Mój tata... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Mój tata...

Potrzebuje Waszego wsparcia, od kilku dni tylko płacze i obarczam siebie winą...

Miałam 18 lat ojciec wybrał wódke, zostawił mnie, mame i dwóch młodszych braci

Pił codziennie, wracał pijany albo przynosili go koledzy, darł sie na mame i krzyczał gdzie jest obiad dla niego Ty stara k...

My tylko płakalismy bylismy bezbronni....

Alkohol i koledzy to byl jego swiat, gdy nie pił był kompletnie innym człowiekiem

W koncu mama powiedziała dosc i po tym jak złapał ja za szyje i krzyknał ze ja zabije poszlismy do Sadu, dostał 8 miesiecy w zawieszeniu na 2 lata....

W jednej chwili sie spakował i wyszedł...

Wiele razy pytałam mame dlaczego wybrała takiego człowieka....a bo był taki przystojny, kolezanki zazdrosciły i poprostu sie zakochała...miała 20 lat gdy sie pobrali

Mama mowi ze jedyne co mu zawdziecza to 3 dzieci, ze zawsze ja okłamywał, ale trwała dla dzieci....

Tydzien temu pomyslałam: mineło 25 lat odezwe sie, moze zmadrzał, dziwiło mnie to jak mozna olac na tak długo swoje dzieci i nie odzywac sie.....

Napisałem list: tato odezwij sie i podałam numer telefonu

Sprawdzam po kilku dniach nie odebrany list awizo lezy na poczcie....cos mnie tknęło i wlazłam na wyszukiwarke grobów...wpisałam imie nazwisko i SZOK

Zgon 24.08.2016 pogrzeb 11.10.2016...Cmentarz gdzies na obrzeżach Warszawy

W odpowiedzi e-mail od zarzadu cmentarza: tak ten Pan został pochowany 2 lata temu na zlecenie Osrodka Pomocy społecznej w Warszawa Wola....

Nie znam przyczyn zgodnu, widzac go z 5 lat temu wyglądal na bardzo zaniedbanego starszego Pana, taki przepity typ spod sklepu....

Wspominajac troche te 18 lat ktore go znałam popłakało mi sie troche ale no własnie, mam w głowie wyobrazenia.....przeciz to był żły człowiek, dlaczego wiec ciagle mysle o nim, ze moze warto byo napisac kilka lat wczesniej, moze to my dzieci powinnismy sie nim zainteresowac, jak mylicie?

Z jednej strony to tata, z drugiej zero wsparcia zyciowego, kłamstwa, pijanstwo i awantury....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój tata...

Nie masz powodu siebie obwiniać, Twój ojciec sam sobie zgotował taki los, jak napisałaś na początku, "ojciec wybrał wódkę". To co możesz teraz zrobić dla niego i dla siebie to przebaczyć mu w swoim sercu i zaopiekować się jego grobem.

3

Nie masz czego żałować. Odejście i zapicie się to był jego wybór. Spotkanie niczego by nie zmieniło, co najwyżej sprowadziłoby Cię na ziemię i nie wymyślałabyś teraz pięknych scenariuszy o spotkaniu po latach.

4

takiwiatr napisał/a:

Nie masz powodu siebie obwiniać, Twój ojciec sam sobie zgotował taki los, jak napisałaś na początku, "ojciec wybrał wódkę". To co możesz teraz zrobić dla niego i dla siebie to przebaczyć mu w swoim sercu i zaopiekować się jego grobem.

Jak mozna byc tak głupim by alkohol tak zniszczył zycie, pochowali go na koszt Panstwa, jaki wstyd:(

No własnie jechac na grób? Mam 300km....tez pomyslałam zeby zadbac....ech jakie ja pytania durne zadaje

A tak chciałam sie pochwalic swoim dzidziusiem....mezem, tym jak zyjemy.....ech wódka:(

5

Entropia napisał/a:

Nie masz czego żałować. Odejście i zapicie się to był jego wybór. Spotkanie niczego by nie zmieniło, co najwyżej sprowadziłoby Cię na ziemię i nie wymyślałabyś teraz pięknych scenariuszy o spotkaniu po latach.

Ano własnie człowiek wyobraza sobie niewiadomo co, zamiast twardo stapac po ziemi

Fakty sa okrutne, ale co zrobisz jak kazdy marzy by miec tate i mame? jakos tak w zyciu wtedy łatwiej....

6

Możesz się wybrać na jego grób, uporządkować swoje myśli, odzyskać spokój. Ale pomyśl też o mamie, gdyby nie to, że w pewnej chwili powiedziała mu "dość", Wasze piekło trwało by dłużej.

7

Skąd znałaś adres, na który wysłałaś list do ojca?

8

Idź na terapię, naprawdę. Masz typowe objawy DDA. Musisz zamknąć ten rozdział raz na zawsze.
Tata Was skrzywdził.
Nigdy nie próbował nawet tego naprawić.
To nie Twoja wina.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024