Nie chce kolejnego spotkania? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie chce kolejnego spotkania?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Nie chce kolejnego spotkania?

5 tygodni temu poznałam przez internet chłopaka. Spotkaliśmy się 2 tyg. później i nasza rozmowa średnio się kleila, ale to pewnie dlatego, że oboje potrzebowaliśmy czasu, żeby się otworzyć. On zaproponował każde z 2 spotkań, bo na kolejnym byliśmy wczoraj. Spotkanie było w mojej ocenie bardzo udane, będąc w kinie zaczepial moja dłoń, potem kolano - szukał kontaktu fizycznego. Potem poszliśmy do pubu. Od niepamiętnych czasów postanowiłam napić się piwa i akurat po tym fakcie zaczęły się moje aktualne dywagacje. Otóż chłopak ten patrzy na mnie w sposób wyjątkowy, uśmiecha się niemal nieustannie, interesuje się mną, moim życiem i dzieli się swoim, ale niewiele konkretów mówi. On wychodzi z założenia, że dziewczyna równiez powinna pokazywać chłopakowi swoje zainteresowanie, jeśli takie jest, a ja sie z tym zgadzam i tak zrobiłam. Jak wspomniałam - wczoraj raczej oboje bawiliśmy się dobrze, ale w pewnym momencie prosto z mostu zapytałam, czy on CHCE trzeciego spotkania. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, czy źle, ale on nic nie mówi, wahał się zaproszeniem mnie na drugie spotkanie, bo bal się odrzucenia. Trzecie spotkanie chciałam zainicjowac ja, ale nie odpowiedział mi, czy chce, mimo że fizycznie pokazywal swoje zainteresowanie moja osoba.

Pytania:
1. Czy popełniłam błąd, pytając go o chęć spotkania po raz trzeci? Dodam, że wczoraj rozmawialiśmy już bez skrępowania, bo bardziej się znalismy, więc ta rozmowa się kleila

2. Czy istnieje szansa, że go tym do siebie zniechecilam? Bardzo? hmm

3. Napisałam do niego wczoraj, czy dojechał bezpiecznie do domu i podziękowałam za spotkanie. Ja oczekiwałam odpowiedzi na pytanie, czy on chce się spotkać, ale jej nie uzyskałam. Jednocześnie powiedziałam mu, że denerwuje mnie postawa osób nieokreslonych. Być może teraz nie będzie chciał do mnie napisać, bo będzie się bał, że on nie spełnia moich oczekiwań. Czy zatem powinnam napisać coś jeszcze?

4. Jak odebralybyscie takie zachowanie chłopaka?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie chce kolejnego spotkania?

Dodam, że to taki typ chłopaka, że choćbym go zapytała, czy podobało mu się nasze wczorajsze spotkanie, to on i tak by nie odpowiedział (nawet, gdyby uważał je za udane).
O to mi chodzi, że on nic nie mówi i boi się cokolwiek zrobić.

3

Kamcia0301 napisał/a:

O to mi chodzi, że on nic nie mówi i boi się cokolwiek zrobić.

I takiego chłopaka potrzebujesz?

4

I takiego chłopaka potrzebujesz?

Hm. Myślę, że w  życiu jest zaradny, potrafi sporo zrobić, załatwić, ale po prostu obawia się mojej odpowiedzi albo upokorzenia się w moich oczach (cokolwiek to znaczy, bo w moich oczach nie da się upokorzyc, ale on najwidoczniej ma inne doświadczenie życiowe)

Nie znasz go jeszcze za dobrze więc nie zakładaj jaki jest a jaki nie jest, bo możesz się zdziwić. Zaufaj mi, znam takich nieboraczków co nieboraczkami wcale nie są, tylko wygodnie jest im takich strugać z wielu powodów.
Jedyny zgrzyt jaki tu widzę to być może to, że zasugerowałaś mu bycie nieokreślonym, co mogło go zaboleć w ego i podsunąć myśl, że jesteś na niego nagrzana i chcesz go usidlić. Ale na pewno to nikt nie wie jak on przetwarza dane. Po co się zastanawiać? Nie chce to nie chce.

6

Kamcia0301 napisał/a:

On wychodzi z założenia, że dziewczyna równiez powinna pokazywać chłopakowi swoje zainteresowanie, jeśli takie jest, a ja sie z tym zgadzam i tak zrobiłam. Jak wspomniałam - wczoraj raczej oboje bawiliśmy się dobrze, ale w pewnym momencie prosto z mostu zapytałam, czy on CHCE trzeciego spotkania.

Czyli wiesz że on oczekuje oznak zainteresowania i zamiast je okazać to pytasz go czy on chce? Nie lepiej by było jak byś powiedziała dobrze się z tobą bawię i chciała bym się jeszcze raz spotkać co ty na to? Bo takie pytanie czy on chce to on ma się zdeklarować a Ty jesteś na bezpiecznej pozycji.

Raczej go nie zniechęciłaś tylko dałaś do myślenia. Ja na twoim miejscu bym po prostu odczekał jakiś czas i nie wracał do tematu kolejnego spotkania zobaczył czy on poruszy temat.

7 Ostatnio edytowany przez Kamcia0301 (2019-03-03 13:26:59)

Czyli wiesz że on oczekuje oznak zainteresowania i zamiast je okazać to pytasz go czy on chce? Nie lepiej by było jak byś powiedziała dobrze się z tobą bawię i chciała bym się jeszcze raz spotkać co ty na to? Bo takie pytanie czy on chce to on ma się zdeklarować a Ty jesteś na bezpiecznej pozycji.

Raczej go nie zniechęciłaś tylko dałaś do myślenia. Ja na twoim miejscu bym po prostu odczekał jakiś czas i nie wracał do tematu kolejnego spotkania zobaczył czy on poruszy temat.

No właśnie ja mu powiedziałam, że bardzo dobrze mi się z nim rozmawia i że ma przyjemne spojrzenie. Chciałam zaproponować trzecie spotkanie, ale zamiast tego zapytałam go o jego chęć, bo przecież nie będziemy na drugim spotkaniu ustalać terminu kolejnego. Ja myślę w ten sposób.

Dziękuję za odpowiedzi smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie chce kolejnego spotkania?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024