Moja dziewczyna ma mnie dość Co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja dziewczyna ma mnie dość Co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Moja dziewczyna ma mnie dość Co robić?

Witam wszystkich,

Moja sytuacja wygląda następująco. Moja dziewczyna obecnie jest w ciąży w 3 miesiącu i na początku było wszystko dobrze, były uczucia, rozmowa, seks wszystko pięknie ładnie tak jak przed ciążą. Teraz sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Jest przemęczona ma już serdecznie dość wszystkiego i ciągłych pytań nie tylko z mojej strony typu jak się czujesz itp. Ona twierdzi, że to ja widzę wszędzie problem, a jak mam go nie widzieć skoro teraz nawet pisać ze mną nie chce. Od około miesiąca z jej strony nie widać żadnych uczuć kierowanych w moją stronę, kompletnie się mną nie interesuje, nie pyta co tam u mnie itd. Pracuje za granicą, co 2tyg jestem w Polsce i brak wiadomość np kiedy przyjedziesz totalnie nic. Jak do niej napiszę to zawsze odpowie, a kompletnie nie widać żadnej inicjatywy z jej strony. Ciągle mi powtarza, że jej nie słucham, że jest tak od samego początku (jesteśmy ze sobą 7 miesięcy). Kiedyś jej to nie przeszkadzało, a teraz widzi we mnie wady. Uważa też, że ciągle się powtarzam i zapominam o bardzo prostych rzeczach jak np termin jej następnego badania. We wszystkim co mnie dotyczy widzi problem i mnie krytykuje i obraża. Z tego co widzę to ma już tego serdecznie dość. Kocha mnie, ale tak jak pisałem wyżej od dłuższego czasu mi tego kompletnie nie okazuje. Jak się pytam dlaczego się mną nie interesujesz to ona mi na to, że nie będzie się powtarzać i jak zawsze odpowiada agresją co doprowadza miedzy nami do kłótni i oczywiście to ja widzę wszędzie problem i jak mi coś nie pasuje to wiem gdzie są drzwi. Byłem dla niej za dobry. Zawsze wszystko było tak jak ona chciała. Jak dochodziło miedzy nami do kłótni to zawsze była moja wina (tak ona twierdziła), a ja potem ją przepraszałem za to. Miałem też wrażenie, że jak sam do niej nie napisze to sama się nie odezwie i teraz to się sprawdza. Kiedyś pisała taką prostą wiadomość "wstałam" teraz już nic nie ma. W wiadomościach zero emocji, jak odpowiada to zwykle jednym wyrazem. Na moje dzisiejsze pytanie dlaczego wczoraj wieczorem była taka wkurzona odpowiedziała O co mam znowu problem to jej napisałem i znowu to samo, że jak się powtarzam setki razy to ileż można to znosić.
Co mam robić jak mam się zachować? Być może znudziłem się jej już, bo mnie rozgryzła i stałem się dla niej zbyt przewidywalny. Może po prostu potrzebuje czasu, dać jej spokój i wcale się nie odzywać i poczekać na rozwój sytuacji. Może nie chce już ze mną być.
Proszę Was o rady, bo z dnia na dzień jest coraz gorzej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja dziewczyna ma mnie dość Co robić?

To się przyzwyczaj, bo jak urodzi się dziecko, to ono będzie najważniejsze. Ale jesteś dorosły, prawda? Nie masz 6 lat i nie pójdziesz jak ja do pani bibliotekarki poskarżyć się, że cię mama z łózka wykopała? Jeśli nie, to czas dorosnąć. Pomyśleć o dodatkowym zajęciu, bo pieniążki będą potrzebne. Tym się martw.

3

Rafał, tak naprawdę nie znasz tej dziewczyny. Po 4 m-cach związku ona zaszła w ciążę, do tego bywasz w kraju raz na dwa tygodnie. Ile spotkań zaliczyliście, zanim okazało się, że zostaniecie rodzicami? Z pewnością wpływ na jej zachoiwanie ma jej stan i być może samotność, jednak trudno uwierzyć, że zły nastrój towarzyszy jej przez cały czas.
W tych okolicznościach, można doradzić Ci tylko cierpliwość i chyba zbytnie nie narzucanie się. W końcu kontakt działa w obydwie strony.
Nie wiem jakie macie plany na przyszłość, czy nadal Ty za granicą, a ona w kraju, ale znalazłeś się w trudnym położeniu, bo właściwie nie wiesz z kim masz do czynienia, ona zresztą też.
Dla własnego spokoju, gdy dziecko przyjdzie już na świat, wykonaj dyskretnie testy na potwierdzenie ojcostwa.

