Potrzebna pomoc w zrozumieniu zachowania faceta ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebna pomoc w zrozumieniu zachowania faceta !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1 Ostatnio edytowany przez zielonykwiatek (2018-09-07 14:05:49)

Temat: Potrzebna pomoc w zrozumieniu zachowania faceta !

Hej Hej Hej !
Potrzebuje pomocy. Tak, wiem, że nie jest to problem typu "zdradził mnie mąż i zostawił z dwójką dzieci" ale mimo wszystko potrzebuje opinii kilku duszyczek (no chociaż jednej) co do zaistniałej sytuacji.
Otóż, w kwietniu, poznałam faceta, to on mnie zaczepił, poprosił o kontakt, no i napisał wieczorem, spotkaliśmy się na drugi dzień, było ok, tzn jak to na pierwszej randce - trochę sztywno. Facet mi się podoba, przystojny, wykształcony, ułożony ( w sensie nie jakiś wariat, czy cwaniaczek) więc niby wszystko gra - w głowie już wybór koloru sukni ślubnej sie odbył big_smile. On pracuje za granicą, także w Polsce jest rzadko. Ale myśle sobie - dam temu szanse. Po tym pierwszym spotkaniu się odezwał - na drugi dzień, później pisał raz na tydzień, pózniej raz na 2 a później raz na miesiąc. Napisał jakiś miesiąc temu, że jest w Polsce, czy się spotkamy, no więc, ja, że TAAAK !!! (jemu napisałam, że nooo akurat nie mam planów (jak co sobotę zresztą - życie singla)) Spotkaliśmy się, było lepiej niż na pierwszym spotkaniu, nie było żadnego całowania, tylko jakieś próby przytulenia mnie przez niego. Uznałam, że jest super, że coś z tego będzie. Tylko, że on nie odezwał się po spotkaniu, więc zrozumiałam, dałam sobie spokój, żyłam własnym życiem. A tu kolejny suprise ! Koleś odezwał się dzisiaj - miesiąc po spotkaniu. Ja na prawdę nie rozumiem facetów, on nie wydaję się typem podrywacza, fifa rafa i te sprawy i nie wiem co mam o tym sądzić. Po co pisze do mnie skoro jego zachowanie mówi, że nie myśli o mnie jak o obiekcie związkowym ? Co powinnam zrobić w tej sytuacji, nie odpisywać ? Czy zapytać o co mu chodzi ?

Z góry dziękuje za pomoc ! Ale, serio, napiszcie co sądzicie.

AAA, koleś ma 25 lat i twierdzi, że nigdy nie miał dziewczyny - krótki opis delikwenta, jakby ktoś chciał, coś więcej wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebna pomoc w zrozumieniu zachowania faceta !

Moim zdaniem ten facet nie traktuje Cię poważnie, ewentualnie chce się tylko zabawić lub jest żonaty. Z tego co piszesz to nic nie wiesz o tym człowieku. Tak czy inaczej, tak nie zachowuje się mężczyzna któremu zależy na poważniejszej relacji.

3

Dzięki big_smile Masz rację. Rodziny raczej tam nie ma, bo mieszkamy w tym samym mieście i moja znajoma zna jego matkę, a ona nigdy nic nie wspominała, że jej jedyny syn ma rodzinę. Ale mimo wszystko, to zachowanie jest średnie. Tylko po cholerę pisze jeszcze...

4

Skoro on żyje zagranicą, to jak sobie wyobrażasz ewentualne bycie razem? Facet trzyma dystans, bo widocznie nie chce wirtualnego związku a jak przyjeżdża to jesteś za przeproszeniem - czasoumilaczem.

5

Masz dwójkę dzieci i nie masz co robić w łikendy?

