Co sądzicie o mężczyznach farbujących włosy?
Nic dobrego o nich nie sadze
Cóż. mężczyzni mają lepiej, bo dobrze im i bez włosów i z siwymi.
Ale jeśli jakiś Pan chce farbować włosy, to trudno podać logiczne argumenty przeciw. Tylko lepiej by robić to u fryzjera, by wszystko wyglądało naturalnie.
Czy myślicie że do zielonych włosów blond kolor pasuje?
Mysle dokladnie to samo, co o kobietach farbujacych wlosy - bardzo spoko. Fajne o siebie zdbac, cos zmienic jak nam nie pasuje. Nie kazdemu musi na sile pasowac siwizna. Mam tylko jedno zastrzezenie - nie lubie jak starsze osoby farbuja sie na kruczo czarno. Chca miec kruczoczarna, bujna czupryne mlodzienca, a w efekcie tylko sie postarzaja. Za bardzo plastikowo, juz lepiej jakis odcien brazu w tym wypadku.
Chodzi o ukrycie siwizny czy zmianę naturalnego koloru na inny?
Ogólnie jestem zdania, że zupełnie niepotrzebnie narzucamy sobie tak dużo niczemu niesłużących ograniczeń. Jeśli więc mężczyzna lepiej czuje się z ufarbowanymi włosami, to niech je farbuje, bo co komu do tego? Natomiast jeżeli zależy mu na naturalnym wyglądzie, to powinien wybrać się do fryzjera, który dobierze właściwą farbę i oszacuje kolor, jaki uda się uzyskać po połączeniu farby z naturalnym włosem. Wbrew pozorom ma na to wpływ całkiem spora ilość czynników, jak choćby rodzaj farby, kolor, rodzaj i grubość włosa.
Mi osobiście się to nie podoba
Dla mnie jest to z deka dziwne jeśli starsi mężczyźni farbują sobie włosy, chyba że robią to tak, że się nie poznam, to spoko haha
9 2018-09-08 21:06:33 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-09-08 21:07:07)
Hmmm, ciężki temat. Jeśli jest rudy, to może lepiej, ze farbuje.
Lecz w ogólności dla mnie mężczyzna odpicowany ile wlezie, przestaje być mężczyzną. Aż taka nowomodna czyi nowoczesna jeszcze nie jestem, aby zrobione na cacy paznokietki, włoski, fryzurka, bródka, nowiuteńkie firmowe oczywiście gacie z modnymi dziurami bądź rurki, jak również cold brew lub inny starbuś w tej rączuni wzbudzały jakieś bardziej pozytywne wrażenia i skojarzenia.