste powroty, rozstania itd to tak kilka słów wstępu.. 

Zaczynaliśmy poznawać się coraz lepiej aż w końcu spotkaliśmy się, raz, drugi, trzeci no i zaiskrzyło jak to bywa, dziewczyna dawała oznaki, że jest bardzo zainteresowana, nie dawała się całować na pierwszych spotkaniach, co dawało efekt większego pożądania.. na czwartym spotkaniu udało się dopiąć swego.. w krótce pojawiły się inne bliższe czynności aż doszło do seksu.. i to tak trwało pół roku, było widać, że to może być to.. mówiła wiele razy, że w końcu trafiła normalnego chłopaka, że się zakochała (padło to pierwszy raz z jej strony po 2 miesiącach) wszystko było jak należy, potem pisanie w stylu, że chcę sobie ze mną życie ułożyć, że nie widzi świata poza mną itd aż przyszedł luty.. i odnowienie kontaktu z pato koleżanką.. od piwa do piwa i się zaprzyjaźniony na nowo, w między czasie przez nią poznała typa.. od słowa do słowa i zaczęła się z nim spotykać (ja widziałem pogorszenie relacji, ale się nie spodziewałem) gość 35 lat.. piwo, imprezy (Chyba jej to imponowało) no zaniedbała mnie tak, że widzieliśmy się raz na kilka/naście dni.

Z czasem zacząłem coś podejrzewać, więc zacząłem jeździć do miasta z 'nadzieją', że coś zauważę.. i niestety spotkałem ją z innym.. na początku mówiła, że to nie tak itd choć ja już wiedziałem.. przyjechałem na następny dzień i chciałem wyjaśnień to uciekła z domu i oczywiście do niego.. on wykorzystał sytuację i udawał, że ją dobrze rozumie, kupił..  no i stało się..

Następnego dnia miała wyrzuty sumienia, napisała do mnie, że musimy pogadać itd i że mnie bardzo przeprasza, ale zrobiła coś bardzo głupiego.. no i w poniedziałek spotkaliśmy sie i mi to wszystko powiedziała.. że od miesiąca mnie tylko okłamywała.. Popłakała się, powiedziała, że bardzo żałuje no
i uwierzyłem.. spotkaliśmy się raz jeszcze, ale nie było już tej chemii..  pisać też nic nie pisaliśmy właściwie.. jej mama stwierdziła, że ona tylko w łóżku leży i jest bez humoru, bardzo ją to wszystko boli.. i męczy co zrobiła.. powiedziała, że będzie się starać i tak mija 5 dni od tej rozmowy i dziś mi napisała, że ją męczy to i nie da rady tak.. próbowała, ale nie potrafi (5 dni to na pewno próbowanie po wyrządzeniu takiej krzywdy?). Spytałem czy te wszystkie słowa co mówiła czy to były puste słowa, napisała, że była wtedy szczera i mnie kochała.. zapytałem więc czy już mnie nie kochasz? Ucięła rozmowę mówiąc, że wszystko już mi napisała co chciała mi powiedzieć. Zapytałem drugi raz i tylko odczytała bez żadnej odpowiedzi.. mam pytanie, zdaje sobie sprawę, że jak emocje opadną to do mnie napisze, jest sens spróbować to naprawić? Trwało to tylko 8 miesięcy.. Ja mam wrażenie, że ją zbyt bardzo męczy fakt to co zrobiła.. i nie potrafi mi spojrzeć w oczy.. i że dalej coś do mnie czuje.. A u tamtego szukała to czego ja jej nie dawałem czyli wychodzenia gdzieś częściej poza mieszkanie, zakładam, że ona się mu żaliła, a on to wykorzystał przeciwko niej..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada, po tygodniu rozstanie.

Jeśli Ci nie przeszkadza, to że zdradziła i chcesz ją z powrotem, no to czemu nie? Wtedy jest sens z powrotem wchodzić w związek. Na razie z tego co napisałeś, to tylko Tobie zależy na tej relacji,  a ona z niej wyszła już jakiś czas temu. Wiesz, Twoja decyzja, tylko wejdź w to z otwartymi oczami: to jest dziewczyna, która cię okłamywała (i będzie to dalej robić), spotykałą się za twoimi plecami z innymi ( i dalej to będzie robić), poszła z innym do łóżka (nic nie świadczy o tym, ze więcej tego nie zrobi), no i generalnie jak już nabroiła, to leży w łóżku. To są jej decyzje i nie usprawiedliwiaj jej zachowania tym, że "on ją wykorzystał". Co to to nie. To były jej świadome decyzje - nie  da się nieświadomie z kimś pisać, spotykać się i doprowadzić do seksu. Takie były jej świadome wybory.

Jaki jest Twój świadomy wybór? Bierzesz taką dziewczynę, która takie podejmuje decyzje, czy jednak nie?

3

Tu jest problem właśnie, bo są uczucia z mojej strony i to dość duże.. ja wiem co zrobiła, ale jeśli by szczerze tego żałowała jestem wstanie wybaczyć.. tylko póki co ja milczę, zero kontaktu mimo, że kusi, wierzę, że jednak się nie odezwie i ułatwi mi to wszystko, a jeśli się odezwie to nie wiem sam co zrobić.. jak spróbować to na moich zasadach, zablokowała tamtego, napisała mi, że żałuję tego, wydaje mi się, że szczerze tego żałuję i przez to zrezygnowała ze mnie, bo nie może mi spojrzeć w oczy po tym co zrobiła, a jeśli nic się nie wydarzy w najbliższym czasie to trudno.. emocje opadną, uczucia odejdą to jak napisze to oleje to, na pewno koleżeńtwo czy przyjaźń nie wchodzi w grę, albo mam ją w stu % albo wcale.. no i w razie 'w' każda  krzywa akcja z jej strony to już pogodzenie się z tym i odpuszczenie emocjonalne.. dwa razy bym się nie dał przekonać do tego, druga szansa to maksymalnie co mógłbym dać..

