Zostawił mnie facet :( Pomocy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawił mnie facet :( Pomocy!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Zostawił mnie facet :( Pomocy!

hej

tydzień temu zostawił mnie facet. Byliśmy razem 1,5 roku. Od roku zamieszkaliśmy razem. Przyjechałam dla niego do Anglii. Nie umiem sobie poradzić. Nadal bardzo go kocham sad cały czas rycze, nie mogę spać, nie mogę jeść... Powodem było wypalenie z jego strony. Powiedział, ze mnie już nie kocha od dluzeszego czasu, ze dawał nam juz tyle szans. Ja o niczym ni wiedziałam myślałma, ze wszystko jest dobrze, jeszcze niedawno mówił, ze mnie kocha. Planowaliśmy wspólna przyszłość, powrót do Polski, budowę domu, gdzie pojedziemy. A on mnie tak nagle zostawił. Nie umiem sobie z tym poradzić. Zostałam z nim w pokoju 2 dni po rozstaniu(chwilowo mieszkam u koleżanki). Caly czas mnie przytulał, pocieszał, wyglupial się żebym się uśmiechnęła ale ja i tak cały czas płakałam. Zachowywał się tak jakby nic się nie stało. Powiedział, ze będzie za mną tęsknił ale nie chce mi robić nadzieji, ze nie widzi nas za pare lat jak bierzemy ślub albo mamy dzieci. Powwidział, ze zawsze będzie moim najlepszym przyjacielem i zawsze mi pomoże. Teraz się nie odzywa. Będę musiała się jeszcze z nim spotkać przez ostateczna wyprowadzka.... w jednej chwili moje zycie stracilo sens. Dni się dłużą nie mam na nic ochoty. Boje się, ze nie będę potrafią o nim zapomnieć. Dlaczego to tak boli? Co mam zrobić? Pomóżcie sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawił mnie facet :( Pomocy!

Hej, kas.2994.

Bardzo mi przykro słyszeć, że Twój ukochany mężczyzna zostawił Ciebie tylko z powodu znikania uczuć. Rozumiem Cię, bo miałam tak podobnie, ale to już odkładamy na bok. Musisz pomyśleć o tym, że lepiej teraz niż po ślubie, bo byłoby zdecydowanie gorzej. A powodów Waszego rozstania z jego strony jest sporo. Mógł poznać nową kobietę i zauroczyła go, po czym postanowił rozstać się z Tobą, tłumacząc brakiem uczuć do Ciebie. A może wkradła się rutyna, która sprawiła, że facet pomyślał o tym, że przyszłe życie będzie aż tak nudne i nie będzie ani jednej ekscytacji.
Musisz wiedzieć, że płacz nic nie da, jeśli robisz to przez długi czas. Płacz pomaga jedynie w wyrzucaniu uczuć z siebie, a następnie powinnaś już być świadoma, że nie jesteście razem. Jak spotkasz go, to nie odzywaj się do niego. "Bądźmy przyjaciółmi" jest głupim tekstem, bo mężczyzna myśli, że w taki sposób może uspokoić kobietę. Błędne myślenie, ale taka jest natura. Nie smuć się, kochana.
Nie zgadzaj się na przyjaźń, bo to ulegnie gorszej sytuacji.

3

Najgorsze jest to, ze ja cały czas mam nadzieje, ze on do mnie wróci sad

4

shqiptare napisał/a:

Hej, kas.2994.

Bardzo mi przykro słyszeć, że Twój ukochany mężczyzna zostawił Ciebie tylko z powodu znikania uczuć. Rozumiem Cię, bo miałam tak podobnie, ale to już odkładamy na bok. Musisz pomyśleć o tym, że lepiej teraz niż po ślubie, bo byłoby zdecydowanie gorzej. A powodów Waszego rozstania z jego strony jest sporo. Mógł poznać nową kobietę i zauroczyła go, po czym postanowił rozstać się z Tobą, tłumacząc brakiem uczuć do Ciebie. A może wkradła się rutyna, która sprawiła, że facet pomyślał o tym, że przyszłe życie będzie aż tak nudne i nie będzie ani jednej ekscytacji.
Musisz wiedzieć, że płacz nic nie da, jeśli robisz to przez długi czas. Płacz pomaga jedynie w wyrzucaniu uczuć z siebie, a następnie powinnaś już być świadoma, że nie jesteście razem. Jak spotkasz go, to nie odzywaj się do niego. "Bądźmy przyjaciółmi" jest głupim tekstem, bo mężczyzna myśli, że w taki sposób może uspokoić kobietę. Błędne myślenie, ale taka jest natura. Nie smuć się, kochana.
Nie zgadzaj się na przyjaźń, bo to ulegnie gorszej sytuacji.