6

puchaty34 napisał/a:

Puchaty, weź no jeszcze raz to przeczytaj wink

7

imieslow napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Puchaty, weź no jeszcze raz to przeczytaj wink

A

8

imieslow napisał/a:

Skoro on żyje zagranicą, to jak sobie wyobrażasz ewentualne bycie razem? Facet trzyma dystans, bo widocznie nie chce wirtualnego związku a jak przyjeżdża to jesteś za przeproszeniem - czasoumilaczem.

Ta "za granica" to państwo, graniczące z Polską, a nasze wspólne miasto leży blisko granicy. Uważam, że dla chcącego nic trudnego, a w dobie internetu to tym bardziej, także byłabym w stanie sobie to wyobrazić - bo o to pytasz. Dlatego nie skreślałam tej znajomości od razu.

9

Ja po kilkaset kilometrów jeździłem jak mi zależało. Dzwoniłem też co kilka dni, bo mi zależało. Było codzienne wrażanie sympatii, poranne dzień dobry, ale mi zależało.

10

Moim zdaniem koleś traktuje Cię tylko jako kogoś z kim można wyjść na kawę/piwo gdy jest w Polsce.

11

tak nie zachowuje się facet któremu zalezy i który traktuje poważnie kobietę smile

12

Nie rozumiem, autorko, po co Ci taka znajomośc. Koleś buduje sobie życie za granicą, nawet jeśli jest to blisko. Nawet nie wiesz, czy tam na miejscu nie ma jakiejś dziewczyny. Trochę za dużo nadziei sobie robisz - moim zdaniem.

Zastanawia mnie fakt dlaczego pytasz o co mu chodzi nas a nie jego smile
Nie znamy jego intencji, zamiarów, motywu bo to jak wróżenie z fusów.
Nie słuchaj tez subiektywnych opini forumowiczów ze chce się zabawić, szuka towarzystwa itd. To odczucia stereotypowe bazujące na doświadczeniach własnych lub uznawane społecznie za „typowe objawy”.
To żadna zbrodnia zapytać go czemu po spotkaniu nie odzywa się miesiąc mimo ze coś od Ciebie „chce”. Za mało danych żeby snuć teorie. Co z tego ze buduje życie za granica? Mamy XXI wiek. Pamiętaj tez ze zauroczenie to nie miłość i człowiek idealizuje pewne sprawy (suknia ślubna ect.) - iluzja prawdziwego życia. Porozmawiaj z nim.. jedyna i najprostsza rada.

14

Nie traktuj faceta na poważnie. Najwyraźniej bierze Cię za „opcje” kiedy wraca i nie ma z kim wyjść. Gdyby mu zależało to nie byłoby dla niego problemem kontaktować się z Tobą codziennie. Nic z tego nie będzie z takim podejściem tylko sama siebie będziesz męczyć w takiej relacji.

15

Uważam, że powinnaś go po prostu o to zapytać.
To nie boli.

16

Wiedzę, że zdania podzielone. Chociaż większość z Was podobnie jak ja już teraz, twierdzi, że on nie traktuje mnie poważnie. Zawsze jak z kimś byłam, to kontakt był codziennie - sms, facebook, telefony i spotkania. A tutaj, raz na tydzień krótka rozmowa, a raz na 3 miesiące spotkanie. Bo od kwietnia widzieliśmy się 2 razy... Moim zdaniem, podobnie jak niektórym z Was wydaje się, że jak facetowi zależy to się odzywa często, choćby nawet napisać głupie "dzień dobry" i "dobranoc". Chyba, że moje myślenie jest ograniczone. Nie chce być księżniczką czekającą na wieży na księcia, ale nie chce też być kołem zapasowym...

