Leonard napisał/a:Romans męża czy chłopaka? W jaki sposób się o nim dowiedziałaś? Jaką postawę na temat zdrady przyjmuje Twój partner?
Wróżenie z fusów zostawmy wróżbitom - jeśli chcesz pomocy, opisz ze szczegółami swoją sytuację 
Jestesmy malzenstwem 14 lat. Jego romans trwal ponad 4. 3 lata temu dowiedzialam sie, ze mnie zdradza ( zdrada fizyczna i emocjonalna), mielismy kryzys i niby zaczelo sie od zwierzania i rozmow. Kochanka mojego meza to wspolna kolezanka. Przed slubem mieli uklad fuck friends. Gldy dowiedzialam sie po raz pierwszy zbyt szybko wybaczylam i wiem teraz, ze zamiotlam problem pod dywan. Tak bardzo chcialam wierzyc, ze to byl blad i, ze on sie pogubil, ze wlasciwie procz kilku rozmow nie zrobilam nic. Nie mialam doswiadczenia, pomyslalam, ze na pewno drugi raz tego nie zrobi... Dwa tygodnie temu okazalo sie, ze romans trwal w najlepsze. ( mieszkamy za granica i nie widywali sie czesto, ale pisali i dzwonili prawie codziennie do siebie). Dowiedzialam sie od niej. Jakis czas temu zaczelam podejrzewac, ze cos jest na rzeczy, ale maz sie wypieral. Natomiast dwa tyg temu ona wyslala mu wiadomosc, ktora ja odczytalam. Robila mu wyrzuty, ze ja olewa. Od tego sie zaczelo, potem mi wyslala ich korespondencje, a on juz nie mial jak sie wypierac. Jego postawa w tej chwili jest chec ratowania malzenstwa. Podobno ja olewal od dawna i chcial skonczyc tak, zebym nigdy sie nie dowiedziala.
Ja nie wiem co czuje i czego chce. Nie moge wyjsc z letargu. Ciezko mi nawet wstac z lozka. Chcialabym umiec spojrzec z boku na te sytuacje i dowiedziec sie co czuje.