Tylko? Moim zdaniem to nie jest tylko, ale aż tyle. Dobrze, że facet określił się teraz, niż w dalszym stadium znajomości, jakby się np. pojawiło dziecko.

5

Pewnie sobie to wmawiam ale wydaje mi się jeszcze, ze może mieć depresje. Ostatnio dużo pracuje, mnóstwo stresu związanego z praca. Zawsze mówił tylko, ze z praca jest cos nie tak. A może to zawsze byłam ja i teraz mu ulżyło... tak bardzo chcę żeby wrócił

6

kas.2994 napisał/a:

Pewnie sobie to wmawiam ale wydaje mi się jeszcze, ze może mieć depresje. Ostatnio dużo pracuje, mnóstwo stresu związanego z praca. Zawsze mówił tylko, ze z praca jest cos nie tak. A może to zawsze byłam ja i teraz mu ulżyło... tak bardzo chcę żeby wrócił

Ale po co ma wrócić? Żeby stwierdzić, że za kilka lat znowu, że to nie z Tobą chce tworzyć rodzinę.

Rozumiem, że czułaś się przy nim bezpiecznie, miałaś wizję Waszej wspólnej przyszłości, ale niestety w tym cały ambaras, żeby dwoje chciało na raz. Nie zbudujesz związku z kimś, kto do Ciebie nic nie czuje.
Teraz jesteś w szoku, ale to mini i musisz sobie układać życie na nowo, bez Twojego byłego partnera.

7

No i tak to jest... Ty rzuciłas dla niego Polskę, przeprowadziłas się do innego kraju, a jemu się znudziło. Współczuję , ale gość nie jest Ciebie wart!, a takie pocieszanie przez niego to są kompletnie nieszczere intencje. Trzymaj się !

kate.middleton napisał/a:

No i tak to jest... Ty rzuciłas dla niego Polskę, przeprowadziłas się do innego kraju, a jemu się znudziło. Współczuję , ale gość nie jest Ciebie wart!, a takie pocieszanie przez niego to są kompletnie nieszczere intencje. Trzymaj się !

Wow, odważna teza. Znudziło.. może po wspólnym życiu poczuł,że to nie to, uczciwie powiedział. A że pocieszanie nieszczere? Skąd wiesz? On też jakoś musi sobie radzić z tymi emocjami. Wydaje ci się, że zakończyć taką relację to pryszcz? Że każdy musi sobie super radzić z takimi emocjami u drugiej osoby? Może wyrzuty sumienia powodują,że głupio mi i stąd takie zachowanie..

9

Wiesz myślę , że przy jej cierpieniu jego emocje    sa żadne wink Ten kto kończy relacje czuję się tysiąc razy lepiej niż osoba porzucona;)

To nie znaczy,że jest bez serca i spływa po nim jak po kaczce. Nic nie wiemy o facecie. Też byłam w takiej sytuacji i doceniam, że stać go było na szczerość,a nie dawał mi żyć złudzeniami. Wolę to,niż być oszukiwana lub by ktoś był ze mną z litości.

11

Strzelam, że chodzi o inną kobietę.

12

Nie wydaje mi się żeby miał kogoś. Powiedział, ze nie chce mieć nikogo i ze nigdy mnie nie zdradził. Nie rozumiem jego zachowania raz mówi, ze na pewno mnie nie chce a potem, ze musi to przemyśleć i późnej znowu, ze nic do mnie czuje. Kiedy zasypalismy po rozstaniu normalnie mnie przytulil jak zawsze. Zapytał się do kogo się wyprowadzam, nie chciałam mu powiedzieć. „Do faceta czy do kobiety?”

