Poznałem dziewczynę, ona ma faceta ale kocha też mnie. POMOCY! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznałem dziewczynę, ona ma faceta ale kocha też mnie. POMOCY!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Poznałem dziewczynę, ona ma faceta ale kocha też mnie. POMOCY!

Cześć,
Chciałbym z Wami podzielić się bardzo ważny dla mnie tematem. Od dłuższego czasu nie wiem co mam zrobić. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Otóż.. 5 miesięcy temu poznałem dziewczynę, którą gdy zobaczyłem od razu coś poczułem, oczywiście było to zauroczenie. Poznaliśmy się na tyle ciekawy sposób, że po prostu jedno i drugie się spojrzało na siebie. Potem oczywiście ja zagadałem, zaczeliśmy rozmawiać.. Jest to dziewczyna, która jest w związku już 6 lat... Ja byłem tak zauroczony, że i tak próbowałem kontaktu z nią.. Spotykaliśmy się pratkycznie codzienie przez 2 tyg, piliśmy kawy, herbaty, byliśmy nawet w kinie. Zaproponowałem jej wyjazd nad jezioro ze znajomymi na dwa dni.. Z początku nie chciała jechać, ale skoro jadą też znajomi, to jednak też pojechała.. Potem okazało się, że Ci znajomi jednak nie jadą nad jezioro i wyszło, że jedzie tylko ja i ona, była zdziwiona,  ale jednak pojechaliśmy. Rozpakowaliśmy się, pokazałem jej piękną panoramę miasteczka, potem przyszliśmy do naszego "domku" i zaczeliśmy pić, około godziny 18:00. .. Naprawdę nie wiedziałem, że to się wydarzy, ale zaczęliśmy się całować, miziać, a potem w końcu wylądowaliśmy w łóżku i zrobiliśmy to 2 razy pod wpływem alkoholu. Rano wstaliśmy i ona widać było trochę załowała tego co się wydarzyło, ale jednak rozmawialiśmy i zaczęliśmy kolejny dzień, potem wieczorem też piliśmy i powtórzyliśmy to samo co dnia poprzedniego czyli też wylądowalismy razem w łóżku. Jej po czasie też zaczęło na mnie zależeć, mówiła że tęskni, spotykaliśmy się potem przez następne tygodnie ona zdradzała go zemną robiliśmy to bardzo często. Seks był wyśmienity. Czuliśmy się razem cały czas wspaniale, mówi mi że jestem takim facetem jakiego zawsze chciała mieć... Po 2 miesiącach zakochałem się, wyrzuciłem z siebie wszystko i powiedziałem jej co do niej czuje i jak bardzo ją kocham, nie była zdziwiona bo było widać, jak bardzo mi zależy i że się staram. Miesiąc później ona powiedziała mi to samo, wyznała mi swoją miłość i powiedziała mi pierwszy raz że mnie kocha. Rozmawiamy przez telefon codziennie, spotykamy się co drugi dzień, ona przyjeżdża do mnie na noc i razem sypiamy, zachowujemy się jakbyśmy byli w prawdziwym związku. Mówimy sobie to magiczne "kocham Cie" i jest naprawdę super.. Ale jest jeden problem - Ona ma faceta, z którym jest 6 lat i nie potrafi mu powiedzieć, że go zdradziła, spotyka się również z nim.. Nie potrafi też go zostawić, kocha nas obu. Nie potrafi nikogo z nas wybrać, próbowałem z nią rozmawiać, próbowałem coś zrobić, żeby wybrała, ale oczywiście nic na siłe. Strasznie mi źle z tym, że ona spotyyka się też z nim - chociaż wiedziałem w co się pakuje... Ona mówiła, że jego też kocha i nie potrafi go zostawić, a jak spytałem co zemną to powiedziała, że nie wyobraża sobie życia beze mnie i że nie potrafi wybrać nikogo z nas, bo kocha nas obu..  Co ja mam zrobić? Kocham ją nad życie, jestem strasznie zakochany i bardzo mi zależy, jestem w stanie zrobić dla niej wszystko. - Mamy po 22 lata. Bardzo proszę o pomoc. Strasznie cierpię jak ona z nim spędza czas, ale nie potrafie tego skończyć, bo ją kocham - Chce z nią być, ale ona nie potrafi wybrać hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznałem dziewczynę, ona ma faceta ale kocha też mnie. POMOCY!

