Mam dziewczynę, a myślę o innej i nie mogę przestać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mam dziewczynę, a myślę o innej i nie mogę przestać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez traveller (2019-03-27 12:47:43)

Temat: Mam dziewczynę, a myślę o innej i nie mogę przestać

Hej. Jestem facetem, ale potrzebuję się wygadać na pewien temat. Nie mam komu, a nawet jeśli to nie chcę z nikim o tym rozmawiać.

Na początku ważne streszczenie wydarzeń sprzed roku. Pomijając szczegóły, bo musiałbym się rozpisać, na przełomie marca/kwietnia między mną, a moją dziewczyną zrobiło się nieciekawie. Ona kogoś poznała, zaczęła flirtować, odkryłem w smsach dwuznaczne treści i po kłótni wyrzuciłem ją z mieszkania. Nie pamiętam dokładnie jak długo, ale przez następny (mniej/więcej) miesiąc widywaliśmy się raz w tygodniu. Nie zerwaliśmy, po prostu trwał pewien stan zawieszenia związku (dodam, że wtedy byliśmy już prawie 4 lata).

Na odreagowanie odświeżyłem stare znajomości wśród studenckiej ekipy i trochę poimprezowałem. Poznałem wtedy inną i tak, nie jestem bez winy, całowaliśmy się raz, ale nic poza tym. Oprócz tego zdążyliśmy się poznać na tyle dobrze i przegadać na wiele tematów, że mam chyba z tym problem.

Ostatecznie, z moją dziewczyną, z którą trwał stan zawieszenia pogodziłem się i jesteśmy nadal razem. Tamta druga poszła w "zapomnienie".

I to zapomnienie w cudzysłowie nie jest bez powodu. Może w czymś mi to pomoże jak napiszę szczerze, że zdążyłem się w tej drugiej zauroczyć. Mimo że nie poznałem jej na tyle dobrze, moja podświadomość uznała ją za "lepszą" partnerkę. Żeby nie być świnią postanowiłem twardo wyprzeć wspomnienia, ale się nie da. Co najgorsze nawet jeśli o tej drugiej nie myślę, to nachodzą mnie sny z jej udziałem. Sen, który do tej pory zrobił mi największy mętlik w głowie to ten, w którym śniła mi się moja przyszłość, znajdowałem się w salonie jakiegoś domu, a na kanapie z dziećmi byłą ta druga kobieta.

Brzydko napiszę, a tak chyba będzie jednak najłatwiej, że dziewczynę numer jeden kocham szczerze. Przyznam, rana się nie zagoiła i nie zagoi, więc trochę tej miłości "ubyło", ale nie chcę narobić bigosu. Podświadomość jednak dąży do tej "drugiej", kurde jak żyć, jak zapomnieć o sprawie. Mija już prawie rok, a mi nie przechodzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam dziewczynę, a myślę o innej i nie mogę przestać

zostaw obecną. Skoro rana się nie zagoiła, nie wybaczyłeś jej tak na 100% to nie ma sensu jej i tak męczyć. Nawet gdyby tej drugiej nie było, to nie ma sensu ten pierwszy związek.

3

Moim zdaniem powinieneś rozstać się z obecną partnerką i spróbować nawiązać kontakt z dziewczyną, o której nie potrafisz zapomnieć.

4 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-03-27 13:53:33)

Teraz dla równowagi niech dziewczyna Ciebie wyrzuci z mieszkania.
A tak serio to żeby nie być świnia należałoby rozwiązać tą sytuację a nie stać rozkrokiem między związkiem z jedną a marzeniami i wspomnieniami z drugą. Oboje zachowaliscie się między sobą nie fair więc albo musicie przepracowac to i puścić w niepamięć albo pozostaje się rozstać, tak ja to widzę przynajmniej. Może terapia dla par?

5

Pewnie terapia by się przydała.
A co do "tamtej" dziewczyny. To jest efekt nowości. Nie mieszkałeś z nią. Nie byłeś przy tym gdy miała okres, puszczała bąki i siedziała w łazience 1500 godzin przed wyjściem do pracy. Spotkaliście się na neutralnym gruncie i ona mogła się zaprezentować z najlepszej strony. Nie zdążyłeś się nią znudzić, za to zdążyłeś sobie wyrobić jakieś jej wyobrażenie i to Twoja wyobraźnia Cię do niej ciągnie. A ona może być całkiem inna. Więc nie ma co się odkochiwać i zapominać bo im intensywniej o tym myślisz tym jest to trudniejsze.

Najlepiej skup się na tym, co jest tu i teraz. Jeśli potrzebujecie z Twoją dziewczyną odświeżenia Waszego związku polecam kurs wspinaczkowy. Przeżyjecie coś razem, fajnie buduje się zaufanie do drugiej osoby.

6 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-03-27 15:50:21)

traveller napisał/a:

Brzydko napiszę, a tak chyba będzie jednak najłatwiej, że dziewczynę numer jeden kocham szczerze. Przyznam, rana się nie zagoiła i nie zagoi, więc trochę tej miłości "ubyło", ale nie chcę narobić bigosu. Podświadomość jednak dąży do tej "drugiej", kurde jak żyć, jak zapomnieć o sprawie. Mija już prawie rok, a mi nie przechodzi.

Brzydko piszesz, brzydko myślisz. Ohyda Już narobiłeś bigosu.
Jeszcze jako taki problem mógłbyś mieć, gdybyś był mężem/ojcem. A tak.... Ta twoja obecna jest TYLKO dziewczyną od chodzenia za rączkę, więc zerwać zawsze możesz. Przynajmniej nie męczyłbyś się w tym rozdwojeniu, nie musiałbyś przed nikim udawać "dobrego samopoczucia". Ale nie chcesz, bo tak ci wygodniej - oszukiwać panienkę. W końcu co tam, to tylko jakaś panienka.

A kochania są różne, może obecną darzysz miłosierdziem z własnej wygody.

Aha, gdybyś dowiedział się ze twoja obecna również doświadczyła symetrycznej sytuacji, to - jak można rozumieć - wg ciebie nie byłoby tematu, tak?
A nie, wyrzuciłeś ją z mieszkania. Patrzpan, jaki czad. smile

7

Kochasz szczerze? Jakbyś kochał to nie myślałbyś o innej. Moim zdaniem taki związek w ogóle nie ma sensu, ona nadszarpnęła Twoje zaufanie, Ty się interesujesz innymi. Po co się tak męczycie?

8

Jeszcze raz powtórzę. Obecną dziewczynę kocham szczerze i naprawdę. I nie, nie stoję w rozkroku między jedną, a drugą bo rok temu dokonałem właściwego wyboru i wybaczyłem dziewczynie, wróciliśmy do siebie. Gdybym nie kochał to kopnąłbym w tyłek bez zastanowienia i bawił się dalej.

Wiem, nic tej sytuacji nie usprawiedliwia. Hamuję się jak mogę, do tej drugiej nie odzywam się ani słowa, a jedynie ona raz napisała w pewnej sprawie i to by było na tyle. Nie wiem co jest ze mną nie tak hmm

traveller napisał/a:

Nie wiem co jest ze mną nie tak hmm

Nie wiesz? Jesteś ze swoją dziewczyną z braku laku. Nie kochasz jej. Ktoś kto kocha, nie zaprząta sobie myśli innymi.
Czegoś Ci w tym związku, albo dziewczynie brakuje i szukasz czegoś innego. Może nieświadomie, ale wmawiasz i sobie i nam, że kochasz szczerze...tja

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mam dziewczynę, a myślę o innej i nie mogę przestać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024