13

kas.2994 napisał/a:

Nie wydaje mi się żeby miał kogoś. Powiedział, ze nie chce mieć nikogo i ze nigdy mnie nie zdradził. Nie rozumiem jego zachowania raz mówi, ze na pewno mnie nie chce a potem, ze musi to przemyśleć i późnej znowu, ze nic do mnie czuje. Kiedy zasypalismy po rozstaniu normalnie mnie przytulil jak zawsze. Zapytał się do kogo się wyprowadzam, nie chciałam mu powiedzieć. „Do faceta czy do kobiety?”

To, że powiedział Ci wprost że Cię nie kocha jest OK, ale to że wcześniej nie było prób rozmów i naprawy związku to już nie jest OK. Najlepiej abyś się jak najszybciej wyprowadziła i zajęła sobą. Nie możesz już nigdy liczyć na kogoś takiego bo w każdej chwili może znowu to zrobić.

14

Na bank zdradził on ocenia ciebie po sobie. Stąd to pytanie chce odwrócić kota ogonem.

15 Ostatnio edytowany przez madoja (2018-08-18 04:34:15)

kas.2994 napisał/a:

Nie rozumiem jego zachowania raz mówi, ze na pewno mnie nie chce a potem, ze musi to przemyśleć i późnej znowu, ze nic do mnie czuje. Kiedy zasypalismy po rozstaniu normalnie mnie przytulil jak zawsze. Zapytał się do kogo się wyprowadzam, nie chciałam mu powiedzieć. „Do faceta czy do kobiety?”

Przestań łapać się takich tekstów lub małych gestów jako znaków że jednak chce być z Tobą i mu zależy. Nie zależy. Nie kocha Cię. Nie chce być z Tobą.
Ja nadal obstawiam inną kobietę. Co z tego że mówi Ci, że tak nie jest? Myślę że na dniach/tygodniach/miesiącach przekonasz się że chodziło o kogoś innego.

kate.middleton napisał/a:

Wiesz myślę , że przy jej cierpieniu jego emocje    sa żadne wink Ten kto kończy relacje czuję się tysiąc razy lepiej niż osoba porzucona;)

100% racji!

16

Kochana,to,że ten facet ci powiedział,że jesteś dla niego ważna,że zawsze możesz na niego liczyć to są totalne bzdury. Mój były mi pierdzielił,że jestem taka cudowna i był ze mną szczęśliwy,ale nie jest dla mnie właściwą osobś,że zasługuję na kogoś lepszego. Faceci tak mówią. Na potwierdzenie mojej tezy mam to, że przedwczoraj zakończyła się moja relacja z pewnym facetem,był pierwszym facetem,z którym zaczęłam spotykać się po rozstaniu,czyli po roku. Adorował mnie,pokazywał,że mu zależy,a jednak stwierdził,że nie wie,czego chce,że jest porąbany,pokręcony i nieogarnięty i powierział mi to samo,że uwielbia ze mną spędzać czas i że super mu się ze mną gada,ale będzie lepiej,jak zostaniemy przyjaciółmi. Niektórym facetom wydaje się,że mówiąc przy rozstaniu takie rzeczy w jakiś sposób wynagradzają wszystko porzucanej kobiecie,że przecież ona jest wspaniała i w ogóle. Nie trzymaj się tych słów. On skończył to,co było między Wami i nic tego nie zmieni. To jest ciężkie doświadczenie, przez które musisz przejść. Lekko nie będzie,mnie dojście do siebie po rozstaniu zajęło prawie rok. Było czasami naprawdę okropnie. Teraz ta sytuacja z tym nowym facetem znowu mnie boli,ale już nie tak,jak rozstanie z partnerem. Przykro mi,ale musisz zdać sobie sprawę,że to koniec. I zacząć przez to iść.

17

Ludzie nie wiedzą o tym że grzechy ciężkie niszczą miłość. Seks przed ślubny to grzech ciężki. Masz wybór albo wybierasz miłość albo egoistyczny grzech ciężki. Ty dokonałaś wyboru dlatego teraz cierpisz.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawił mnie facet :( Pomocy!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024