4 Ostatnio edytowany przez rafał123456789 (2018-09-12 16:18:59)

Jesteśmy ze sobą już 7 miesięcy i oboje zdecydowaliśmy się na dziecko, oboje się o nie staraliśmy. Mam 25 lat ona 22. Cały czas byłem w Polsce i jak była możliwość to widywaliśmy się bardzo często. Jak dowiedziałem się, że jest w ciąży to parę tygodniu później postanowiłem rozpocząć pracę za granicą. Na początku było wszystko pięknie i ładnie, pytała się  kiedy przyjeżdżam, pisała, że tęskni, a teraz już od bardzo dawna tego nie ma. Nie mogę liczyć na jej jakąkolwiek pomoc, odzywa się tyle co nic i odpowiada tylko na moje wiadomości. Jak już dzwonię to rozmowa jest krótka i wygląda to wszystko tak jakby nie chciała ze mną rozmawiać.

Josz: Jeśli chodzi o jej nastój. Byłem raz z nią u jej koleżanek, nie mogłem z nią tam być od początku więc do jechałem do niej później. Wszystko było super, rozmawiała ze mną, uśmiechała się do mnie. Po odwiezieniu jej koleżanki nagle jakby ktoś przekręcił włącznik i znowu zaczęła się o wszystko czepiać, że jeżdżę jak debil, nie znam się na przepisach itd. Druga sytuacja jest taka, że spałem u niej. Śpimy osobno ona na górze ja na dole (łóżko piętrowe) sama tak zdecydowała to nie protestowałem. Gdy wstaliśmy rano ona zeszła do mnie i prawie wcale sie nie odzywała tylko grała sobie na telefonie. Na moje jakiekolwiek pytania odpowiadała agresją, bo znowu się czepiam. Jak zeszliśmy na do kuchni, a była tam jej siostra to znowu moja dziewczyna zamieniła się w inną osobę, uśmiechniętą, wesołą, odzywała sie sama do mnie. Plany nasze to zamieszkać razem, mamy już mieszkanie na oku i wszystko idzie w dobrym kierunku. Tylko kompletnie nie rozumiem jej zachowania. Czasem zachowuje sie tak jakby tego dziecka nie chciała i ma jakby do mnie żal bo to moja wina, że teraz musi cierpieć. Kocham ją i zależy mi na dziecku tak samo jak na niej.

puchaty34 Tak masz rację powinien tym się martwić tym by zapewnić byt przyszłej rodzinie a nie tzw "pierdołami" Tylko co ja mam myśleć wtedy gdy ona w ogóle się mną nie interesuje ma mnie przysłowiowo gdzieś

5

Jesteście ze sobą TYLKO 7 miesięcy. Tak naprawdę pomimo spędzania czasu ze sobą nie znacie się do końca, co tylko pokazuje teb problem. Oboje jesteście bardzo młodzi i chyba niezbyt dojrzali na dziecko. Szczególnie ona.
Poddaliście się zauroczeniu, nie miłości. A zauroczenie mija.

Prawda jest taka, że ja ją akceptuje taka jaka ona jest ze wszystkimi jej wadami i mimo tego, że bywają czasem bardzo uciążliwe nadal ją kocham i chce z nią być. Ona znowu teraz zaczyna we mnie widzieć wady i nie do końca jej to wszystko odpowiada, bo nie jest po jej myśli. Kiedyś mi powiedziała, że zauroczenie jej dawno minęło i nie jest zakochana tylko mnie kocha, chyba jednak widać, że nie do końca tak jest

7

Lady Loka napisał/a:

Jesteście ze sobą TYLKO 7 miesięcy. Tak naprawdę pomimo spędzania czasu ze sobą nie znacie się do końca, co tylko pokazuje teb problem. Oboje jesteście bardzo młodzi i chyba niezbyt dojrzali na dziecko. Szczególnie ona.
Poddaliście się zauroczeniu, nie miłości. A zauroczenie mija.

Dokładnie.
+ Dziewczyna jest w ciąży - hormony itd.

8

rafał123456789 napisał/a:

Prawda jest taka, że ja ją akceptuje taka jaka ona jest ze wszystkimi jej wadami i mimo tego, że bywają czasem bardzo uciążliwe nadal ją kocham i chce z nią być. Ona znowu teraz zaczyna we mnie widzieć wady i nie do końca jej to wszystko odpowiada, bo nie jest po jej myśli. Kiedyś mi powiedziała, że zauroczenie jej dawno minęło i nie jest zakochana tylko mnie kocha, chyba jednak widać, że nie do końca tak jest

Jeżeli po 4 miesiącach powiedziała, że kocha, to sama nie wie czym jest miłość. Co jest prawdopodobne patrząc na jej wiek.

