Czy mój facet chce być w centrum uwagi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój facet chce być w centrum uwagi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez jaiakqiqkauwj (2018-09-03 18:00:53)

Temat: Czy mój facet chce być w centrum uwagi?

Witajcie Netkobiety i mężczyźni. Potrzebuje obiektywnego spojrzenia na sytuacje i czy mam prawo się martwić.

Jestem z partnerem około pół roku. On jest dla mnie bardzo dobrym człowiekiem, widzę ze się stara. Dosc dobrze się dogadujemy i tu jestem bardzo zadowolona. Jednak od czasu to czasu widzę różne dziwne sytuacje. Może być tez tak ze on zachowuje się w ten sposób nieswiadomie. Otóż mój facet jest przy mnie otwarty i czuje się swobodnie - duży plus. Jednak zauważyłam ze jak idziemy gdzieś razem np ulica on kompletnie nie zwraca na mnie uwagi, rozgląda się dookoła i komentuje wszystko. Kilka razy miałam tez wrażenie ze chce być zauważony przez inne osoby (kobiety) np rozmawiamy o czymś i nagle przechodzi obok nas kobieta z wózkiem i on musi powiedzieć do mnie akurat coś głośniej tak żeby tamta kobieta to usłyszała. Nie chodzi tu przecież o podryw kobiety z dzieckiem ale widzę ze takich zachowań jest coraz więcej i bardzo mnie to denerwuje. Może ja jemu poświęcam za mało uwagi? Może on chce mi zaimponować?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mój facet chce być w centrum uwagi?
jaiakqiqkauwj napisał/a:

Witajcie Netkobiety i mężczyźni. Potrzebuje obiektywnego spojrzenia na sytuacje i czy mam prawo się martwić.

Jestem z partnerem około pół roku. On jest dla mnie bardzo dobrym człowiekiem, widzę ze się stara. Dosc dobrze się dogadujemy i tu jestem bardzo zadowolona. Jednak od czasu to czasu widzę różne dziwne sytuacje. Może być tez tak ze on zachowuje się w ten sposób nieswiadomie. Otóż mój facet jest przy mnie otwarty i czuje się swobodnie - duży plus. Jednak zauważyłam ze jak idziemy gdzieś razem np ulica on kompletnie nie zwraca na mnie uwagi, rozgląda się dookoła i komentuje wszystko. Kilka razy miałam tez wrażenie ze chce być zauważony przez inne osoby (kobiety) np rozmawiamy o czymś i nagle przechodzi obok nas kobieta z wózkiem i on musi powiedzieć do mnie akurat coś głośniej tak żeby tamta kobieta to usłyszała. Nie chodzi tu przecież o podryw kobiety z dzieckiem ale widzę ze takich zachowań jest coraz więcej i bardzo mnie to denerwuje. Może ja jemu poświęcam za mało uwagi? Może on chce mi zaimponować?

Nie lepiej zamiast snuć domysły, zapytać o to partnera?

3

Mam zapytać dlaczego mówi głośniej przy innych mijających nas ludziach albo komentuje coś tak żeby wszyscy słyszeli? Nie chce wyjść na idiotke

4

Dlaczego uważasz, że pytając o ważne dla Ciebie sprawy będziesz w jego mniemaniu idiotką?

5

Może on ma potrzebę zwracania na siebie uwagi, lub imponowania osobom postronnym? Jeśli nie potrafisz potraktować tego typu sytuacji, jako mało istotną jego słabość, denerwuje Cię takie zachowanie, to przy następnej okazji spytaj równie głośno (tak, żeby ta druga osoba uslyszała), choć bez irytacji, czy mówi do Ciebie, czy do tej pani, bo jesteś trochę zdezorientowana. W ten sposób znajdziesz pretekst do rozmowy na ten temat.
Ewentualnie możesz poprosić go, żeby nie mówil tak głośno, bo Ty przecież dobrze słyszysz. Oczywiście, zawsze można n/t porozmawiać, chociaż na wstępie nie zdradzałabym, że mnie to denerwuje, tylko raczej spytałabym; dlaczego tak się zachowuje? Podejrzewam jednak, że on uzna swoje zachowanie za naturalne, wtedy będziesz miała dylemat.
Napisz, jak on zachowuje się w sytuacji, gdy jesteście na jakiejś imprezie, czy spędzacie czas w gronie znajomych.

