Dziewczna ciągle chce się spotykać, mimo że nie jesteśmy parą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczna ciągle chce się spotykać, mimo że nie jesteśmy parą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Dziewczna ciągle chce się spotykać, mimo że nie jesteśmy parą

Witam, od kilku tygodni spotykam się z jedną dziewczyną, ona ma 20 lat, ja 28. Tak naprawdę ciężko określić naszą relację, bo bardziej ma charakter koleżeński. Byliśmy kilka razy w restauracji, oraz kinie. Dobrze nam się spędza czas ale podczas tych spotkań nawet nie trzymaliśmy się za rękę a co dopiero mówić o pocałunku, nasza relacja w spotkaniach na żywo bardziej przypomina dwójkę znajomych, sam też nie chce ją pocałować lub przytulić bo wydaje mi się że nie ma na to ochoty.

Z początku wydawało mi się że ok, to będziemy się od czasu do czasu spotykać jak kolega z koleżanką, i tyle, jednak ona cały czas che smsować, oraz spotykać się, i ciągle wypytuje czy pójdziemy gdzieś do restauracji, klubu czy do kina, a ostatnio pyta czy pójdziemy do galerii.

Trochę się czuje wykorzystywany i naciągany na kasę, bo ciągle mnie gdzieś wyciąga na wyjścia, a tak naprawdę nie jesteśmy razem.

Co ciekawe, ostatnio zaprosiła mnie na obiad do swojego domu, gdzie będą jej rodzice.

Kompletnie nie rozumiem o co chodzi w tym wszystkim, a też nie mam takiej potrzeby aby się z nią widywać codziennie, gdzieś wychodzić itp skoro nasza relacja tak wygląda.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczna ciągle chce się spotykać, mimo że nie jesteśmy parą

28 lat, to już wiek, gdy nastolatkiem się być dawno przestało.
Spotykasz się z młodziutką kobietą, chadzasz z nią do kina itd.
Ona zaprasza Cię do domu rodzinnego na obiad?
Warto byłoby zapytać ją, nim do tego dojdzie, czy w jej mniemaniu jesteście tylko zwykłymi znajomymi, czy parą jednak?
Bo mnie się wydaje, że robiłeś dotąd z siebie wczoraj urodzonego dopiero, a dziewczę, jak sądzę, postanowiło z tego tytułu, wziąć Wasze sprawy w swoje ręce. smile

3 Ostatnio edytowany przez Tajemnicza9715 (2018-12-01 02:18:49)

Jedna możliwość: jest zakochana, tylko to ukrywa, a w rzeczywistości chciałaby czegoś więcej.
Druga możliwość: taki typ człowieka, że w ten sposób chce zbudować z Tobą relację, niekoniecznie opartą na miłości, ale na koleżeństwie/przyjaźni - owszem. Relacje z dziewczynami właśnie takie są - częste spotkania, dużo rozmów. Jakiś czas temu, przez parę dni była u mnie w rodzinnym mieście koleżanka z miasta, gdzie studiuję. Byłyśmy ze sobą niemalże 24h/dobę. Wróciłyśmy do miasta studiowania. Kolejny dzień-zajęcia. Urwałyśmy się ze zbędnego wykładu, by coś zjeść i kiedy chciałam już iść do domu i wykorzystać czas, by się pouczyć, ona była na mnie zła, że poszłam mimo, że spędziłyśmy ze sobą parę dni. Często też wyciąga mnie po różnych barach/restauracjach/kawiarniach.

Jestem w jej wieku, więc w teorii też łatwiej jest mi wejść w jej rolę i zobaczyć to z jej perspektywy.

4

nowy44 napisał/a:

sam też nie chce ją pocałować lub przytulić bo wydaje mi się że nie ma na to ochoty.

Tu widzę sprzeczność..  dziewczyna daje Ci wiele znaków że jest Tobą zainteresowaną poważnie, ciągle potrzebuje kontaktu z Tobą, chce się spotykać, mało żeby widzieć czy chce z Tobą byc? To chyba jednak oznacza że na te czułość i pocałunek ma ochotę.

nowy44 napisał/a:

ona cały czas che smsować, oraz spotykać się, i ciągle wypytuje czy pójdziemy gdzieś do restauracji, klubu czy do kina, a ostatnio pyta czy pójdziemy do galerii.

Tu potwierdza że chce bliskości z Tobą poprzeć swoje zachowanie..

nowy44 napisał/a:

Trochę się czuje wykorzystywany i naciągany na kasę, bo ciągle mnie gdzieś wyciąga na wyjścia, a tak naprawdę nie jesteśmy razem.

W jakim sensie wykorzystywany? Czy Ty płacisz za każde wasze wyjście?

5 Ostatnio edytowany przez nowy44 (2018-12-01 12:23:19)

Ewa9095 Po prostu chciałbym ja decydować i wychodzić z inicjatywą kiedy gdzie wyjdziemy (też sam ją zapraszałem), a czasami nie mam ochoty się z nikim w dany dzień spotykać kiedy jestem po całym dniu pracy, bo też mam swoje inne obowiązki.

A takie wypytywanie się cały czas przez nią czy pójdziemy do tej i tej restauracji czy gdzieś indziej trochę mnie odpycha od niej hmm, bo to ja chce decydować o tym.
Nawet nie byliśmy na żadnym spacerze.

Przez to trochę się czuje jak ten "wujek" który podwiezie, weźmie gdzieś, odwiezie do domu i tyle hmm , przez co mam wrażenie że chce się spotykać ze względu na te "atrakcje". Tu nie chodzi o kasę, tylko czuję się jak by to był główny argument dlaczego się spotyka ze mną, a ja nie szukam takiej osoby która jest z kimś tylko ze względu na pieniądze.

Odpowiadając na pytanie nigdy nie proponowała że za coś zapłaci. Oczywiście nie pozwoliłbym na to żeby ona płaciła.

6

Wiec odmawiaj zaproszeń, nie bądź jak bezwładna masa

nowy44 napisał/a:

Tu nie chodzi o kasę, tylko czuję się jak by to był główny argument dlaczego się spotyka ze mną, a ja nie szukam takiej osoby która jest z kimś tylko ze względu na pieniądze.

To powiedz następnym razem, że chwilowo jesteś bez kasy, więc proponujesz spacer. I wszystko będzie wiadomo.

8 Ostatnio edytowany przez Makigigi (2018-12-01 13:04:15)

28 lat i nie umiesz postawić sprawy jasno? No chyba, że to tobie chodzi o czerpanie profitów ze spotkań z małolatą, ale żeby sobie za dużo nie myślała.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczna ciągle chce się spotykać, mimo że nie jesteśmy parą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024