Słuchaj, Endrju... Zawsze możesz tworzyć z nią związek poliamoryczny. Jeśli nie chcesz, to pozostaje Ci kopnąć ja w d... Nie przetłumaczysz dziewczynie, jej taki stan rzeczy pasuje- ma dwóch jeleni, żyć nie umierać. Cierpliwym czekaniem i godzeniem się na bycie drugim- nic nie zdziałasz. Inna sprawa: załóżmy, że jakimś cudem zdecyduje się na Ciebie. A po jakimś czasie znowu kogoś poznać i będzie tak funkcjonować na dwa fronty. Oczywiście bez Twojej wiedzy.

3

evalougo ma rację - albo wszystko transparentnie i wtedy jej chłopak też o wszystkim wie... Albo wycofać się rakiem z relacji. Dziewczyna mimowolnie wykorzystuje obu z was... Albo może świadomie. Kto ją tam wie.

4

Daj jej ultimatum albo decyduje się z którym chce być i wybiera jednego z Was chyba że chcesz żyć jako ten drugi ,na pewno to jest bardzo bolesne gdy wiesz że ktoś kogo kochasz jest kimś innym musisz zrobić jakiś krok do przodu bo im dłużej to ciągniesz jeszcze bardziej się zadręczasz .Lepiej żeby podjeła decyzje albo w jedną albo w drugą stronę bo tak nie wiesz w jakim kierunku iść...

5

Problem w tym, że ona kupiła mieszkanie z tym facetem, ale jeszcze go nie ukończyła.. - Ona też boi się opini rodziny, bo pożyczyła od nich pieniądze na ten dom. I nie wie co im wszystkim powiedzieć. Powiedziała mi, że mam jej dać czas, żeby się w nim odkochała, ale i tak się z nim spotyka, była ostatnio z nim na jakimś koncercie, u znajomych na kawie, spotykają się wieczorami, jeżdza na zakupy do nowego mieszkania.. Co ja mam robić, jestem strasznei zakochany...

6

Szukaj dziewczyny. A z tą nie zrywaj na razie.

7

Pomijając wątek higieniczno romantyczny (jak się czujesz kiedy jej dotykasz wiedząc, że przed chwilą skończył w niej inny...)
to jak ty sobie wyobrażasz waszą ewentualną przyszłość? Pytam czysto hipotetycznie, zakładając że wybierze ciebie.
Ile czasu myślisz być dla niej tym jedynym? Ile czasu może minąć jak zaczniesz się zastanawiać z kim pisze, gdzie wychodzi?
Ja jako gość w średnim wieku (mój starszy syn ma tyle lat co ty) mogę ci powiedzieć tylko tyle, że robisz sobie wielką krzywdę
rozpoczynając dorosłe życie od wikłania się w trójkąty z jakimiś puszczalskimi szmatami, które tylko zryją ci psychikę.
Na świecie żyje 11 miliardów ludzi, więc nie mów mi kur*a, że w twoim wieku tak ciężko znaleźć sobie normalną dziewczynę.

8

Ona z nim tego nie robi, ostatnio zrobiła to z nim 2 miesiące temu... Nie potrafię przestać jej kochać, chciałbym przestać cierpieć. Kocham ją i wiem, że to uczucie jest bardzo silne.. Nie wiem co robić.. Nigdy na niczym i na nikim mi tak nie zależało..