17

Psycholog Na Niby napisał/a:

Zastanawia mnie fakt dlaczego pytasz o co mu chodzi nas a nie jego smile
Nie znamy jego intencji, zamiarów, motywu bo to jak wróżenie z fusów.
Nie słuchaj tez subiektywnych opini forumowiczów ze chce się zabawić, szuka towarzystwa itd. To odczucia stereotypowe bazujące na doświadczeniach własnych lub uznawane społecznie za „typowe objawy”.
To żadna zbrodnia zapytać go czemu po spotkaniu nie odzywa się miesiąc mimo ze coś od Ciebie „chce”. Za mało danych żeby snuć teorie. Co z tego ze buduje życie za granica? Mamy XXI wiek. Pamiętaj tez ze zauroczenie to nie miłość i człowiek idealizuje pewne sprawy (suknia ślubna ect.) - iluzja prawdziwego życia. Porozmawiaj z nim.. jedyna i najprostsza rada.

A czy nie po to jest to forum ? Myślałam, że można tutaj zaczerpnąć opinii osób trzecich. Poza tym, zauważ, że nie pytam: " jak myślicie, co on sobie tam myśli ?" tylko co może oznaczać jego zachowanie.

18

Odwrotnie. To ty powinnaś powiedzieć mu, że ci się podoba, o tym, że cała ta sytuacja cię męczy, i niech się zadeklaruje, czy podejmuje działania ku temu byście byli razem, czy oddaje pola.

19

Słuchajcie jest problem. Nie odpisywałam mu, na tą wczorajszą wiadomość. Patrzę dzisiaj a ona napisał drugą, z zapytaniem czy pójdę z nim na wesele... które jest za 2 tygodnie.

20

W czym problem?
Chcesz iść to idź, nie chcesz to nie idź.

21

Nie chce z nim iśc, Z NIM. Bo on mnie już nie interesuje. Tylko zastanawiam się nad sobą, czy tym nie zamykam sobie drogi na poznanie nowych ludzi. Wszyscy mówią mi, że mam już swoje lata (24 ) i powinnam z domu wychodzić, poznać kogoś, a tutaj trafia się okazja wyjść...

22

No to nie idź big_smile

ło matko no teraz to zabrzmiałaś jak stara babcia.
Masz dopiero 24 lata i chociaż najlepsze sposoby na poznanie kogoś masz za sobą, bo szkoły i studia się skończyły, to jednak okazji jeszcze będzie milion.
I każda z nich będzie lepsza niż pójście na wesele z kimś innym. Bo jak sobie wyobrażasz poznawanie kogoś w miejscu, gdzie 90% ludzi ma osoby towarzyszące?

23

Dzięki Lejdi, pomogłaś big_smile Racje masz, nie ma co się zmuszać tylko dlatego, że MOZE, poznam kogoś, bo mała szansa, ale jest.
Akurat jeszcze rok studiów mi został, bo zaczęłam rok później i kończę magistra, ale jestem na bardzo kobiecym kierunku i u nam mężczyzn na Instytucie nie ma sad
Oby tak było jak piszesz, "bo już koleżanki rodziny mają, a ty ciągle samaaaaa..." - cytat z mamy wink

24

Moim zdaniem mają racje, bo 25-30 lat to najlepszy przedział na ślub i dziecko dla kobiety, po 30 mogą wystąpić komplikacje zdrowotne. Zresztą lepiej teraz poznawać masę facetów bez nastawienia na poznanie tego jedyne tylko właśnie wybawić się, poznawać facetów na luzie bez presji, a jak się trafi jakiś fajny przypadkiem to rozwijać relację.

AAA, koleś ma 25 lat i twierdzi, że nigdy nie miał dziewczyny - krótki opis delikwenta, jakby ktoś chciał, coś więcej

Mi by się już tutaj zapaliła czerwona lampka i koleś byłby dla mnie skreślony, jeśli do tego jest prawiczkiem to już w ogóle kaplica. Normalni ludzie wchodzą w związki(pierwsze) już na etapie liceum/początku studiów. Z nim musi być coś nie halo, skoro żadna go nie chciała.

25

Dominiko - wg wytycznych lekarskich komplikacje u kobiety mogą wystąpić zawsze, a ich zwiększone ryzyko jest po 35 roku życia. Więc jest jeszcze czas.