Jej hormony jeszcze potęgują to wszystko. Wcześniej się tak nie zachowywała. Jak rozmawiamy to myśli przyszłościowo i czasem wygląda to tak, że ona jest pewna tego, że ze mną będzie, a ja przej jej zachowanie, nie do końca jestem pewny tego czy ona ze mną będzie. Tak to prawda jesteśmy młodzi i jeszcze dużo przed nami, ale jak już teraz się kłócimy to co będzie później. Ona twierdzi, że to ja ciągle widzę problem, bo się czepiam to o to, to o tamto. Tylko jak ma mi coś nie pasować skoro wcześniej coś było, a teraz tego nie ma. Czasem mi się wydaje, że jestem natrętny i niecierpliwy

10

W poprzednim związku była 4 lata przez 2 było wszystko w porządku, a później związek zaczął się jej sypać. Jej były zaczął ją olewać mniej się starać, w ogóle o nią nie dbał, miał ją w gdzieś. Ona oczywiście się starała naprawić to wszystko nawet wybaczyła mu to, że ją zdradził. Tak bardzo go kochała. Teraz jest tak, że to ja jestem nią w jej przednim związku, a ona zachowuje się jak jej były. Kusi mnie by jej to wszystko wygarnąć to, że ma mnie gdzieś, że się mną w ogóle nie interesuje, nie okazuje mi miłości, że pracuje za granicą by zapewnić przyszłość jej i dziecku (wiem, że to mój obowiązek) i dodać na koniec, że jak nie chce ze mną być to wyjdę. Powiem szczerze wydaje mi się, że w jej oczach nie jestem facetem i straciłem u niej szacunek, bo nie potrafię się jej sprzeciwić

11 Ostatnio edytowany przez josz (2018-09-12 17:08:11)

rafał123456789 napisał/a:

Jesteśmy ze sobą już 7 miesięcy i oboje zdecydowaliśmy się na dziecko, oboje się o nie staraliśmy.

Powoływanie dziecka na świat z osobą prawie nieznaną, to skrajna nieodpowiedzialność. Dziecko, to nie zabawka. Jeszcze się nie urodziło, a już nie jest dobrze.
Dlaczego dziwisz się jej zachowaniu?
Odpowiedź jest prosta - bo jej nie znasz i jak sądzę niewiele o niej wiesz.
Z Twojego opisu wynika, że Twoja panna jest hipokrytką, ogdrywa przedstawienie przed znajomymi i rodziną, a gdy jesteście we dwoje zaczyna Cię tresować.
Być może uwierzyła, że "mężczyźni wolą zołzy". Jeżeli nie masz natury pantofla, to będzie Ci ciężko dojść z nią do porozumienia. Nawet jeśli będziesz tańczył tak, jak ona zagra, to prawdopodobnie i tak nigdy nie będzie dobrze, taki typ.
Dziewczyna jest niedojrzała, lub już skrzywiona. Może zacznij od tego, żeby wytłumaczyć jej co to jest kompromis, ustalcie jakieś zasady w związku, a także zasady komunikowania się. Nie okazuj słabości, bo przegrasz już na wstępie.
Ogólnie kipesko to widzę.

12 Ostatnio edytowany przez rafał123456789 (2018-09-12 17:18:47)

Właśnie tu jest problem, bo jestem miłym uczynnym i wrażliwym chłopakiem i ona to wyczuła i to wykorzystuje. Tak jak piszesz "josz" wyczuła mnie i mnie tresuje pod jej dyktando. Ludzie są ze sobą 30 lat, a tak na prawdę się jeszcze do końca nie znają. Moja dziewczyna jest uparta, stanowcza i zbyt pewna siebie. Jeśli zaczynam jakiś temat i przy tym jestem stanowczy to szybko potrafi mnie zgasić i wtedy ja mam za mało do powiedzenia. Swoją drogą też kiepsko to widzę. Poprzedni związek bardzo przeżywała i podejrzewam, że to wpłynęło też na jej psychikę. Być może ona oczekuje ode mnie stanowczego i twardego zagrania, bo póki co jest coraz gorzej i na każde moje pytanie dlaczego tak jest odpowiada tym, że widzę wszędzie problem.

13

O matko, chłopie. Ale ludzie mając 30 lat stażu w związku doskonale wiedzą, jak ta druga osoba reaguje na sytuacje stresowe. Umieją ze sobą porozmawiać, znają się. Wiedzą, kiedy to hormony, kiedy zmęczenie, kiedy złość.
Ty tego nie wiesz, bo jej nie znasz. Ona Cię po prostu nie kocha. Ja bym obstawiała, że przeszło jej zauroczenie, ale miłości to Ty się tam nie doszukasz.
Jej na Tobie po prostu nie zależy.