6 Ostatnio edytowany przez jaiakqiqkauwj (2018-09-03 20:43:37)

josz napisał/a:

Może on ma potrzebę zwracania na siebie uwagi, lub imponowania osobom postronnym? Jeśli nie potrafisz potraktować tego typu sytuacji, jako mało istotną jego słabość, denerwuje Cię takie zachowanie, to przy następnej okazji spytaj równie głośno (tak, żeby ta druga osoba uslyszała), choć bez irytacji, czy mówi do Ciebie, czy do tej pani, bo jesteś trochę zdezorientowana. W ten sposób znajdziesz pretekst do rozmowy na ten temat.
Ewentualnie możesz poprosić go, żeby nie mówil tak głośno, bo Ty przecież dobrze słyszysz. Oczywiście, zawsze można n/t porozmawiać, chociaż na wstępie nie zdradzałabym, że mnie to denerwuje, tylko raczej spytałabym; dlaczego tak się zachowuje? Podejrzewam jednak, że on uzna swoje zachowanie za naturalne, wtedy będziesz miała dylemat.
Napisz, jak on zachowuje się w sytuacji, gdy jesteście na jakiejś imprezie, czy spędzacie czas w gronie znajomych.

To jest bardzo dobry pomysł. Jak jesteśmy na jakiejś imprezie, w pubie, restauracji to rozgląda się ale  jest zainteresowany mną. W gronie znajomych jest osobą bardziej w tyle. Pośmieje się, coś powie ale nie jest tak wygadany jak ze mną sam na sam

7

Jeśli spytasz normalnie go, nie robiąc mu na wejściu scen zazdrości to nie wyjdziesz na idiotkę.
Osoby dorosłe rozmawiają, czego tu się wstydzić/ krępować.

8

jaiakqiqkauwj napisał/a:

Mam zapytać dlaczego mówi głośniej przy innych mijających nas ludziach albo komentuje coś tak żeby wszyscy słyszeli? Nie chce wyjść na idiotke

Osobiście uważam, że nie ma idiotycznych pytań, zwłaszcza jeśli coś nas niepokoi. Zawsze lepiej wprost zapytać niż snuć domysły, po cichu kogoś oskarżać, być może niesprawiedliwie, a tym bardziej tracić czas i energię na szukanie odpowiedzi, jeśli ta jest w zasięgu ręki.

9

jaiakqiqkauwj napisał/a:

Jedno jest pewne. Facet tak dziwnie zachowujący się zakłada maskę i ukrywa prawdziwe oblicze. Nie jest sobą. Ja bym uważnie przyglądał się bo za kilka lat napewno okaże się, że się zmienił a ty będziesz zastanawiać się dlaczego a przecież symptomy są już widoczne. Jeśli coś chce w ten sposób ukryć przed tobą to jeśli go zapytasz wprost nie dowiesz się prawdy.

10 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-09-04 13:18:24)

Czy Ty aby nie przesadzasz troszkę? Przy każdej tak robi?, bo wiesz, jeśli ta była wyjątkowo atrakcyjna, że aż mu dech zaparło, to potem, jak wypuszcza się powietrze, głos brzmi donośniej. smile
Może niech częściej chodzi na zakupy sam, to się oswoi z widokiem atrakcyjnych kobiet?
Tobie wydaje się dziwne, że mężczyzna na ulicy komentuje świat dookoła, a nie skupia na rozmowie? Ulica to raczej nie miejsce do imtymnych cichych rozmów - jak komentuje- to komu? Tobie chyba?
Jak dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, że Mój mężczyzna zwraca uwagę na inne kobiety, czy przy nich się hmm.. wyprostuje, czy poprawi włosy, krawat.,
No chyba że przy tym mnie traktuje żle, to co innego.. Gdybym widziała brak takiej reakcji, uznałabym że chyba go grypa zbiera ..

Pomysł z zapytaniem, czy do mnie mówisz, czy do tej Pani..doskonały w wieloletnim małżeństwie, gdy się chce "przypieprzyć" publicznie mężowi, którego się nie szanuje..
Tutaj też zresztą świetny, niech facet wie że ma zazdrośnicę ..

11

jaiakqiqkauwj napisał/a:

Obawiam się, że pytając tutaj forumowiczów płci obojga miast partnera wychodzisz na idiotkę.

12

Ela210 napisał/a:

Pomysł z zapytaniem, czy do mnie mówisz, czy do tej Pani..doskonały w wieloletnim małżeństwie, gdy się chce "przypieprzyć" publicznie mężowi, którego się nie szanuje. Tutaj też zresztą świetny, niech facet wie że ma zazdrośnicę ..

Tylko, że tu raczej nie o zazdrość chodzi, tylko o irytujący autorkę jego sposób bycia.

13

josz napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Pomysł z zapytaniem, czy do mnie mówisz, czy do tej Pani..doskonały w wieloletnim małżeństwie, gdy się chce "przypieprzyć" publicznie mężowi, którego się nie szanuje. Tutaj też zresztą świetny, niech facet wie że ma zazdrośnicę ..

Tylko, że tu raczej nie o zazdrość chodzi, tylko o irytujący autorkę jego sposób bycia.

Jak ją irytuje jego sposób bycia to niech się z nim rozmienia zamiast próbować go zmieniać.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój facet chce być w centrum uwagi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024