Witajcie
Założyłam temat, bo muszę się dowiedzieć dziewczyny jak sobie radzicie na co dzień z cellulitem. Z wiekiem widzę, że diety i ćwiczenia pomagają owszem, ale nie na tyle, żeby ten cellulit był mniejszy. Nie interesują mnie zabiegi, jestem wobec nich nieufna, bo kiedyś moja koleżanka była na jakimś zabiegu i nic to jej nie dało. Zastanawiałam się nad kremem na cellulit, ale nie znam żadnego, który byłby naprawdę wart uwagi i miał w składzie dużo składników aktywnych. Poza kremem, wiem, że masaże też dobrze wpływają na likwidację cellulitu, ale jak te masaże się wykonuje? Rękami czy jakimś wałkiem? Jestem taka zielona...hahaha ;p.
W tym wieku będę musiała się już pogodzić raczej z cellulitem, ale chyba są jakieś sposoby, żeby był o wiele mniejszy?
2 2018-09-17 16:18:18 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-09-17 19:25:55)
spam off na spam , swietna rzecz i bardzo skuteczna
3 2018-09-17 23:48:03 Ostatnio edytowany przez shqiptare (2018-09-17 23:48:25)
Masaż możesz wykonać, aby zmniejszyć cellulit. Należy mieć rękawicę do peelingu (możesz łatwo dostać w sklepach drogeryjnych) i szorować miejsce, gdzie leży cellulit, przez 4/5 minut. Efektu od razu to nie będzie, należy odczekać miesiąc. Co do częstotliwości, rób to 3 razy w tygodniu.
Pamiętaj o umyciu rękawicy po masażu, ponieważ na niej znajdują się martwe naskórki i nałóż balsam lub olejek na miejsce wyszorowane przez rękawicę.
całe życie zmagałam się z celulitem i i poł życia ze zmarszczkami, pomnogło mi to urządzenie jak i mojej siostrze. urządzenie w mojej sygnaturce poniżej
Większość masaży wykonuje się w salonach, ale samemu można zrobić sobie masaż bańką chińską. Zestaw wcale nie wychodzi tak drogo i możesz je stosować nie tylko na cellulit ale też na bóle kręgosłupa i bóle stawów także same pozytywy Co do kremu to sama nie wiem jaki jest dobry, tez trafiam na same niewypały :<
W zwalczaniu cellulitu bardzo ważny jest masaż, u masażystki lub można też robić sama, bańką albo po prostu placami za pomocą oliwki.
A co z papryką? Kiedyś widziałam w tv że wcierali w skórę przyprawę paprykę i owijali folią. Podobno rozgrzewa, ale to chyba nie jest bardzo bezpieczne. Kremy wydają mi się mało skuteczne za to. Chyba tylko zabiegi hmm
Domowym sposobem na walkę z cellulitem jest peeling z kawy do fusów z kawy (ok.1 szklanki) należy dodać oliwkę dla dzieci i wykonać peeling. Receptura jest prosta i tania więc polecam wypróbować
9 2018-10-30 11:34:38 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-30 16:17:15)
Kremy antycellulitowe to bardzo dobra metoda na szybsze pozbycie się cellulitu - pod dwoma warunkami. Po pierwsze, sam krem jest raczej materiałem (skutecznie) wspomagającym odpowiednią dietę i dbanie o swoje ciało. Po drugie, należy wiedzieć jaki krem wybrać. Przy cellulicie organizm wymaga usunięcia z niego nagromadzonych toksyn oraz pozbycia się powstałych lipidów - tak wiec musimy zadbać zarówno o jedzenie rzeczy pozwalających nam na zrobienie tego "od środka", jak i smarowanie się kremem który zagwarantuje podobne działanie "od zewnątrz". W tym pierwszym przypadku pomocne są np. ryby, warzywa i moczopędne owoce jak arbuz. W tym drugim bardzo dobrym rozwiązaniem jest nasz produkt, SPAM. Jest on 100% naturalnym kremem, który dzięki zastosowanym składnikom nie tylko oczyszcza i niszczy lipidy, ale i gwarantuje odpowiedni poziom odżywienia i nawilżenia skóry.
10 2018-10-30 16:47:20 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-30 17:06:10)
Na mnie żaden krem nie podziałał, niestety A próbowałam kilku, więc jak dla mnie jednak tylko zdrowa dieta, trzymanie wagi + zabieg w gabinecie. Ja polecam karboksyterapię. Mam doświadczenie z SPAM, więc mogę również z czystym sumieniem polecić, chociaż pewnie można to zrobić także w innych miastach. Cellulit da się więc wg mnie zwalczyć, ale nie kremami
Mi krem na cellulit pomógł całkiem fajnie, tylko musisz pamiętać, że jezeli nie wesprzesz go wiekszymi dzialaniami to moglabys sie smarowac 24/7 a i tak ci wiele nie da. Cwiczenia, odpowiednia dieta, masaże - bez tego sie nie obejdzie zdecydowanie. Ale jak dobrze sie za to zabierzesz to odpowiedni krem powinien ci pomoc. Nie wiem czy moge go reklamowac czy to bedzie uznane za spam, ale jakby co to daj znać czy potrzebujesz pomocy
Mi nie pomógł, ale dopiero dieta i ćwiczenia przyniosły efekty