Internetowa znajomość z byłym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Internetowa znajomość z byłym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Internetowa znajomość z byłym

Witam,

Potrzebuję aby ktoś z boku ocenił moją sytuację. Jestem obecnie w trakcie rozwodu. Rozwód bardzo ciężki, z orzeczeniem o winie męża. Powód alkoholizm męża i przemoc. Od 1,5 roku trwają równolegle sprawy sądowe karne i rozwodowe. Niedawno na facebooku odezwał się do mnie były chłopak z nastoletnich czasów. Wtedy nie wyszło, bo byliśmy dziećmi. Ja miałam cel naukę, a on korzystał z młodości. Potem ożenił się, żona go zdradziła. Było to 15 lat temu. Od tamtej pory był w jednym związku i też go zdradziła. Od kilku lat sam i boi się zaufać kobiecie. Ja mam małe dziecko, mieszkam sama i radzę sobie całkiem dobrze bez męża. Pracuję, finansowo też niezależna i w zasadzie to nikogo nie szukam. "Były" tak go nazwijmy zaczepił mnie niedawno na facebooku, że pięknie wyglądam, że nic się nie zmieniłam. Pytał o męża. Na początku nie chciałam opowiadać całej historii. Z czasem przyznałam się  do rozwodu. On nadal inicjował wszystkie rozmowy, zaprosił do siebie, ale odmówiłam. Mówił, że buduje dom, że ma swój biznes, że żałuje że kiedyś nam nie wyszło. Codziennie pisał, czy wszystko dobrze, czy już wstałam, czy jadłam i tak dalej. Niby wszystko po koleżeńsku. Zbliżał się weekend, który miałam spędzić bez dziecka, bo tata miał zabrać do siebie. "Były" pisał w piątek i w sobotę. Zaczął dopytywać jak to naprawdę jest z tym rozwodem. W końcu napisałam mu prawdę, że mąż mnie bił, że demolował mieszkanie. On na to ze w takim razie mąż powinien mieć wyrok. Ze dziwi go że nie ograniczyli mu praw do dziecka, że pewnie sąd nie chce nam dać rozwodu. Odpisałam, że sąd czeka na wyrok karny i dlatego. Ale on zamilkł i zablokował mnie. Myślałam, że to jakaś pomyłka. Kiedyś napisał mi swój numer, zadzwoniłam a on odebrał. Zapytałam że chyba nie chcący mnie zablokował, a on że sprawdzi i że na razie. Rozłączył się. A potem przysłał SMSa, żeby na razie do niego nie dzwonić. I  od weekendu cisza. Zrobiło mi się przykro, pisał że ma duzo koleżanek, ja z niczym sie nie narzucałam. Pisałam po koleżensku. On pisał,że jestem piękna, że szkoda że nie da sie cofnąc czasu. Ze planuje ukonczyć dom i wziąć sie za siebie. Nie rozumiem, czemu nie mogę być nadal jego koleżanką? co zrobiłam nie tak? Szkoda mi tej znajomości, chciałam mieć przyjaciela. A tu taka niespodzianka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Internetowa znajomość z byłym

Cholerwa wie, chciał zobaczyć co u Ciebie, zobaczył, że cieńko i sobie odpuścił? Kto wie? Ty szukasz u niego pocieszenia? Ja bym od razu Cię zablokował przykładowo.

Do tej samej rzeki dwa razy się nie wchodzi.

Moja ocena z boku.

3

Ja nie szukam pocieszenia u nikogo. Sam zaczął pisać i dopytywać o szczegóły. A jak już wszystko ustalił to uciekł.

4

Nie to nie, nie narzucaj się, nie dopytuj. Masz swoje sprawy, radzisz sobie po ciężkich przejściach, więc nie daj się wytrącić z równowagi facetowi, który albo nie wie czego chce, albo nie jest z tobą szczery (bo niby jak rozumieć polecenie, żeby nie dzwonić?)

Dupek się wystraszył, że twój przemocowiec jeszcze tyłek mu skroi smile
A on zapewne chciał tylko przelotnego sexu.
Nie ma co żałować, ale niesmak pozostał.

6

Poker napisał/a:

Cholerwa wie, chciał zobaczyć co u Ciebie, zobaczył, że cieńko i sobie odpuścił? Kto wie? Ty szukasz u niego pocieszenia? Ja bym od razu Cię zablokował przykładowo.

Moja ocena z boku.

Nigdy nie wejdziesz do tej samej rzeki (zauważ).

7

Może on dalej "korzysta z młodości", a historyjka, którą Ci opowiedział o swoim dotychczasowym życiu nie była całkiem prawdziwa. Zobaczył u Ciebie problemy to się wycofał.

8 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-01-14 14:13:15)

Pewnie liczył na luźną znajomość bez zobowiązań, może opartą na seksie, ale wystraszyła go Twoja obecna sytuacja rodzinna. Olej.

9

Cyngli napisał/a:

Pewnie liczył na luźną znajomość bez zobowiązań, może opartą na seksie, ale wystraszyła go Twoja obecna sytuacja rodzinna. Olej.

Pewnie ciągle ją widzi "w tych warkoczykach" wink Zebrało go na sentymenty. A tu się okazało, że to już całkiem inny matrix.

10

Misinx napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Pewnie ciągle ją widzi "w tych warkoczykach" wink Zebrało go na sentymenty. A tu się okazało, że to już całkiem inny matrix.

Pewnie, że mogło tak być.

11

Poker napisał/a:

Moja ocena z boku.

Z tym że sam gamoń zagaił....

12

Może chciał łatwego seksu ale nie chciałaś do niego przyjechać a jak poznał jak skomplikowane masz życie to nie chciał się w to wpakować. Bo co innego mały romansik z byłą miłością a co innego pakować się w relację z matką z dzieckiem co nie uregulowała rozwodu.

Może chciał z Tobą stworzyć jakąś relację może związek. Tyle że jak mu zaczęłaś opowiadać o mężu to wydałaś się po prostu niewiarygodna. Bo z jednej strony on taki zły bił i tak dalej a z drugiej nie ma wyroku i oddajesz pod jego opiekę swoje dziecko. Pomyślał że kręcisz że jak nie ma rozwodu i nie wiadomo kiedy będzie to po prostu zrezygnował.

13

W sumie to nawet lepiej wyszlo, facet jest po prostu dupkiem i dobrze, ze nie zmarnowal ci wiecej czasu.

14 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-01-20 01:16:52)

Ewidentnie szukał rozrywki - a czemu by nie poszukać u kobiety, którą dobrze znał, więc była (teoretycznie) "bezpieczną opcją".
Ale zobaczył, że to skomplikowane bardziej jak statusy na facebooku.
Gdyby chciał czegoś poważnego (w tym przyjaźni), ale wystraszył się twojej sytuacji rodzinnej, to nie zrywałby z tobą kontaktu w tak niedojrzały, wręcz chamski sposób. Przynajmniej coś by wyjaśnił.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Internetowa znajomość z byłym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024