Kwiatku - poznawaj ludzi na kursach językowych, w kinie, w teatrze, w operze, na spacerze, w kawiarni, na kursie malarstwa, zajęciach z tańca itd.
I nie marudź. Ja mam 26 lat i teraz będę bronić magisterkę. Więc i tak masz spoko sytuację, ja byłam opóźniona o 2 lata tongue a teraz pracuję i tutaj nie jestem opóźniona od nikogo o nic, bo takie rzeczy się w pracy nie liczą. Na roku miałam może z 10 facetów przy czym na mojej specjalizacji żadnego.

26

dominika152 napisał/a:

Moim zdaniem mają racje, bo 25-30 lat to najlepszy przedział na ślub i dziecko dla kobiety, po 30 mogą wystąpić komplikacje zdrowotne. Zresztą lepiej teraz poznawać masę facetów bez nastawienia na poznanie tego jedyne tylko właśnie wybawić się, poznawać facetów na luzie bez presji, a jak się trafi jakiś fajny przypadkiem to rozwijać relację.

AAA, koleś ma 25 lat i twierdzi, że nigdy nie miał dziewczyny - krótki opis delikwenta, jakby ktoś chciał, coś więcej

Mi by się już tutaj zapaliła czerwona lampka i koleś byłby dla mnie skreślony, jeśli do tego jest prawiczkiem to już w ogóle kaplica. Normalni ludzie wchodzą w związki(pierwsze) już na etapie liceum/początku studiów. Z nim musi być coś nie halo, skoro żadna go nie chciała.

Matko, Dominika, strasznie ograniczona jesteś. Rozumiem, że jak nie poznam chłopa i nie urodzę dziecka do 30 to już kaplica ? To co, mam sobie go wyczarować ? Czy brać co leci, byleby był ?

Może jest prawiczkiem, może nie, nie wiem, nie pytałam. Mam to gdzieś, szczerze mówiąc, ale wydaje mi się, że nawet gdyby był, to nie znaczy od razu że jest jakiś nienormalny...

Ja to w ogóle podejrzewam jeszcze jedno - że on może być gejem. Tak mi trochę tym pachnie - jego wizerunek i zachowanie. Może tam za granicą siedzi sobie z jakimś Januszem, a tutaj potrzebuje przykrywki... no różnie może być.

27

Lady Loka napisał/a:

Dominiko - wg wytycznych lekarskich komplikacje u kobiety mogą wystąpić zawsze, a ich zwiększone ryzyko jest po 35 roku życia. Więc jest jeszcze czas.

Kwiatku - poznawaj ludzi na kursach językowych, w kinie, w teatrze, w operze, na spacerze, w kawiarni, na kursie malarstwa, zajęciach z tańca itd.
I nie marudź. Ja mam 26 lat i teraz będę bronić magisterkę. Więc i tak masz spoko sytuację, ja byłam opóźniona o 2 lata tongue a teraz pracuję i tutaj nie jestem opóźniona od nikogo o nic, bo takie rzeczy się w pracy nie liczą. Na roku miałam może z 10 facetów przy czym na mojej specjalizacji żadnego.

Haha a ja właśnie się zapisałam na kurs języka big_smile Może gdzieś jest ten jeden jedyny i kiedyś się spotkamy. Dzięki Lejdi, dobra kobieta z Ciebie big_smile

Facet to taki typ, który przyjeżdża do Polski i jak nie ma co ze sobą zrobić, to dzwoni do Ciebie, żeby zabić czas. Na pewno fajnie mu się z Tobą gada itd, więc dla niego to pewna forma relaksu. Też możesz to tak traktować, po prostu jako relaks i spotkanie ze znajomym i tyle. Nie nakręcaj się na nic więcej. A jak nawet raz w miesiącu zaprosi Cię do kina, czy na jakieś dobre ciasto, to czemu nie? smile Ale bez zaangażowania z twojej strony, bo i po co? smile

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebna pomoc w zrozumieniu zachowania faceta !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024