Prośba o chłodną ocenę sytuacji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o chłodną ocenę sytuacji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Prośba o chłodną ocenę sytuacji

Witajcie smile

Liczę na Waszą pomoc ponieważ mam problemy z kobietą, która mi się bardzo spodobała zarówno z charakteru jak i fizycznie.

Więc chodzi o koleżankę z pracy (tak wiem to najgorsze co może być tworzyć relację w pracy, tego proszę nie oceniać tongue). Ona wie, że chciałbym stworzyć z nią coś więcej jednak od 5 lat nie była w związku i jak mówi ona potrzebuje dużo czasu żeby się do kogoś przekonać. Spotykamy się ale to nie są randki. Były już propozycje spotkania na randce z mojej strony ale ona ciągle próbuje to odwlec w czasie, nie wiem dlaczego.

Z jednej strony wydaje się zainteresowana mną, sama potrafi wyjść z inicjatywą spotkania jest też świadoma, że ja nie chcę zwykłej koleżeńskiej relacji. A z drugiej strony dlaczego nie chce wybrać się na randkę ? Dla mnie to nie logiczne trochę. Chyba, że jest typową atencjuszką.

Nie chcę zagłaskać przysłowiowego kota, nie chciałbym też żeby z jakiejś litości w końcu się zgodziła. Jak myślicie powinienem dalej "walczyć" o nią ? Czy odpuścić tą znajomość żeby nie cierpieć ? Regularnie na spotkania (1-2 razy w tygodniu) wychodzimy od jakiegoś miesiąca, plus pracujemy wspólnie i ogólnie znamy się od 3 miesięcy.

Będę wdzięczny za rady smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prośba o chłodną ocenę sytuacji

Obstawiałabym, że po prostu nie chce Ci powiedzieć wprost, że nie chce być z Tobą w związku.
Tyle.

3

Lady Loka napisał/a:

Obstawiałabym, że po prostu nie chce Ci powiedzieć wprost, że nie chce być z Tobą w związku.
Tyle.

Wiec po co sie ze mna spotyka po pracy znajac sytuacje ? A sama potrafi spotkanie zaproponowac czy odezwac sie po pracy (zadzwonic/napisac smsa)

4

Fifaczek napisał/a:

Ona wie, że chciałbym stworzyć z nią coś więcej jednak od 5 lat nie była w związku i jak mówi ona potrzebuje dużo czasu żeby się do kogoś przekonać. Spotykamy się ale to nie są randki. Były już propozycje spotkania na randce z mojej strony ale ona ciągle próbuje to odwlec w czasie, nie wiem dlaczego.

Odwleka to w czasie, ponieważ nie chce iść z Tobą na randkę.

Fifaczek napisał/a:

Z jednej strony wydaje się zainteresowana mną, sama potrafi wyjść z inicjatywą spotkania jest też świadoma, że ja nie chcę zwykłej koleżeńskiej relacji.

Być może chce Cię lepiej poznać, zanim zdecyduje się na krok w kierunku związku. Równie dobrze może chcieć jedynie ciekawie spędzić czas i pozostać na etapie relacji koleżeńskiej.

Fifaczek napisał/a:

Jak myślicie powinienem dalej "walczyć" o nią?

Na Twoim miejscu odpuściłabym wywieranie na niej presji i proponowanie randek. Jeśli sprawia Ci to przyjemność, możesz nadal się z nią spotykać, ale już bez ciśnienia na związek. Jeśli dziewczyna mówi prawdę, to może po dłuższym czasie się do Ciebie przekona. Jeśli nie, to trudno, nic nie stracisz. Nie epatuj tym, że bardzo Ci zależy. Miesiąc to jeszcze bardzo krótki czas, jak na takie deklaracje.

5

nie bierz d^^* ze swej grupy smile

To sie nigdy dobrze nie konczy, uwierz.
Poza tym to oczywiste, ze gdyby chciala z Toba kontaktu to juz byscie gdzies poszli po pracy.

6

Heresy - ja jej caly czas powtarzam, ze na zwykla znajomosc z mojej strony nie ma co liczyc. Albo cos powaznego albo nic. Ja juz za bardzo sie zaangazowalem emocjonalnie wiec dluzej bym tego nie chcial ciagnac bez szans na zwiazek... Do tej pory po miesiacu znajomosci to zazwyczaj juz jakis zwiazek sie tworzyl..

Tomko - czytaj ze zrozumieniem smile Ja prace zaraz i tak bede zmienial wiec to nie problem. A dziewczyna spotyka sie ze mna po pracy, tylko chodzi konkretnie o randke.

7

Fifaczek napisał/a:

Heresy - ja jej caly czas powtarzam, ze na zwykla znajomosc z mojej strony nie ma co liczyc. Albo cos powaznego albo nic. Ja juz za bardzo sie zaangazowalem emocjonalnie wiec dluzej bym tego nie chcial ciagnac bez szans na zwiazek... Do tej pory po miesiacu znajomosci to zazwyczaj juz jakis zwiazek sie tworzyl..