9

Powiem tak anderstud ujął właściwie wszystko ..
Wiesz jaką jest jej największą wadą? Brak wierności.. nawet jeżeli wybierze Ciebie za 6 lat wplącze się w inną nową znajomość pełna uniesień.
Odpuść.

10

Ty jesteś blisko, to czujesz, czy naprawdę chce z tamtym zerwać, czy to tylko wymówki, by nie tracić relacji z Tobą.
W każdym razie nie pasuje Ci ten układ- cierpisz. Zauważ, ze Ona tam organizuje sobie życie- a Ty co właściwie chcesz? Poważnego związku- z mieszkaniem razem, czy po prostu drażni Cię, że ma z kimś jeszcze seks, a gdyby nie miała, to co jest- czyli wyznania miłości, spotkania, seks by wystaczyło.
Chciałbyś ją na żonę? matkę dzieci? Bo tamten chyba chce- może pokój dziecinny urządzają.
Jeśli te drugie opcje Cię nie interesują i nie masz nic do zaoferowania, to zachłanny jesteś i dziecinny.
Jeśli myślisz o życiu z nią, takim jak napisałam- to przedstaw jej jak to widzisz- konkretny termin na zamknięcie tamtej relacji daj.
A teraz przemyśl to na trzeźwo. Płakanie Taaaakiiii jestem zakochany, to za mało.

11

Aha, ona dawno z nim tego nie robiła... I wiesz to oczywiście od niej?

12 Ostatnio edytowany przez paslawek (2018-11-23 19:48:08)

Endrju1556 napisał/a:

Ona z nim tego nie robi, ostatnio zrobiła to z nim 2 miesiące temu... Nie potrafię przestać jej kochać, chciałbym przestać cierpieć. Kocham ją i wiem, że to uczucie jest bardzo silne.. Nie wiem co robić.. Nigdy na niczym i na nikim mi tak nie zależało..

i "na głowie kwietny ma wianek w ręku zielony badylek"
Człowieku obudź się, albo jak chcesz fruwać to fruwaj .
Masz prawo do własnych guzów na swojej głowie- przywilej młodości cenne doświadczenie.
Tylko do bólu przewidywalne

13

Ona dawno z nim tego nie robiła- ło matko święta. Ty patrzysz i nie widzisz. Masz przed sobą dziewczynę, która kogoś zdradza i nic ci to nie mówi? Przecież to zwykła młoda puszczalska. Za jakiś czas tobie zrobi dokładnie to samo, co dzisiaj robi temu swojemu facetowi, a zresztą i dzisiaj juz ci to robi, bo ja w zyciu nie uwierzę w to, że z tamtym nie chodzi do lóżka. Módl się, żeby nie wybrała ciebie, bo znajdziesz się w okropnej sytuacji, chociaż dzisiaj wydaje ci się, że złapałbyś pana Boga za nogi. I co to znaczy, że ona ma wybrać? To znaczy, że ty jesteś jakimś towarem na półce sklepowej? Zacznij się chłopaku szanować.

14 Ostatnio edytowany przez ronnypaua (2018-11-24 13:37:10)

Gary napisał/a:

Szukaj dziewczyny. A z tą nie zrywaj na razie.

I to jest właśnie najlepsza rada. Ale rozwinę dlaczego tak uważam.

Kochanka autora ma obecnie wygodna sytuacje tak jak tutaj wielu komentujących zauważyło. Ma dwóch facetów i nie musi wybierać między nimi. Jeśli autor zacznie szukać sobie dziewczyny (do czego ma przecież prawo bo jego kochanka nie jest tylko z nim) to wtedy jej może zacząć bardziej zależeć i mieć motywację do jakiegoś działania, bo może stracić autora.

Z drugiej strony laska jest słabą opcją jak zauważyliście więc nowy obiekt zainteresowań może pomóc autorowi uświadomić sobie, że nie ma co się tak napalać skoro może zacząć związek z wolna niezdradzającą dziewczyną.

