Nasze Audi A3 jest już dosyć sterane po pięciu latach i chociaż tak ogólnie jest OK, to zaczęły się problemy, których nie warto naprawiać. Także zdecydowaliśmy się kupić nowe.
Tylko zastanawiam się co kupić? Wiem, że chcę mieć duży bagażnik (pies, kije golfowe, zakupy), w miarę dobry silnik (przynajmniej 1.5 diesel, chociaż przełknę jakieś 1.2 jeżeli ma turbo doładowanie), automatyczna skrzynia biegów byłaby plusem, a napęd na cztery koła jest też nęcący (wiejskie drogi). Nie mam jakiegoś szalonego budżetu, bo ostatnio wydaliśmy dużo na remonty w domu. Razem z Miśkiem posiedzieliśmy trochę w temacie, ale jako, że żadne z nas nie jest fanatykiem samochodowym, to jesteśmy dosyć skołowani. Opcje, które bierzemy pod uwagę to:
- Dacia Duster (SUV, napęd na cztery koła, duuużo miejsca)
- Dacia Logan MVC estate (takie kombi, które wygląda jak hatchback, ale jest o wiele dłuższe i ma wielki bagażnik, napęd na dwa koła tylko)
-Kia Picanto (mały relatywnie hatchback, ale dosyć przestronne wnętrze i bagażnik, plus dobre recenzje)
Tak prywatnie to najchętniej kupiłabym Ford Kuga, ale ceny są tak przerażające (bo w sumie interesuje mnie tylko ich ST Line X), nawet w przypadku auta z drugiej ręki, że muszę spasować. Co byście wybrali? Może jest tu ktoś kto zna się na brykach, a może ktoś kto posiada jedną z powyższych opcji? A może ktoś ma lepszy pomysł?