14

Lady Loka Czasem też tak o tym myślę, bo jej zachowanie na to wskazuje, tylko dlaczego? Widzi teraz we nie wady, których wcześniej nie widziała, bo jak zawsze mi powtarzała "Jesteś idealny", a teraz co czar prysł

15

Jeśli chodzi o ciąże to na początku było wszystko, dosłownie wszystko w porządku, pierwszy miesiąc był na prawdę pełen szczęścia i radości, a teraz zachowuje się tak jakby to była moja wina, że jest teraz w ciąży i z mojej winy musi teraz cierpieć. Wg mnie jakby chciała tego dziecka to byłaby szczęsliwa i doceniała mnie za to co robię, że się staram, interesuje, martwię i troszczę o nią, a tak na prawde w zamian za to mam dosłownie nic... A to nic to wieczny problem

16

Jaki jesteś taki jesteś i tego nie zmienisz. Tyle że możesz też myśleć. Skoro taktyka ulegania jej i ciągłego dopytywania się jej przestała się sprawdzać to czas na zmiany. Skoro ma tego dość to nie wydzwaniaj codziennie i nie pytaj o negatywne rzeczy typu czemu była zła. Jeśli jej nie interesuje co robisz gdy wyjeżdżasz to się nie narzucaj ale jak jesteś w Polsce to do niej zajrzyj.
Zamiast się martwić i pokazywać troskę którą ona odbiera jako szukanie problemów zacznij więcej z nią rozmawiać o pozytywach. Jak przyjedziesz opowiadaj jej o tym co fajnego Ci się przytrafiło. O tym że się cieszysz na to dziecko podawaj jej propozycję swoje na jego imię albo o tym jak zamiarujesz urządzić jego pokój. Nawet to że byś chciał aby było tak stanowcze jak jego mama.
Do niej chyba dodarło że skończyło się dzieciństwo i jest skazana na kontakt z Tobą do końca życia. Jej ciało się zmienia robi się gruba czuje się samotna i hormony jej wariują może nawet często wymiotuje. To sprawia że pewnie ma dosyć tego stanu ciągłego zmęczenia więc oczekuje jakiegoś oderwania się od tej codzienności jakiś planów na wakacje czy coś takiego. A Ty zamiast być odskocznią o tej całej ciąży to sam jeszcze potęgujesz myśli o jej sytuacji.

17 Ostatnio edytowany przez rafał123456789 (2018-09-12 17:44:48)

uleshe Trafiłeś w sedno!!! Tylko, że czasem jak jej o czymś opowiadam to ją to nie interesuje i mówi to stanowczo. Mnie wtedy to zniechęca i serio czasem boję się coś powiedzieć, by znowu nie usłyszeć tego samego.

18

Pytanie: jesteś pewien, że to Twoje dziecko? Jeśli Twoja panna nie zgodzi się na test genetyczny niczego po narodzinach niepodpisuj.

19

Dałeś się zrobić kobiecie w bambuko i jeszcze dziecko z taką osobą będziesz miał po 7 miesiącach? Po co ci to chłopie było ? Kobiety to czasami manipulantki, a ty zaślepiony zauroczeniem stałeś się jej ofiarą. Niestety

20

Znaliście się najwyżej cztery miesiące, kiedy zdecydowaliście, że chcecie zostać rodzicami, ona była po świeżym, bolesnym rozstaniu, po którym poczuła się bardzo skrzywdzona - nie wpadłeś na to, że ciąża to mógł być dla niej sposób, aby zagwarantować sobie, że jej nie zostawisz? Być może była wówczas szczera i pewna, że tego chce, ale obecnie minęło pierwsze uniesienie, motylki pozdychały, ciąża potęguje emocje i jest, jak jest, czyli - delikatnie mówiąc - nieciekawie.

Gdybym miała coś poradzić, to nie przesadzać w żadną stronę, czyli ani samemu nie zabiegać tak usilnie o jej uwagę, ani jej nie zagłaskiwać, nawet pomimo obecnego stanu. Jedno i drugie w nadmiarze może być irytujące. Proponuję zatem okazywać jej troskę, ale nie traktować jak potrzebującego opieki dziecka czy osoby niepełnosprawnej, a z drugiej strony nie reagować dopytywaniem o przyczyny na każdy jej dąs, foch czy nieprzyjemny gest. Możesz za to wprost zakomunikować, że sobie ich nie życzysz, zwłaszcza jeśli nie mają wyraźnych przyczyn, a stanowią wyłącznie próbę niedojrzałego zademonstrowania swoich negatywnych emocji. Pokaż nawet, że Cię to nie rusza, wtedy zupełnie przestaną mieć sens, Ty z kolei prawdopodobnie zyskasz w jej oczach.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja dziewczyna ma mnie dość Co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024