A czemu nie zrywać? Bo po pierwsze ma w chwili obecnej seks. A to zawsze jakaś wartość dodana. A do tego może być mu trudno skoro jest tak zakochany.

15 Ostatnio edytowany przez anderstud (2018-11-24 12:10:33)

ronnypaua napisał/a:

A czemu nie zrywać? Bo po pierwsze ma w chwili obecnej seks. A to zawsze jakaś wartość dodana.

Jak na przykład syfilis albo aids.

Albo wychowywanie i łożenie na bękarta, którego za chwilę mu wmówi, że to jego, bo z tamtym przecież nie sypia.
Z litości nie zapytam po co z nim w takim razie jeszcze jest, bo już mnie oczy bolą od czytania tych farmazonów.

16

niezła zawodniczka z tej twojej kochliwej "dziewczyny" smile
jak ktoś się rozsmakuje w takim podwójnym życiu i lubi ten dreszczyk emocji towarzyszący ciągnięciu dwóch związków jednoczesnie to raczej nie liczyłabym na zdrową relację z taką osobą w przyszłosci.

17 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-11-24 16:19:52)

anderstud napisał/a:
ronnypaua napisał/a:

A czemu nie zrywać? Bo po pierwsze ma w chwili obecnej seks. A to zawsze jakaś wartość dodana.

Jak na przykład syfilis albo aids.

Albo wychowywanie i łożenie na bękarta, .

Ech... zazwyczaj mądrze piszesz, ale czasami ... aż nie chce komentować. "Piękna" wizja seksu... sad

Moja rada była dobra, krótka, treściwa.
Nie bedę rozwijał dlaczego, bo kolega za mnie to zrobił.
Autor albo się zastosuje, albo nie zastosuje.
Jak widać on tego nie rozumie, bo ma celownik tylko na tę jedną jedyną na świecie kobietę nastawiony.
Ona mu mówi, aby dał jej czas... a on analizuje czy penis jej chłopaka wchodził w jej mokrą cipkę, noo... może mniej mokrą, albo po prostu trzeba było dać żelu, a ona ma z nim seks, bo nie chce go ranić, albo czy jadają razem kolacje w dobrej lub mniej dobrej atmosferze.

W takim razie moja rada numer dwa:      możesz cierpieć autorze, a za pół roku przeczytaj ten swój wątek od początku, bo może wtedy nieco optyka się wyostrzy, a sytuacja wyklaruje.

Pozostaję przy swoim zdaniu -- nie zrywaj z nią, szukaj dziewczyny.

18

Yhh co to za dziewczyna która jest w związku 6 lat i lata z boczniakiem, pomyśl jak będzie czuł się jej partner jak wszystko wyjdzie na jaw, a w końcu wyjdzie uwierz. Po co chcesz się wiązać z osoba o dwóch twarzach ? Nie potrafi wybrać i normalnie skończyć poprzedniego związku to kopnij ja w dup* tak żeby czuła przez tydzień albo dłużej. Zasada jest jedna i prosta chcesz stworzyć z kimś związek kończysz poprzedni i tyle. To jest normalne podejście do sprawy. A ona ? kłamie, oszukuje, zdradza brak jakiej kol-wiek empatii wobec obecnego partnera jak wyjdzie prawda na jaw i jeszcze czerpie korzyści z obecnej sytuacji. Wchodzie w związek z taką osoba to śliski temat, jest bardzo ale to bardzo duże prawdopodobieństwo ze kiedyś ty skończysz tak jak jej obecny partner.

Odstaw uczucia na bok i zacznij logicznie myśleć wink bo to co tu wypisujesz to jest słodkie pieprzenie, ona ma partnera z którym tworzy związek od 6 lat,  pobudka.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznałem dziewczynę, ona ma faceta ale kocha też mnie. POMOCY!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024