Witajcie, przeczytałem regulamin po rejestracji, wcześniej nie widziałem ograniczenia dla niepełnoletnich. Będę uważać na wszystkie punkty regulaminu, ale podałem informację, możecie mnie zbanować jeśli macie obawy co do zachowania osób w takim wieku.
Mam kłopot z rodzicami dziewczyny, są niezadowoleni z powodu związku. Mam zawsze dylemat, czy zobaczyć się z nią i narazić na kłótnie, czy zrezygnować ze spotkania na żywo, i wtedy miałaby spokój. Ona choruje na anemię, do tego ma gorączkę, chciała zobaczyć się na mieście, u niej w mieszkaniu nie możemy bo reakcja byłaby jeszcze gorsza. Gdy powiedziałem na temat choroby, ona poczuła się jakbym był razem z rodzicami przeciwko niej, była smutna bo chciała być razem i przytulić się, a inne rzeczy nie mają znaczenia. Tylko że nie powinna wychodzić teraz z domu, skutki mogłyby być jeszcze gorsze, jak zapalenie oskrzeli. Ona ma 23 lata, myślę że ma trochę racji, ale to raczej są obawy rodziców o córkę, nie zła wola. Na pewno są lepsze rozwiązania niż buntowanie się i stawianie na swoim sądząc że oni są przeciwko. W dalekiej przyszłości konflikty w rodzinie nie byłyby niczym dobrym. Nie wiem co jest lepsze, czy częstsze spotkania i pogorszenie kontaktów z rodzicami, czy rzadsze bycie razem i mniej kłótni. Może macie dobre pomysły jak postępować, chętnie przyjmę krytykę żeby wiedzieć, co mogę zrobić lepiej.