4

Tylko że drugą szansę rozważa się wtedy, kiedy ktoś o nią prosi, i pokazuje, że zależy. A nie tak, jak ty to robisz: "skrzywdziłaś mnie, proszę proszę wróć, dam ci drugą szansę, weź ją, no weź". Nie wiem, ile Ty masz lat, ale ona ma 19, ma jeszcze duuuuużo dojrzewania i dorastania przed sobą. To jeszcze dziecko, i jak dziecko się zachowuje. Narobiła głupot, teraz się przestraszyła konsekwencji (ale pewnie jeszcze za mało... ciekawe, czy się zabezpieczyła, ciekawe, czy pomyśli o tym, żeby się przebadać, czy się czymś nie zaraziła, czy Ciebie czymś nie zarazi). Nawet jeśli jej wybaczysz, nie masz żadnej gwarancji, że ona tego nie zrobi ponownie, bo nawet konsekwencji ze swojego zachowania nie ma - ty już jej darowałeś, teraz tylko chcesz, żeby z Tobą była.

5

Zablokuj ją i uciekaj to bardzo niebezpieczny materiał na dziewczynę. Zostałeś oszukany, okłamany, zdradzony. Miej swoją godność i puść ją wolno tak jak ona sama się puściła. Już nigdy jej nie zaufasz.

6

Znaczy ona wyszła pierwsza z inicjatywą, napisała do mnie dzień po tym, że bardzo żałuję tego co zrobiła, że do niej to dotarło itd zablokowała tamtego typa, że wie, że nie będę chciał ją znać itd i napisała, że chcę się spotkać i szczerze porozmawiać i mi powiedziała to wszystko co zrobiła.. I spytała czy jej wybaczę to wszystko, więc stwierdziłem, że jestem wstanie, ale trzeba dużo pracy nad tym związkiem, bo ponownie zaufać jest ciężko, ale jest to możliwe.. no i tak za 3 dni spotkaliśmy się pierwszy raz od tej rozmowy było dość fajnie, oczywiście bez 'chemii', ale dobrze się rozmawiało.. a w sobotę stwierdziła, że chcę pogadać, napisałem jej, że mnie męczy ta niepewność i chciałbym wiedzieć, a nie czekać do jutra, więc mi to napisała wszystko... Tylko to jest taka dziewczyna, że jej mama mówi, że ona sobie nie radzi, nawet żaliła się, że chyba wpada w depresję po tym wszystkim.. popełniła błąd, ogromny błąd, ale to nie koniec świata jeszcze.. przy dużej pracy dałoby się to wszystko naprawić, ja pierwszy pisać nie zamierzam, ale w głębi serca liczę, że po prostu zacznie jej mnie brakować i sama napisze..  wiem, że jestem naiwny, ale wierzę w drugą szansę jak ktoś prosi, o trzeciej już nie ma mowy, jeśli zrobiłaby coś takiego ponownie.. wink

7 Ostatnio edytowany przez koksik2700 (2019-04-08 10:37:36)

Moja kobieta również mnie zdradziła. Po 7 latach związku. Wróciłem do domu, ona spakowana. Pytam o co chodzi? Wyprowadza się. Dogadaliśmy się, przeprosiła, wybaczyłem. 2 tygodnie później i tak się posypało, bo zdrada to było coś co przez 7 lat nie było nawet w stanie do wyobrazenia sobie nam obojgu. Dziewczyna potem popadła w imprezy, towarzystwo, duzo piła. Teraz się uspokoiła już, ale na tamten okres nie była sobą. Laski pieprzą różne głupoty, żeby się usprawiedliwiać same przed sobą. Z swojego doświadczenia napiszę tylko tyle, że jakbys posluchał mojej byłej w okresie rozstania, to miałbyś nadziei więcej jak największy optymista na świecie, ale to są puste słowa na ładowanie ich emocjonalnego bagna.

Rodzic zawsze będzie bronił córki i wybielał ją. A tak na prawdę zrobiła coś złego i wszyscy to wiedzą.

8

Właśnie jej mama jej wgl nie wybiela, nie wie do końca co zrobiła, ale jest zdecydowanie po mojej stronie. Widać to bardzo, że po tych wszystkich chłopakach co przeprowadziła, ja jestem najbardziej ogarnięty i jest w pełni za mną, tłumaczy jej, że lepszego chłopaka nie znajdzie itd choć nie wiem do końca, co jej córcia odjebała.. wie tylko, że spotykała się z innym, a czy coś robiła to tylko już jej domysły..

9

Pisanie o tym, że ktoś wybaczył albo chce wybaczyć nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Wybaczenie jest długim procesem.
Sekwencja zdarzeń powinna być następująca:
1. Ona zdaje sobie sprawę co zrobiła i próbuje zadośćuczynić krzywdy na każdym kroku, prosi o wybaczenie i o próbę budowy od nowa
2. Ty - jeśli będziesz mieć ochotę, ale przede wszystkim realne podstawy do tego aby spróbować wybaczyć informujesz ją, że możesz spróbować, niczego jednocześnie nie gwarantując.

Ona jednostronnie zakończyła ten związek nie pytając Cię o zdanie.
Przestrzegam jednak przed raptownym wybaczeniu i próbie zapomnienia ot tak, bo tego się po prostu nie da zrobić, należy przepracować to co się wydarzyło. Nie jest to praca łatwa i krótka, dlatego nielicznym się udaje. Balast zostaje do końca życia.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada, po tygodniu rozstanie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024