Tomko - czytaj ze zrozumieniem smile Ja prace zaraz i tak bede zmienial wiec to nie problem. A dziewczyna spotyka sie ze mna po pracy, tylko chodzi konkretnie o randke.

czytam, czytam...
skonczysz jako "podnozek", albo z oskarzeniami o stalking Kolego smile

8

W mojej opinii najlepszym rozwiązaniem będzie zakończenie znajomości. Ty masz nadzieję na związek i już układasz w głowie plany, a ona wyraźnie nie chce się angażować. Ułatwi Ci to zamiana pracy, o której wspominasz.

Gdyby nie był to dla Ciebie duży wydatek emocjonalny, mógłbyś nawiązać z nią relację koleżeńską. Jednak z tego co mówisz liczysz jedynie na związek, więc nie prowadziłoby to do niczego dobrego.

9

Heresy napisał/a:

W mojej opinii najlepszym rozwiązaniem będzie zakończenie znajomości. Ty masz nadzieję na związek i już układasz w głowie plany, a ona wyraźnie nie chce się angażować. Ułatwi Ci to zamiana pracy, o której wspominasz.

Gdyby nie był to dla Ciebie duży wydatek emocjonalny, mógłbyś nawiązać z nią relację koleżeńską. Jednak z tego co mówisz liczysz jedynie na związek, więc nie prowadziłoby to do niczego dobrego.

Dzieki za odpowiedz smile Czemu kobiety musza byc takie skomplikowane tongue Zamiast powiedziec nie, zebym od poczatku na zwiazek sie nie nastawial to tak kombinuje...

Dodam, ze to ona pierwsza zaczela przelamywac dotyk, to za kolano mnie macac, to klapsa mi dala, przytulala sie. Dlatego uznalem, ze jest zainteresowana

10

Boi się rozczarowania tym związkiem i co potem znowu cierpienie?

11

bo żadna NORMALNA na umyśle laska nie będzie w ciemno się obcemu chłopu na tak wczesnym etapie deklarować, że spotyka się z nim w celach związkowych smile
to tak jak zrobil mój aktualny facet - na 1 randce mi powiedział, że on oczekuje poważnego związku i albo w to wchodze albo nie (i konczymy tę "znajomosc":D)
w sumie to weszłam w to, aczkolwiek było to głupie, a i ja normalna do konca nie jestem.

12

Fifaczek napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Tyle.

Wiec po co sie ze mna spotyka po pracy znajac sytuacje ? A sama potrafi spotkanie zaproponowac czy odezwac sie po pracy (zadzwonic/napisac smsa)

Trzyma Cię w zapasie, gdyby nie pojawił się nikt lepszy.

Btw to kolejny temat o niej...

13 Ostatnio edytowany przez Fifaczek (2018-09-23 16:46:49)

sosenek napisał/a:

bo żadna NORMALNA na umyśle laska nie będzie w ciemno się obcemu chłopu na tak wczesnym etapie deklarować, że spotyka się z nim w celach związkowych smile
to tak jak zrobil mój aktualny facet - na 1 randce mi powiedział, że on oczekuje poważnego związku i albo w to wchodze albo nie (i konczymy tę "znajomosc":D)
w sumie to weszłam w to, aczkolwiek było to głupie, a i ja normalna do konca nie jestem.

Wiec proponujesz zebym uzbroil sie w cierpliwosc ?:)
Wydawaloby mi sie ze jesli dziewczyna jest zainteresowana, pierwsza wysylala sygnaly zainteresowania to bedzie chciala zwiazku a nie przeciagac to. Pierwszy raz sie spotykam z taka sytuacja, zawsze dziewczyny po miesiacu to juz chcialy zwiazku/randek..

14

fifaczek, wyluzuj, daj jej się wykazać. ona już zna twoje intencje.

15

sosenek napisał/a:

fifaczek, wyluzuj, daj jej się wykazać. ona już zna twoje intencje.

Czyli co pierwszy nie pisac/nie dzwonic ? Dac jej przestrzen i spotkania za kazdym razem ona zeby proponowala ?:)

Zawalilem tym mowiac jej otwarcie ale z drugiej strony jest dorosla a skoro wie czego ja oczekuje i spotyka sie ze mna to chyba jest dobrze..

16

fifaczek, mało tego, możesz nawet poudawać trochę niedostępego smile ale bez przegięć. kiedy będzie chciała się spotkać to jej powiedz, że tego wieczoru już niestety jesteś umówiony ale równocześnie zapytaj czy pasuje jej jakiś inny termin/albo sam zaproponuj inny termin.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o chłodną ocenę sytuacji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024